» »

Kako zamenjati hladilnik na procu?

Kako zamenjati hladilnik na procu?

Cherwywa-Dyla ::

Kako torej to narediti?A je treba hladilnik na procesor tudi zalepit, ali je dovolj ce dam samo termalno pasto?Koliko paste pa rabim in ali jo sploh moram dati, ce je bil prej ze en ventilator na procu?Kako mocno je treba pritisnit hladilnik na cip, da se ga ne zlomi?

thx

Area_51 ::

:)) Pro moraš povedati, ker hladilnik in ker procesor si lastiš. Samo tako ti bojo znali pomagati. Mislim pa da daš malo paste, pol pa samo stisneš hladilnik na procesor. Pasta pa se sama razmaže.:) Če boš pogledal za nekaj časa nazaj, boš najdel isto temo.
Area 51

Cherwywa-Dyla ::

Imam athlon 1ghz in kr'en hladilnik.Ampak mislm, da to ni pomebno, ker hladilnik je, samo da je za socket a.Mene bolj zanima, ce je treba to zalepit, da ne pade dol in potem to se pritisnit na proc, da se zatisnejo vse spranje.

Yuk-0 ::

NIKAR! Ne lepi ga na procesor. Vi bi kar zalepili gor. Hehe. Glej. Termalne paste daš na procesor samo kapljo (za konico noža na primer). Daš jo na sredino procesorja, nato nastaviš gor hladilnik. Ko boš to delal, računalnik poleži na tla, da bo plata vodoravno. Ko boš dal hladilnik gor, se bo pasta sama razmazala. Nato ga samo še privij ali priklipaj, karkoli že maš. Preden daš pasto gor, moraš starejšo dol pobrisat.

mzHektor ::

zdej pa ti povej če si ga že kdaj dol uzeu? To je simpl. No zdej pa proc namaž s pasto 1.5 mm debel. Pol pa zahaklej na drugi strani-krajši strani pri procu, na drugi strani pa z zvijačem prtisn na zatič pri hladilniku tega pa prtisn k procu. A je to tok težko.:\

perci ::

Pa pazi (resno), da ne boš z šraufencigerjem v plato štihnu, ko ga boš natikal. Verjemi, to se rado zgodi, če ne paziš.

Yuk-0 ::

Sem že jemal dol hladilnik, ne se bat. Zakaj vsi mažete pasto? Brez veze. Daš jo prav malo, ko pritisneš hladilnik gor, se itak sama razporedi po celi površini enakomerno. Doh?!

VASkO ::

Mene bolj zanima, ce je treba to zalepit, da ne pade dol

ce take sprasujes, raje delo prepusti komu, ki se na to spozna, ker si bos drugace procesor unicil! to mislim resno, saj vidim, da sploh ne ves kako je hladilnik pritrjen na procesor (wtf lepilo :D ).

Bungee- ::

MEne pa bolj zanima ce je ze kdo dol spravu hladilnik iz MMX-a. Jaz bi ga rad zamenjal z enim drugim tisjim. Aja problem je v tem da je ze tovarnisko gor na procesor pritrjen (beri priliman);(( . Torej kaksna ideja. Jaz sem ze studiral da bi kar rebra dol odzagal, pa drug hladilnik pol gor namontiru....
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Golden eye ::

Dej ga v zmrzovalnik za 20 min, pa ga pol probo dol dat!!

Ereinion ::

Glede menjave venta...jst mam abitko kt7 s chrome orbom, kako naj pa to spravim dol (sem pri člankih prebral da je kar za....težko)

MikroB ::

Bungee- Tvoj procesor je verjetno spojen z hladilnikom ze kar nekaj casa, zato verjamem, da gre težko dol. Probaj ga zasukat kot šrauf, ne pa dol vlečt. Meni je tak ratalo.:D
Golden eye- nisem praprican, ce zmrzovalnik pomaga:\
A friend with weed is a friend indeed!

Gunny-X ::

Pomaga, pomaga!

Testirano:D

Neo32 ::

Bungee- :najbolj pomaga da spravis hladilnik dol z proca, da ga za kaksno urco postavis v hladen prostor (kletni prostori), pol k se ta pasta malo omehca ne bi smel bit nobenga problema.
Neo32 (c)

Dr_M ::

pretiravate...jest sm svojo graficno uzel iz compa, 2x mal pihnu gor pa lepo dau izvijac pod hladilnik in prtisnu.mal je zaskrtal ampak ni blo pene,graficna dela :D :D

Matek ::

ja, ma tu se gre za proc, ne za grafo, lol:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Bungee- ::

Ma ja graficna ni bla problematicna (V3 3k), pa sem mislu da so pr Intlu dal tud tako "pasto" vmes ... pa ni sans ;(( MMX procesor ma nekak drgac rebra hor ce ne kar del samga "ohisja". No ja zadeva bo mogla malck pocakat, ker je to proc v mojmu routerju pa nocem ostat brez interneta :P Ko najdem vsaj en proc za rezervo pol pa po rebrih 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zapečen procesor/hladilnik, kako dobit narazen ??

Oddelek: Strojna oprema
252199 (1530) powr
»

nov hladilnik za CPU

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352333 (1798) PINki
»

Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
955680 (4396) Timmah
»

A je važn s kako pasto namažem proc? (strani: 1 2 )

594707 (4074) C_maniak
»

Lepljenje hladilnika na procesor grafične kartice - s čim?

122097 (1856) SaS

Več podobnih tem