» »

Google Voice za cenejše klice

Google Voice za cenejše klice

TG Daily - Google je pripravil novo storitev, ki bo omogočala telefoniranje z uporabo njihovih rešitev. Lani so prevzeli podjetje Grand Central, ki je tržilo spletno telefonijo (VoIP) in je uporabnikom omogočalo dosegljivost na eni sami številki kljub več telefonskim aparatom, ne glede na to ali so bili doma, v službi, v avtomobilu ali kje drugje. Sedaj je Google ta izdelek izpopolnil in predelal v Google Voice.

Nova storitev bo uporabnikom, sprva seveda v ZDA, omogočala brezplačne lokalne klice in poceni mednarodne, uporabo glasovnih sporočil, glasovne pošte in še nekaj drugih možnosti. Google se s tem dejanjem še bolj odmika od stereotipa, da je njihov edini produkt iskanje po spletu in oglaševanje, hkrati pa hodi v zelje Skypu in drugim ponudnikom sorodnih storitev.

Google je implementiral nekaj zelo zanimivih funkcionalnosti, kot je denimo samodejno prepoznavanje govora v glasovnih sporočilih in avtomatska izdelava transkripcije, ki jo lahko uporabniki dobijo po elektronski pošti ali prek tekstovnih sporočil. Prepoznavanje ni stoodstotno, a tehnologija se bo sproti nadgrajevala.

Trenutno je uporaba Google Voicea omejena na obstoječe uporabnike Grand Centrala, kasneje pa sledi široka dostopnost. Načina klicanja bosta dva - uporabnik bo bodisi poklical svojo številko na Google Voice, pritisnil 2 in vtipkal želeno številko bodisi na spletni nadzorni plošči kliknil na želeno številko, nakar ga bo Google poklical in prevezal. Plačevanje mednarodnih klicev bo potekalo prek Google Checkouta.

6 komentarjev

Jumping Jack ::

Google je implementiral nekaj zelo zanimivih funkcionalnosti, kot je denimo samodejno prepoznavanje govora v glasovnih sporočilih in avtomatska izdelava transkripcije, ki jo lahko uporabniki dobijo po elektronski pošti ali prek tekstovnih sporočil. Prepoznavanje ni stoodstotno, a tehnologija se bo sproti nadgrajevala.

Hm, LE ZAKAJ so to naredili???
Naj uganem: ko ti bo punca pustila na tajnici sporočilo, da te zapušča, ker imaš premajhnega, bo transkripciji že priloženo ustrezno "zdravilo"...

Jao Google, a res ne morejo vsaj malo iz svoje kože? Mislim, OK, da so pripravili toliko dobrih in zastonj storitev ter jih preko množice informacij spretno povezali z nevsiljivim in relevantnim oglaševanjem, ampak počasi gredo pa res že predaleč...
A mogoče Android vsebuje ali bo vseboval podobno tehnologijo prepoznave govora? Bilo bi povsem v njihovem stilu.
In prepričan sem, da ni več daleč dan, ko bo Google začel prodajati spletne kamere in kasneje še varnostne kamere, katerih posnetki se bodo shranjevali (in analizirali) pri njih. "For your convenience..."

dbevfat ::

Jack: Google je pač korporacija, ki stremi k zaslužku na čim širšem področju, da s tem razprši tveganje upada prihodka posameznih branž in da si poveča skupni dobiček. S tem ni nič narobe, čeprav gredo tudi meni rahlo na jetra s tem plevelskim pristopom, da se zarejajo prav povsod.
nvr2fat

carot ::

google is spying on you, vse to sranje je razvito v ameriki in najprej tam testirano, ker tam so bolj krsene pravice ljudi, potem pa ponudijo to se ostalemu svetu in seveda oni imajo stalen nadzor nad vsem prometom.

Jumping Jack ::

dbevfat:

Ja, saj vem. Glede poslovne politike so še med bolj simpatičnimi korporacijami. Problem je samo to, ker njihova dodana vrednost temelji ravno na tem, da "vejo vse o vseh nas", in očitno nimajo nobenih mej glede količine in vrste informacij, ki jih posedujejo. Vsaj mislim, da za njih ne obstaja informacija, za katero bi rekli "to pa nas pa ne zanima" ali "tega pa nočemo, ker predstavlja prevelik poseg v zasebnost". Če bi jim npr. ponudil informacijo o tem, kdaj grem na WC in kaj tam počnem (po možnosti z videoposnetkom), bi to po moje brez zadržkov shranili, arhivirali in analizirali.

mtosev ::

bo to kkonkurenca skypeju?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

dbevfat ::

Jack: ja, se strinjam. Ampak pri vsem tem je pa dejstvo, da jim te informacije uporabniki dajejo prostovoljno. Vključno z mano, čeprav me to malo skrbi.

mtosev: upam, ker skype potrebuje resno konkurenco.
nvr2fat


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google je postal mobilni operater (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5819588 (14140) Jupito
»

prejem smsov in klicev ONLINE

Oddelek: Mobilne tehnologije
171935 (1667) NeMeTko
»

Google Voice na voljo vsem (Američanom)

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
148056 (7520) googleg1
»

Google Voice tudi za iPhone

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
53586 (3401) Oxford

Več podobnih tem