» »

BOLHA: kontakt osebe iz tujine !

BOLHA: kontakt osebe iz tujine !

JOKER ::

Torej, danes ko sem čekiral maile sem dobil tudi poizvedbo z bolhe o svojem predmetu, ki ga prodajam.
Pisala mi je oseba, da se zanima za nakup in da naj jo kontaktiram preko maila, da se dogovorimo glede plačila in pošiljanja.
Mail sem dobil direkt iz bolhe, saj je na koncu tudi povezava do mojega oglas.

Oseba je pisala v polomljeni slovenščini, kar predvidevam, da je uporabila Googlov prevajalnik.
Če bi jo kontaktiral bi itaq hotel najbolj varno plačilo in sicer preko PayPal računa, ker direktno nakazilo na račun mi ne diši, da bi moral posredovat podatke nekomu, ki ga ne poznam.
Torej, kaj mislite, da gre za kakšen nateg ali pa se dejansko nekdo zanima za moj artikel, ki ga prodajam !??
Dodat moram, da je oseba podpisana in posredovala mi je gmail, kamor naj kontaktiram.

A se je komu že kaj podobnega zgodilo ?

delfinus ::

Se je. Nigerijska mafija. Izogib. lp, d.

bluefish ::

Here we go again.

Pred približno mesecem so se na ST pojavile skorajda hkrati tri teme o osebi iz Anglije, ki kupuje zadevo z Bolhe za svoje pankrte v Nigeriji.
Jasno je bil najprej podan pogoj, da prodajalec pošlje zadevo, šele nato s šifro dostavne službe prosi za denar,...
Skratka, izogibaj se.

blackbfm ::

Jz nevem kako je folk lahko v teh časih še kr tok naiven da pošilja denar. Še najrajš kar prek Western Union:P

Ciklamen ::

Hmm, sam še sem dobil kakšne 3-4 maile, češ če še je produkt na voljo za prodajo, sem kar lepo obkljukal in deletal :)

Svetujem da storiš isto ;)
- End of the Post ->

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334103062 (8796) predi
»

ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6312281 (4025) opeter
»

Prodaja v tujino

Oddelek: Loža
203091 (2480) Janac
»

iskanje identitete prek e-maila