» »

Mimovrste.com in mnenja po 0,25€

Mimovrste.com in mnenja po 0,25€

ZGI ::

Včeraj sem gledal nekaj po mimovrste.com, pa sem opazil, da za mnenje o izdelku talajo po 0,25€, sicer to imajo na strani že lep čas. Se mi pa je porajala ideja, da bi se spisal en hack ali sploit, kakorkoli se temu že reče, kateri bi avtomatsko pisal mnenja, in tako zbiral denar ki se ga potem da ponucat za nakup.

No če bi bil tak napad izveden, bi te pomojem tudi kaj hitro dobili, saj moraš v profil vpisati tudi naslov na katerega pošiljka pride, če ne že po kateri drugi poti.

Je pa to samo ideja, stvari ne bom prakticiral.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Ciklamen ::

Probaj, vendar ne verjamem, da bi daleč prišel s tem :D
- End of the Post ->

jype ::

ZGI> Se mi pa je porajala ideja, da bi se spisal en hack ali sploit, kakorkoli se temu že reče, kateri bi avtomatsko pisal mnenja, in tako zbiral denar ki se ga potem da ponucat za nakup.

Hja, če napišeš AI, ki bo pisal smiselna mnenja - potem ti ne bo treba na mimovrste služit denarja.

ZGI> Je pa to samo ideja, stvari ne bom prakticiral.

Kot si sam ugotovil - tudi, če bi "prevara" uspela, bi vedeli, kam prit po zlikovca. Razen, če bi reči pošiljal "k bivši tašči".

Urc ::

Saj BTW, se stvari pregledajo s strani "prave osebe", preden se objavi tvoje mnenje. Tako pač ena oseba presodi ali je tvoje mnenje sploh primerno ali ne. Če ne bi lepo poslal vse po spisku u PM (izdelek in celoten Mimovrste) in še povrhu kasiral 0.25 € :D

ZGI ::

ZGI>
Hja, če napišeš AI, ki bo pisal smiselna mnenja - potem ti ne bo treba na mimovrste služit denarja.


nebi tople vode odkrival. Tak program bi pač vseboval vnaprej napisana mnenja, pobiral bi jih pa nekje z neta, tudi s slo-techa bi se pomojem kaj dalo najti.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

1024 ::

Tako pač ena oseba presodi ali je tvoje mnenje sploh primerno ali ne.


Primerno nadomesti s pozitivno in maš prav.
Fish knows everything.

Urc ::

Se da tudi negativno napisat. Sicer smo probali samo eno negativno mnenje napisat do zdaj, da bi videli, če je to res kar si napisal. Mnenje je bilo sprejeto in dodeljenih je bilo 0.25 €.
Verjetno pa, če bi jih napisal celo serijo ne bi bila objavljena.

echo ::

Če se pogovarjamo o majhnih izplačilih te verjetno ne bi hitro poštudirali. Če pa ena oseba napiše 1k mnenj in pokasira 250€, bi jo pa hitro dobili na piko.
Če pa narediš 25 računov, da se ti porazdeli znesek...

Po mojem je kompliciranje z iskanjem mnenj preveč. Narediš nekaj okvirnih shem, potem pa samo vstavljaš ime izdelka.

bluefish ::

totalno brezveze, saj bi za karkoli konkretnega moral napisati 1000 in več mnenj, ki bi morala biti smiselna. Tako pobiranje ocen iz drugih strani odpade, saj boš na slovenskih težko našel toliko tega. Eno samo mnenje in vstavljanje imena izdelka vanj tudi ne bi delovalo, saj bi kaj kmalu opazili, da se vse skupaj ponavlja.
Raje najdi kaj bolj pametnega za početi.
Pa četudi bi ti teoretično uspelo spisati nek algoritem, ki bi to lepo delal, bi slej ko prej dosegel peak point - ali pri številu izdelkov ali pa verjetneje še prej pri preverjanju, ko bi opazili, da si nekdo očitno lasti vse izdelke, kar jih je na trgu.
Ideja z ločenimi računi pa je tudi brez pomena, saj zneska ne moreš prenašati med njimi + imaš potem na enem le nek "simbolen" znesek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

AndyS ::

In na koncu boste ugotovili, da lahko napišeš mnenje le o izdelku, ki si ga že kupil pri njih...

bluefish ::

niti ne, sem pisal tudi za čisto druge reči, pa je bilo sprejeto.

Ice-Heki ::

...ko bi opazili, da si nekdo očitno lasti vse izdelke, kar jih je na trgu.

Lol, če bi si jih kdo lastil bi bil pa potem verjetno "super kupec" :)

mojsterleo ::

pri njih lahko opisujes katerikoli izdelek, samo mora biti opis smiseln, da dobis 0.25€. jaz sem se znasel tako, da sem enostavno pogooglal za dolocenim izdelkom, potem pa na brzino prevedel kak angleski opis in ga dal na mimovrste.voila.

poweroff ::

Med Googlanjem in prevajanjem pa si porabil toliko časa, da bi vmes lahko zaslužil že 100 EUR.
sudo poweroff

fosil ::

Res je. Če recimo eno mnenje pišeš 15 min, kar je u bistvu kar hitro, to pomeni, da je tvoje plačilo 1 EUR na uro.
Tako mizerno plačanega dela drugje ne boš našel.
Tako je!

Utk ::

Med Googlanjem in prevajanjem pa si porabil toliko časa, da bi vmes lahko zaslužil že 100 EUR.

Nekdo, ki ima tako neumne ideje, dvomim, da bi vmes zaslužil karkoli:)

Furbo ::

A ne bi šel raje klošarja izigravat na ulico, bo boljši denar. En folk ma pa res patetične, to še za elektriko ni.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

mojsterleo ::

Res je. Če recimo eno mnenje pišeš 15 min, kar je u bistvu kar hitro, to pomeni, da je tvoje plačilo 1 EUR na uro.
Tako mizerno plačanega dela drugje ne boš našel.
in zakaj ne bi ob coffee breaku zasluzil se kaksn cent vec? poleg tega dostikrat kaj kupim preko mimovrste, pa je fajn obcutek ce imam par evrov v dobrem. pa da ne omenjam da se s tem sproti izobrazujem o raznih aparatih, za katere se v bistvu itak zanimam.

root987 ::

Za unih 25 centov raje v miru kavo popijem kot pa da bi še med odmorom pisaru zato da kavo odplačam.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

poweroff ::

V bistvu je to pametna poteza Mimovrste - za bagatelo mu ljudje pišejo reviewe, ki bi jih sicer orala firma pošteno plačati.
sudo poweroff

mojsterleo ::

mesate jabolka in hruske. mimovrste je spletna trgovina, briga njih ce ima izdelek opis ali pa ne. tuje spletne trgovine pa ti za mnenje sploh nic ne placajo. tako da, lepa gesta od mimovrse, da takole malo podpirajo siritev slovenske potrosniske zavesti.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Ne bo držalo. Raziskave so pokazale, da ljudje veliko dajo na mnenja drugih uporabnikov. Tako da je ta lastnost spletni trgovini gotovo pomembna.
sudo poweroff

zcetrt ::

Tako je. Deinitvno jim mnenja koristijo. Kakšnega negativnega dajo vmes, pa bo volk sit in koza cela. Da ne bi kdo težil. Bodo pa drug izdelek prodali.

Urna postavka mizerna. Pa še njih manj stane, saj je blago kupljeno pri njih (denar porabljen pri njih). Brezvezna mnenja pa tudi ne koristijo pol tiča.
4.

Ziga Dolhar ::

Tako pač ena oseba presodi ali je tvoje mnenje sploh primerno ali ne.


Primerno nadomesti s pozitivno in maš prav.


Drži.

Ko sem pred leti poslal mnenje o Dell 2405FPW, mu je po objavi zmanjkal en odstavek, v katerem sem rahlo okrcal - da je izdelek (zahvlajujoč uvozniku) - predrag.
https://dolhar.si/

mojsterleo ::

ja seveda da imajo mnenja uporabnikov nekaj veljave, vendar je njihovo pisanje povsem prostovoljne narave. tako da mi ne prosim tukaj omenjat, da zgubljam denar, ker sem v pol ure napisal dva kratka opisica za 50 centov.

RobynHood ::

to se meni sdi absurdno. Totalno zavajanje kupcev z lažljivimi posti.

mojsterleo ::

niso laznivi... samo prevedeni.:)

RobynHood ::

ne,ne,ne...ti komentarji so zavajajoči, ker jih pišejo uporabniki, kateri nimajo teh stvari. kako naj jaz komentiram kletko za hrčka model xxx, če je nimam oz. še je nisem niti videl.;(

mike182 ::

Glede komentarjev pri mimovrste, moram rečt, da jih ne upoštevam več. Saj sem tako naletel na izdelek, ki je bil kontra vsem komentarjem pri artiklu.
Sedaj bo še tolko težje in zmešano, če bo nekdo pisal komentar, samo zaradi denarja in dejansko res ne ve nič o artiklu, tako da se mi to ne zdi dobro za vse tiste, ki bodo potem izdelek kupili in ne bo držalo to kar je komentirano. Sam ne bom več nasedel tem trikom, grem raje v trgovino in si izdelek ogledam, cent gor dol..

Lp

RobynHood ::

ja sej pravim...živa napizdancija naivnega folka...pač izkoriščajo reveže ki so pripravljeni delat patetično delo za slab euro na uro...:P;)

wade ::

Ja in? Se pač znajdejo.

Danes se je treba zanašat na svojo pamet. Če je nimaš velik, boš pač mal težje skos prišel.
Jst recimo še reviewom ne verjamem, oziroma jih vzamem z rezervo. Pa naj bojo oblavljeni v najboljših revijah, spletnih straneh,... Na to, da bi pa verjel tistim commentom na mimovrste mi pa še na misel ne pride.

Se pravi en kratek guide kako boste s svojim nakupom najbolj zadovoljni (napisano za tehnične stvari):
1.prebereš uradne reviewe (kle boste dobil okvirno predstavo, morte pač vedt da je dost stvari mal prirejenih, slabosti pa ponavadi rajše izpustijo)
2.greš na razne forume: slo-tech je v sloveniji najbolši, samo vseeno je premal. Tko da greš še na tuje forume, najbolj priporočam hardforum, lohk pa tud avs (kle boste zvedl vse podrobnosti, vse možne slabosti,...)
3.greš pogledat izdelek še v živo, če je kje v slo razstavljen (big bang,...)
4.kupiš

Aja pa youtube tud ni slab za boljšo predstavo izdelka.

Jst tko delam in mam zame top stvari :D (moj price/performance)

Da se vrnem nazaj k temi, ja mimovrste se je dobro znašel in ja, škoda časa za pisanje komentarjev tam. V tistih 15min, ko boste vi neki napisali, bom jst našel spletno trgovino, kjer bo stvar 20% cenejša. (procente sem dal okvirno. je odvisno od izdelka in same cene. recimo sam sem se zanimal za monitorje, pri dragih 30" se stvar dobi tud za 600€ ceneje, pri kakšnih pocen pa niti ni razlik zaradi poštnine...)

mojsterleo ::

presenecen sem nad dokaj negativnim odzivom, saj sem bil preprican, da ljudje, ki kupujejo preko mimovrste, ze dobro vedo, kaj bodo kupili (glede na to, da gre za spletno trgovino, kjer izdelka ne mores fizicno preizkusiti). ocitno pa so komentarji nekaterim precej pomembni, ceprav jaz osebno bi pred nakupom raje preveril vec virov informacij (sploh kak text ali pa video review je dobro poiskati).

mene so nategnili samo enkratm, in sicer pred 10 leti in vec, ko je izsel voodoo rush, pa so v jokerju veselo kricali, da ta zadeva rula, da dela vse enako ali hitreje kot navaden voodoo... seveda sem zadevo z veseljem nabavil, nakar naslednji mesec izvem, da so bili ocitno pod vplivom droge, saj je bil voodoo rush pocasen in nekompatibilen, skratka govno. takrat bi najraje nekoga brcnil v mednozje. pa kaj mores, takrat internet se ni bil tako razsirjen kot dandanes, zato ne razumem nekaterih folkov tukaj, ko kritizirajo pisanje komentarjev na mimovrste, a hkrati imajo na google celo tono informacij o vsakrsni robi.

peace folks.8-)

Furbo ::

ja seveda da imajo mnenja uporabnikov nekaj veljave, vendar je njihovo pisanje povsem prostovoljne narave. tako da mi ne prosim tukaj omenjat, da zgubljam denar, ker sem v pol ure napisal dva kratka opisica za 50 centov.


Kaj pa misliš da počneš drugega ? Mastno služiš ? Izračunaj si, koliko elektrije je računalnik porabil ta čas. Aja to pa mami plača.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

bluefish ::

no, porabo elektrike ne bi ravno rinil v to, saj navsezadnje je računalnik tako ali tako vklopljen in ga ne prižigaš samo zaradi mnenja. Bolj je posredi porabljen čas, da zaslužiš kaj uporabnejšega.

Hitch-Hiker ::

Nočem odpirat nove teme. Tole je pa še najbolj povezano z mojim vprašanjem.

Kako napišeš na mimovrste mnenje pri izdelku, ki mnenj še nima?

LP.
Pomagajmo Microsoftu v boju proti piratstvu - namestimo Linux!!

svetetko ::

Dromar ::

Naredi to, ja, Slovenija rabi denar od lopovov, ki razmišljajo v taki smeri in najverjetneje te bodo dobili in po možnosti boš dobil kazen.

logit ::

Check the date Sherlock!

Hitch-Hiker ::

logit je izjavil:

Check the date Sherlock!

Znam brat in poznam datum. Sem lepo napisal zakaj sem postal tukaj, preberi post preden sikaš. Hvala

svetetko hvala. Zdaj se pa počutim ko en kreten, ker tega nikakor nisem opazil.


Naredi to, ja, Slovenija rabi denar od lopovov, ki razmišljajo v taki smeri in najverjetneje te bodo dobili in po možnosti boš dobil kazen.

Pač sem kupil ene dva izdelka, s katerima sem zadovoljen, pa ni še nobeden napisal mnenja. Če bom pa dobil nekaj za to, ker bom mnenje napisal, toliko bolje, bom mel naslednjič malo popusta. :)
Pomagajmo Microsoftu v boju proti piratstvu - namestimo Linux!!

zupicaa ::

Hitch-Hiker je izjavil:

logit je izjavil:

Check the date Sherlock!

Znam brat in poznam datum. Sem lepo napisal zakaj sem postal tukaj, preberi post preden sikaš. Hvala

svetetko hvala. Zdaj se pa počutim ko en kreten, ker tega nikakor nisem opazil.



Mislil je verjetno na @Dromar-ja. ;)

logit ::

Haha. Nič hudega:).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali je to pravično z strani mimovrst? )=

Oddelek: Pomoč in nasveti
498291 (6029) Siddh
»

Energizer svetilke

Oddelek: Loža
374141 (3431) jest10
»

Mimovste - osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
368170521 (155351) zoot
»

Mimovrste.com vprašanje

Oddelek: Loža
264260 (2198) Ziga Dolhar

2EUR za mnenje na mimovrste

Oddelek: Loža
81096 (809) hamax

Več podobnih tem