» »

Naenkrat mrknil internet prek mrežne!

Naenkrat mrknil internet prek mrežne!

Christian ::

Pozdravljeni!
Imam internetno povezavo 2 mb prek aria (pohorje). V tem sploh ni problem. Skoraj dva meseca je vse lepo delovalo ,potem pa naenkarat kot strela iz jasnega ni več bilo možno zagnati interneta. Naj omenim da je to na principu kabelskega modema (thomson thg 540). Računalnik je bil vklopljen in ko sem se čez dve uri vrnil več ni delal internet,čeprav so vse lučke normalno delovale in tudi telefon normalno prek modema. Drugi dan zjutraj kličem na ario in pravijo da je pri njih vse ok. Z pomočjo svetovalca sva poskusila razne stvari na računalniku ,vendar brez uspeha.Rekel je da računalnik vpraša po ip ,njihov sistem ga vrne ,vendar ga računalnik ne sprejme. Poskušal sem razne nastavitve in nič od tega . Imam mrežno Via Rhine II ...
Tudi gonilnike sem posodobil in vedno ista zgodba. Potem jaz ugotovim da gre modem priklopit tudi prek usb...in glej ga inštaliram gonilnike in že normalno deluje internet. Sem čez nekaj dni sped poskusil prek upc in mrežne vendar spet nič. Kaj mislite v čem je problem?? Je usb povezava tudi vredu? Zdi se mi da vredu deluje... hvala vam že v naprej in lep dan!

Ciklamen ::

Hmmm, probaj odklopit modem, router/switch totalno (iz elektrike) in počakat 5 minut, pa potem probaj spet. Pri meni deluje, ne morem pa ti zagotoviti da bo 100% pomagalo.
- End of the Post ->

Christian ::

Naj omenim da nimam routerja. Hvala bom poskusil!

c00L3r ::

Mogoče je samo mrežni kabel kriv, ali pa sama mrežna kartica? Poskusi z drugim računalnikom (nekim prenosnikom) in poskusi z drugim kablom.

Christian ::

jaz sumim da je verjetno mrežna! Kabel sem poskusil drugi!
A je komu znano kako je če je modem prikloplen prek usb? Meni se zdi enako dober.

5er--> ::

Ta integrirana mrežna prakticno nikomur ne dela.
Kupi eno za 5eur na pci z realtekovim chipsetom in pozabi na integrirano.

Christian ::

No to sem želel slišat! Sem si kar mislil da mrežna za k.!

Christian ::

Živijo prijatelji! Ne morem verjet ,da je že minilo eno leto in pol od tega ko sem odprl to temo. :) . Samo fora je v tem da problem še kar vedno obstaja.Modem od takrat uporabljam prek usb in vse normalno deluje. Naenkrat sem se pa spomnil spet na ta problem glede mrežne. Nabavim si novo mrežno kartico. Modem lepo priklopim prek utp kabla in mrežne. Zaženem zadevo in glej ga vedno ista napaka.Ne pridobi omrežnega naslova. Sem probal celo ročno vpisat ip naslov in ostale stvari,pa tud ista zgodba. Malce se še po nastavitvah pretikam,vendar res nič ne deluje. Čudno. Naj omenim ,da vse lučke na modemu gorijo oziroma utripajo tako kot morajo. računalnik pa normalno zazna povezavo z modemom. Sam sem brez rešitve. Morda ima kakšen predlog kaj bi še lahko bilo? Ko pa sem modem spet priklopil prek usb ,pa je takoj spet internet delal brez problema. Pričakujem vaša mnenjater hvala! ( kabelski modem prek ponudnika ARIO )

amigo_no1 ::

Si v tem času že testiral mrežno povezavo s priklopom kakega drugega pc-ja ?

Ima modem slučajno več portov, da imaš kake porte samo za data, ene za tv itd ?

5er--> ::

Kakor se jaz spomnim (sicer nisem te škatle nikoli sam imel), moraš pri teh "kabelskih" modemih sporočit svojemu ISP-ju, da bi rad, da dela preko Ethernet vrat in ne preko USB.

Machete ::

nabavi novo mrežno - strošek 5-10eur
poinštaliraj drajverje and ready you are for some net porn

Christian ::

Pozdravljeni! No spet je minilo nekaj časa in spet se po dolgem času ubadam z tem problemom ,katerega mi očitno noben ne zna pomagat. Težava je nastala v tem ,da imam modem priklopljen na usb in mi zadnje čase vse skupaj zablokira povezava,potem samo izklopim iz elektrike in spet deluje normalno. Se pa med tem časom nič ne spremeni na lučkah modema. Zato sem spet poskusil prek etherneta priključit in enostavno ne gre. Ni mi jasno zakaj...Imam integrirano mrežno in še novo dodatno in na nobeno ne deluje. Sicer zazna povezavo,vendar nikakor ne dodeli omrežnega naslova. Nato napiše da je povezava omejena,v resnici sploh ne deluje. In potem samo utp kabel izključim,vtaknem usb kabel in v trenutko je vzpostavljena povezava na internet. Ker še imam trenutno težave z usb ,sem poskusil na novo namestiti driverje. Trenutno deluje...bomo videli kako dolgo. Da ne pozabim omenit...je kabelski modem thomson thg 540,internetni ponudnik ARIO prek Pohorje... Lep pozdrav!

krneki007 ::

probaj kak live linux cd,da izločiš težave s strojno opremo...
kater OS sploh imaš?
Uporabljaš kak firewall?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AIR bo le zaživel (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Omrežja in internet
1086190251 (13432) markasaso12
»

ario.net in wireless router

Oddelek: Omrežja in internet
64354 (2590) BorutK-73
»

Kako nastaviti router na računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
7830 (700) play4fun
»

Thomson THG540 USB na windows XP

Oddelek: Strojna oprema
72883 (2653) 9966
»

Problem s prepoznavanjem kabelskega modema

Oddelek: Pomoč in nasveti
193542 (3226) Azrael

Več podobnih tem