» »

Katero kolo

Katero kolo

««
116 / 116
»
»»

WizzardOfOZ ::

Mi smo prešaltal na elektro in zdaj imam 2 polnovzmetena bajka naprodaj, če kdo rabi.
Merida 96 HFS 3000-D Carbon (11kg) - 400EUR

Merida Trans-Mission 3000-D (13kg) - 400EUR

Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Scorpy84 ::

Sirsa balanca, geometrija je malo drugacna. Treking ponavadi dobis robustno jekleno vstopno opremo in so 14-15kg, mtb okrog 12kg. Vec moznosti, da si znizas tezo. Tudi peste so slabse na trekingu ampak ni problem zamenjati

buttcrack ::

rabim mini pomoč... za mladiča rabim "novo" kolo, velik cca 155cm. ker noče (z mano) specialke vozit, ne znam gorca kupovat. seveda hoče fullyja ampak sva se zmenila za HT, ampak te opreme in voznih lastnosti ne poznam. dejstvo ej da se bo kakšnih trailih ne bo (še) vozil, bolj po makadamu ipd.

Zdaj velikost bomo že pomerili in preizkusili, ampak blage veze sploh kje začet oz. kaj gledat.

Tole mi je prvo padlo v uč, ampak ni prave velikosti.
https://www.decathlon.si/p/305496-64115...

Je to nekaj primernega za 12 letnika ali sem falil?

Čez leto, dve ga bo menjal. Pač glej, da je lahek ali pa za rabljenimi poglej.

anketar ::

a kod ve, katere ventile so imeli stari ponyi na 20 inchnih obročih, presta?

buttcrack ::

ga bo brat podedoval, NP. kaj pa se smatra za lahko? Karbona mu ne mislim kupovat :)

buttcrack je izjavil:

ga bo brat podedoval, NP. kaj pa se smatra za lahko? Karbona mu ne mislim kupovat :)

Poglej po stacunah, eni so 15kg, drugi pa 12kg, ceprav podobna oprema in alu okvir. Ko sem tamalima kupoval, sem gledal po 450€ na kolo, ravno zaradi teze. S tem da sta ona dva komaj na 24".

llc ::

anketar je izjavil:

a kod ve, katere ventile so imeli stari ponyi na 20 inchnih obročih, presta?

Pomoje Dunlop?

aly46 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Mi smo prešaltal na elektro in zdaj imam 2 polnovzmetena bajka naprodaj, če kdo rabi.
Merida 96 HFS 3000-D Carbon (11kg) - 400EUR

Merida Trans-Mission 3000-D (13kg) - 400EUR

je še v prodaji 96 hfs3000

zavajon ::

Scorpy84 je izjavil:

Čez leto, dve ga bo menjal. Pač glej, da je lahek ali pa za rabljenimi poglej.

Za mladiča bo boljše, če bo težji. Itak ti dandanes kaj težjega od telefona ne dvigajo. Še krigle piva ne ;)

Potem ne vem zakaj sprašuješ, kaj kupiti.

anketar ::

a kdo tukaj sam servisira, kje kupoujete hobi orodje? ne rabim profi, ne sme bit pa tud škart roba, rabm pa skor vse, ker morm ketno, zadnje zobnike, gonilko pa kable za šaltat menat pa zadnji menjalnik, edin kar je dobr je okvir, zic, balanca, obroči, gume (star mtb aluminij, 20+ let)

na bike24 so tud orodja pošten zasoljena, če pogledam rezervne dele plus orodje me pride več kot pa že servisiran rabljen kolo na bolhi

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: NekdoPach ()

Jaz imam iz decathlona, samo pazit mores, da prevec ne sponas ker se zna malo zvijati. Ampak funkcionalno, ze 3 leto imam in vse lahko poservisiram. No ležaje ne, nisem videl pri njih orodja za ležaje. Torej za hobi in pocasno delo je ok, ce bi pa dnevno servirisal pa ni sans. Ampak vseeno, se mi zdi da za komplet 300€ dat za orodje ni velik, glede na to da vecina serviserjev se mudi, da cimvec naredi koles in veckrat prineses nazaj kolo da spet postima. Meni zaenkrat iz decathlona ok sluzi, se boljse poservisiram kot so mi ga servisi v preteklosti.

predi ::

Orodje ni bilo nikoli poceni. Jaz imam prejšnjo iteracijo Unior Home Kita in mi je zdaj kar malo žal, ko gledam kaj vse so dodali. Če hočeš čisto vse sam servisirat, bo treba vseeno še kaj dokupit. Nekaj si lahko tudi sam narediš, kupiš na AliExpressu, ipd. Jaz sem si recimo sam naredil centrirko, ker se imam namen naučiti pletenja obročnikov.

Tale komplet je namenjen domači uporabi, Unior pa ima za vsak kos v njem primere uporabe na spletni strani.

ZveeZ ::

Jaz sem nekoc kupil komplet v Hofru. Je kar je (it does the job) ampak sem z leti dokupil se kar nekaj kosov orodja.

Prvo orodje, ki ga moras nabaviti in ga v teh kitih ni, je momentni kljuc.

Ker pac "na pamet" zatisnit vijake se ne izzide vedno ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

predi je izjavil:

Orodje ni bilo nikoli poceni. Jaz imam prejšnjo iteracijo Unior Home Kita in mi je zdaj kar malo žal, ko gledam kaj vse so dodali. Če hočeš čisto vse sam servisirat, bo treba vseeno še kaj dokupit. Nekaj si lahko tudi sam narediš, kupiš na AliExpressu, ipd. Jaz sem si recimo sam naredil centrirko, ker se imam namen naučiti pletenja obročnikov.

Tale komplet je namenjen domači uporabi, Unior pa ima za vsak kos v njem primere uporabe na spletni strani.

Centrirko lahko uporabis sam okvir kolesa, pletenje pa tudi ni nobena znanost, preden zacnes zgleda hudo, ampak v drugo si fertih ze v 15 min. Vazen je da v startu ne sponas prevec da ne dobis jajcasto obliko.

A, bo kar malo več dela s tem. Sicer je res samo procedura, ki se je moraš držati, je pa dosti korakov, kjer lahko storiš napako. Kupil sem si knjigo na to temo in se nameravam čimbolj držati nasvetov v njej. Ja, da se v okvirju kolesa, ne boš pa končal hitro in se boš matral brezveze. Tako vsaj pravi ta strokovnjak, ki je knjigo spisal. Poleg tega je zame ustvariti nekaj iz nič kvalitetno preživljanje prostega časa, pa naj bo to obročnik ali centrirka zanj.

NekdoPach ::

anketar je izjavil:

a kdo tukaj sam servisira, kje kupoujete hobi orodje? ne rabim profi, ne sme bit pa tud škart roba, rabm pa skor vse, ker morm ketno, zadnje zobnike, gonilko pa kable za šaltat menat pa zadnji menjalnik, edin kar je dobr je okvir, zic, balanca, obroči, gume (star mtb aluminij, 20+ let)

na bike24 so tud orodja pošten zasoljena, če pogledam rezervne dele plus orodje me pride več kot pa že servisiran rabljen kolo na bolhi

Večinoma na aliexpresu, je super za malenkosti, recimo nastavek za odšravfat/našravfat kaseto, nastavek gonilni ležaj, chain breaker, chain pliers. Tisto kar ne najdeš pa malo gledaš evropske trgovine, kje je ceneje. Tudi AE ni več tako poceni kot je bil. Ne rabiš unorjevih orodij, jaz vedno kupim najcenejo, če ne kupiš kompleta in da vsako posebaj moraš malo razmislit kaj vse rabiš, se izobrazit o različnih standardih (shimano vs sram) potem različni gonilni ležaji ipd. Bearing press lahko sam narediš iz navojne palice, par matic in podložk ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NekdoPach ()

Groot ::

Še en glas za Decathlonovo orodje. Je pa treba kakšno stvar dokupit, od moment ključa do orodja za izbijanje pina iz verige.

Stojalo za kolo pa iz hoferja.

predi je izjavil:

A, bo kar malo več dela s tem. Sicer je res samo procedura, ki se je moraš držati, je pa dosti korakov, kjer lahko storiš napako. Kupil sem si knjigo na to temo in se nameravam čimbolj držati nasvetov v njej. Ja, da se v okvirju kolesa, ne boš pa končal hitro in se boš matral brezveze. Tako vsaj pravi ta strokovnjak, ki je knjigo spisal. Poleg tega je zame ustvariti nekaj iz nič kvalitetno preživljanje prostega časa, pa naj bo to obročnik ali centrirka zanj.

Menjal sem na trekingu in mtb, vkljucno s pestom. Pri trekingu sem porabil eno uro in pol, ker sem malo zajebal z naperi in guma ni bila na sredini pesta in je cudno zgledalo. 20 min da sem popravil. Pri mtb sem dobesedno v 20 min koncal vse skupaj.

Scorpy84 je izjavil:

predi je izjavil:

Menjal sem na trekingu in mtb, vkljucno s pestom. Pri trekingu sem porabil eno uro in pol, ker sem malo zajebal z naperi in guma ni bila na sredini pesta in je cudno zgledalo. 20 min da sem popravil. Pri mtb sem dobesedno v 20 min koncal vse skupaj.
No, lepo. Sam sem do sedaj vsaj toliko časa vložil samo v izmere pest in obročev ter izračun dolžin naper. Če sem kaj zaribal bo postalo očitno v naslednjih par vikendih.

Vse dimenzije imas na spletu ko kupujes dele, kaj je treba racunat? Tudi ce je vse na novo, ne odstopa veliko od originala. Odstopanje naper je komot par mm v praksi več, kaj dosti ne mores zajebati.

No, vidiš. Avtor knjige pravi, da je najbolje vse izmeriti sam, saj proizvajalci komponent v specifikacije zapišejo marsikaj. En podatek, ki mu baje ne smeš nikoli zaupati, je ERD obročev. Pri meni se je sicer zadeva ujemala. Če ne upoštevaš podložk za tuljavke.

Ce gres tolk pikolovsko, potem pa kar. Skoraj nobeno kolo danes ni tako kot bi avtor... potem se ukvarjaj se s plasci, ki v 90% ne sedejo pravilno, ce veckrat je montiras obracas, da je v piko. Sicer kot sem rekel, ce so predolge napere bp skrijes. Ne upliva na centriranje.
««
116 / 116
»
»»