» »

Mikrofon za kamero

Mikrofon za kamero

gwertix ::

kupil sem kamero canon fs100. Kamera ima priklop za mikrofon (kot računalnik). Ampak če priklopim mikrofon od računalnika (standardni mikrofon) zvok ne deluje. Potem pogledam v navodila in piše da kamera podpira mikrofone s svojim napajanjem ...

Zanima me, kje bi lahko tak mikrofon kupil??? kakšen predlog??? sem gledal v NG v BigBangu samo nimajo nobenga mikrofona s svojim napajanjem. In prodajalc mi je reku, da nej pogledam, da če je kamera od canona da se sigurno dobi tud originaln mikrofon - samo res nimam ideje kje bi to dobil.

Kakšen mikrofon predlagate??? Kje naj ga kupim (če lahko navedete link)? Od tistih mikrofonov na mimovrste je kakšen ustrezen??? Ima kdo tak model kamere in izkušnje z mikrofonom??

Hvala za use informacije ...

več informacij o kameri, pa dobite tukaj:
http://www.canon.si/For_Home/Product_Fi...

LP

Okapi ::

Dobiš jih v trgovinah z glasbeno opremo. Recimo tule:
http://www.trgovinaritem.si/

Na mimovrste bi bil recimo tale primeren:
http://www.mimovrste.com/artikel/127001...

O.

aha, uni na mimovrste je malo predrag (v mislih sem imel mikrofon nekje do 50€, če se da manj). Ima kdo še kakšno idejo kje bi dobi ustrezen mikrofon???

In še nekej. Tm na trgovina ritem, mi lohko kdo, ki je sigurn da izbere ustrezen mikrofon (spet čim bolj ugoden) in mi kopira link. Ne da sem len, samo res se ne znajdem...

Pa še točen opis mikrofona za kamero (iz navodil): ... komercialno razpoložljive kondenzatorske mikrofone z lastnim napajanjem in kablom, ki ni daljši od 3 metrov. Vključite lahko skoraj katerokoli stereo mikrofon (lahko to kdo obrazloži) z o 3,5mm vtikačem, vendar je avdijo nivo lahko spremenjen.

Še enkrat prosim, če lahko kdo na ta opis pošlje link za nakup ustreznega in cenovno najugodnejšega mikrofona.

Hvala!
LP

Okapi ::

Zakaj pravzaprav potrebuješ dodaten mikrofon? Ponavadi tisti, ki mu v kamero vgrajeni mikrofon ne ustreza, ve, katerega potrebuje.
Od tega, zakaj potrebuješ dodatni mikrofon, je tudi odvisno, kateri je primeren zate.

Mikrofonov je več vrst. Kondenzatorski potrebujejo napajanje, ki lahko pride po kablu, ampak ker tega kamera ne podpira, mora imeti lastno baterijo. Nekateri mikrofoni ne potrebujejo napajanja, ampak pri teh je lahko nivo prenizek in se preslabo ali nič ne sliši. Poskusiš lahko tako, da na kameri nastaviš nivo zvoka na max.

O.

ma u bistvu rabim za snemanje nekih skečev za rojstni dan od nekoga - skeči bojo v obliki intervjuja in sm mislu, da bi blo dobro met dodaten mikrofon (ker ravno kamera podpira) da bi se pač boljše slišalo.
Ma sej zdej lih ugotavljam, da se dost dobro slišibrez mikrofona in še noben mikrofon ni nekej ugoden, tku da bom snemal samo s kamero ...

okapi, tebi pa hvala za pojasnilo in porabljen čas
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MEŠALNA MIZA

Oddelek: Zvok in slika
172300 (1951) videc
»

Mikrofon + zvočnik

Oddelek: Pomoč in nasveti