» »

Hladilnik za prenosnik

Hladilnik za prenosnik

NoNam3 ::

Pozdravljeni!

Lastim si prenosnik HP8510p. Že od vsega začetka ugotavljam, da se kar precej greje, seveda 1x mesečno poskrbim, da mu spiham ventilator. Prenosnik še je skoraj 2 leti v garanciji, zato ga ne bi rad razstavljal in čistil preostali prah...

Zato sem začel gledati hladilnike za prenosnike. Stvar je taka, da se trenutno še amatersko ukvarjam z 3d modeliranjem (šola), ampak mislim, da se bo to postopoma stopnjevalo, zato bom precej časa preživel za računalnikom. Skratka, zanima me, kateri hladilnik mi priporočate?! Želel bi si nekaj takega, da lahko še nastavljam naklon, da bi imel prenosnik v višini oči. Pa seveda, da je čimbolj tih...za hladilnik sem pripravljen odšteti do 50€.

Hvala za Vaše nasvete!

LP mitja

N-E-O ::

Jaz imam isti model HP-ja in se mi prav tako precej greje ter se sliši delovanje ventilatorja. Zanima me, na kak način čistiš prah, če ga ne razstaviš. Preprosto pihaš v reže ali kako? Sam ga imam že več kot leto in še nikoli nisem očistil kakšnega praha.

Imaš še kakšne druge probleme s prenosnikom? Moj ima recimo čisto razmajan stick (modri krmilnik na sredi tipkovnice) - tako je bilo že kmalu po nakupu (čakam, da se še kaj pokvari, da reklamiram zadevo).

Ostale prav tako prosim za kakšen nasvet v zvezi z nakupom hladilnika. Gledal sem recimo to: klik. V komentarjih je zapisano, da se temperatura spusti za samo 2 stopinji - priporočate kakšno alternativo temu?

Upam na kakšen odziv. LP
Follow the white rabbit.

TehDucky ::

Zadnjič sem na ST bral, da so bili neki uporabniki zaskrbljeni nad vročim računalnikom, nato pa je eden povedal, da imajo nekateri HP slabo pritrjene hladilnike na procesorju oz. premalo/preveč termalne paste. Mogoče bi samo dokupil neko termalno pasto (ne bi znal povedat katero), trenutni hladilnik lepo spucaš tudi procesor malo očistiš. Potem pa namažeš na milimeter debelo plast paste. Oziroma nekako tako, da je pasta po celem hladilniku oz. procesorju le toliko, da pokriva celo površino. Se pravi ne preveč in ne premalo. Kako pa je z menjavo hladilnikov v prenosnikih pa res ne vem.

Lep pozdrav

N-E-O ::

Pa lahko odprem prenosnik ne da s tem izgubim garancijo?

S hladilnikom sem pa mislil postajo, na katero se postavi prenosnik in potem le ta ohlaja prenosnik (povrh pa ga še prilagodi, da se v monitor gleda naravnost in ne navzdol).
Follow the white rabbit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: N-E-O ()

TehDucky ::

Ja vem kaj si mislil s hladilnikom, nerazločno sem napisal za kater hladilnik. Mislil sem tistega ki je "prileplen" na procesor, ne pa tisto "mizico". Kako pa je z garancijo pa ne vem. Naj drugi povejo ki so to že delali.

KuhaR ::

Če mal pogledaš to temo: boš videl kako sem se jaz lotil pregrevanja mojega HP-ja. Glede na moje izkušnje je HP šlampast pri montaži hladilnika na sam procesor. Samo razdiranje prenosnika ima poleg izgube garancije še možnost, da kaj pri samem procesu poškoduješ. Če si vešč z orodjem, imaš tu link do strani, kjer so video posnetki o popolnem servisiranju tvojega prenosnika: . Kar se pa hladilnika tiče jaz uporabljam Akaso in sem zadovoljen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KuhaR ()

KuhaR ::

N-E-O ::

Sem na hitro preletel tvojo temo in našel dosti zanimivih informacij (bom jutri bolj podrobno šel čez).
Katero Akaso pa uporabljaš? Tisto, za katero sem dal zgoraj link (stane malo nad 20eur)? Koliko se pa v povprečju zniža temperatura procesorja?

Hvala.
Follow the white rabbit.

TehDucky ::

Temperatura se mu je znižala iz neznosnih 100°C ob navadni uporabi na 74°C pri polni obremenitvi-kar pa ni ves čas. Zgleda, da je zadevo ohladil za dobrih 50°C ? Glede na to da bi bila lahko full load temp še veliko večja.

Lp

KuhaR ::

Sam uporabljam Akaso AK-NBC-02B. Kakšnega hudega padca temperature samega procesorja zaradi uporabe le te nisem opazi, ker se procesor hladi skozi luknje v tipkovnici. Hladilnik ohlaja spodnjo stran prenosnika, predvsem disk, rame in baterijo. Je pa šele z zamenjavo termalne paste prenosnik dejansko postal uporaben: tih in varčen. Prej ga je bilo po 3 minutah nemogoče držati na kolenih, ker se je spodnja stran tako močno segrela. Po petih minutah pa je ventilator začel tako piskat, kot da se pripravlja na vzlet in je vklopil dodatno izgorevanje:D. Vse zgoraj navedeno velja za moj prenosnik, ker imajo različni modeli različno izvedeno hlajenje. Jaz sem moral svoj prenosnik razstaviti do zadnjega vijaka in zatiča, da sem prišel do procesorja. Koliko sem pogledal, je pri tvojem dostop do procesorja in hladilnika dosti lažji.

Pyr0Beast ::

Sam sem se pa igral z eno moddano P3m-ko, zalepil vse luknje za zrak, 100% load, temp. pa ni šla po bogu ne čez 80°C, nato poizkusil samo z plato zunaj ohišja, T max. 63°C >:D
(Pred tem pa je zaradi zanič kontakta v idlu šlo bp do 70°C.)

Sestavim, vklopim, grem stran, nato se čez 3 dni spomnem, da nisem priklopil venta za hladilnik. Komp mlačen T core = 38°C :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

spalding ::

js pa mam eno drugo težavo.js sm dobil za roj.dan pred 3 dni hladilnik za prenosnika in ko sem malo dle na compu je leva stran popolnoma topla desna stran compa pa hladna.laptop sem že malo dvignil in je vse eno leva stran vroča.

prosim naj mi nekdo pomaga in pove kaj naj naredim.


hvala!!!!


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spalding ()

Pyr0Beast ::

Stvari se grejejo. S tem se boš moral sprijaznit.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

spalding ::

ja kok to misliš?da je kom za K...C?ja ka če bi ga pa malo spcal na tisti strani misliš da bi blo isto?

Pyr0Beast ::

Komp je nov. Nimaš kaj čistit.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

spalding ::

ne kom ni nov komp je star kakšno leto-leto pa pol.

spalding ::

em ka pa bi še lahko drugega naredo da se nebi greu tak fejst

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: spalding ()

jimmy69 ::

Redno spihuješ reže. Na levi strani je grafa, zato je pa tista stran vedno topla. Komp ni za en kurac, komp je čist ql, pač mesečno je treba zadevo spihavat, da se ne nabere preveč prahu not.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

temperatura procesorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
476863 (4310) mayhem
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7019306 (18375) Havq
»

Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)

Oddelek: Pomoč in nasveti
494955 (4117) bond007
»

Visoka temperatura prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
336969 (6245) Stupo
»

Težave s HP 6735s (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
527231 (5505) jan01

Več podobnih tem