Forum » Šport » Katero kolo
Katero kolo
c0ck4m0u53 ::
@Kurzweil
Če gledaš Radon bicikle, poglej še Cragger model. Je mičkeno bolj agresivna geometrija, posledično mal bolj "stabilen" bicikel, vilice imajo več hoda 130mm vs 100mm na Jealous modelu ter širše gume.
Cragger + Fox + Shimano
Cragger + Marzocci + Shimano
Cragger + DVO + Sram
Edini minus, Cragger ne ponujajo v XL velikosti okvirja, tako da če si čez 190cm, bi ti mogoče znal bit majhen. Mogoče je kakšen od lastnikov na forumu, da poda kakšno uporabno info, poglej mal recenzije na netu kaj pravi folk.
Če gledaš Radon bicikle, poglej še Cragger model. Je mičkeno bolj agresivna geometrija, posledično mal bolj "stabilen" bicikel, vilice imajo več hoda 130mm vs 100mm na Jealous modelu ter širše gume.
Cragger + Fox + Shimano
Cragger + Marzocci + Shimano
Cragger + DVO + Sram
Edini minus, Cragger ne ponujajo v XL velikosti okvirja, tako da če si čez 190cm, bi ti mogoče znal bit majhen. Mogoče je kakšen od lastnikov na forumu, da poda kakšno uporabno info, poglej mal recenzije na netu kaj pravi folk.
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter
NekdoPach ::
Kurzweil
Tudi jaz bi svetoval hardtail + hitre gume (da majo manjše grife, bolj gladke na sredini). Gravel je primeren za fin makadam, ki ga pri nas ni tako veliko - ok za v hrib ni problem tudi če je malo bolj razfukan teren, ampak spust rata hitro tehnično zahteven, medtem ko bi z hardtailom samo šibal dol. Edino na asfaltu boš malo počasnejši, ampak ne spet tako veliko, zakleneš fork pa je. Sploh če si starejši ali pa manj izkušen, ti bo hradtail bolj prijeten.
Tak na uč bi vzel Radona, preveri še Cube firmo
In ta iz decathlona je tudi dober, samo 12.5kg. Slabost je 11-redni sistem in pa tektro bremze
https://www.decathlon.si/p/337291-25096...
Tudi jaz bi svetoval hardtail + hitre gume (da majo manjše grife, bolj gladke na sredini). Gravel je primeren za fin makadam, ki ga pri nas ni tako veliko - ok za v hrib ni problem tudi če je malo bolj razfukan teren, ampak spust rata hitro tehnično zahteven, medtem ko bi z hardtailom samo šibal dol. Edino na asfaltu boš malo počasnejši, ampak ne spet tako veliko, zakleneš fork pa je. Sploh če si starejši ali pa manj izkušen, ti bo hradtail bolj prijeten.
Tak na uč bi vzel Radona, preveri še Cube firmo
In ta iz decathlona je tudi dober, samo 12.5kg. Slabost je 11-redni sistem in pa tektro bremze
https://www.decathlon.si/p/337291-25096...

stara mama ::
da pa si bom kupil dva kolesa in to celo mtb in gravel, ko sem komaj dobil veselje, da si po dolgem času nabavim nekaj podobnega kolesu pa je malce hecno...
To je najboljš kombinacija in grem tud js v to, ker en multipraktik ni ne tič ne miš.
Mam že dobrega endurota, enga gravela si želim za po cesti, XC pa mogoče postane električar (za vozit prikolico).
Sam prosim vas.... ne se vsedit na MTBja v oprijeti cestni kolesarski opravi, ker zgleda ekstra neumno!
Ekologija™ in Trajnost™
Kurzweil ::
@c0ck4m0u53, si me uspel še dodatno zmest... izgledajo zanimivi, vem pa, da se malce bere smešno, ampak gledam nekako bolj barve, ki so nevtralne, da ne rečem črne, sive in podobno. Nisem pa večji od 190cm, tako da tu ni problema. Se pa ne spoznamo toliko na opremo, da bi vedel, ali je tole bolje, ali Radon Jealous 9.0. Bom pogledal še kakšen review, video... hvala za predlog, se mi pa zdi, da je mnenj in predlogov ravno toliko, kolikor je ljudi.
@NekdoPach, sem se nekako že odločil za hardtail. Si mnenja, da ima ta moj Radon Jealous 9.0 gume, ki niso OK? Se pa glede asfalta ne sekiram toliko, ker se bom izogibal cest, kjer je le mogoče, ampak je to žal manjkrat, ko bi si želel. Tudi sicer če pridem na asfalt mi niti ni želja, da bi podiral hitrostne rekorde, rad uživam v naravi in okolici, tu ne bo težav. Sem tudi Cube že gledal, sem pa samo še bolj zmeden kaj vzet, kar sem teh videov, testov in review že nekaj pogledal, pa vsak po svoje. Ja, takle iz Decatlona je občutno težji, na enem testu ga je celo nekdo dal na prvi mesto, pa mislim, da so bili sub 1000€ kolesa ali 1500€, se ne spomnim. Kaj pomenijo tetro bremze moram še raziskat... tole z "11-redni sistem" pomeni kaj? Da ima 11 prestav zadaj? Kaj se glede prestav sploh priporoča oz. še bolje, čemu bi se naj izogibal?
@stara mama, za začetek, ko še sam ne vem kaj bi rad, bi bil multipraktik verjetno še najboljša stvar? Itak če me potegne noter, bom prej ko slej kupil kaj novega. Glede na teren, ki ga imamo v Sloveniji in moje preference pa bo vsega terena po malo, tako da je verjetno še najbolje, da vzamem mountainbike. Ker ko so mi pripovedovali ljudje, kaj se zgodi, ko imaš gravel in greš na zgolj malce bolj zahteven teren, kot je raven makadam, ki ga pri nas ni veliko, me je minilo, lahko pa da se motim, zato sprašujem. Ne bom pa kupoval 2 kolesa day 1. Kar se kolesarke oprave tiče, izgleda neumno tudi na največji specialki, torej na čisto vseh kolesih in ne, ni straha, da bi se oblekel kot Robin Hood v pajkicah.
@NekdoPach, sem se nekako že odločil za hardtail. Si mnenja, da ima ta moj Radon Jealous 9.0 gume, ki niso OK? Se pa glede asfalta ne sekiram toliko, ker se bom izogibal cest, kjer je le mogoče, ampak je to žal manjkrat, ko bi si želel. Tudi sicer če pridem na asfalt mi niti ni želja, da bi podiral hitrostne rekorde, rad uživam v naravi in okolici, tu ne bo težav. Sem tudi Cube že gledal, sem pa samo še bolj zmeden kaj vzet, kar sem teh videov, testov in review že nekaj pogledal, pa vsak po svoje. Ja, takle iz Decatlona je občutno težji, na enem testu ga je celo nekdo dal na prvi mesto, pa mislim, da so bili sub 1000€ kolesa ali 1500€, se ne spomnim. Kaj pomenijo tetro bremze moram še raziskat... tole z "11-redni sistem" pomeni kaj? Da ima 11 prestav zadaj? Kaj se glede prestav sploh priporoča oz. še bolje, čemu bi se naj izogibal?
@stara mama, za začetek, ko še sam ne vem kaj bi rad, bi bil multipraktik verjetno še najboljša stvar? Itak če me potegne noter, bom prej ko slej kupil kaj novega. Glede na teren, ki ga imamo v Sloveniji in moje preference pa bo vsega terena po malo, tako da je verjetno še najbolje, da vzamem mountainbike. Ker ko so mi pripovedovali ljudje, kaj se zgodi, ko imaš gravel in greš na zgolj malce bolj zahteven teren, kot je raven makadam, ki ga pri nas ni veliko, me je minilo, lahko pa da se motim, zato sprašujem. Ne bom pa kupoval 2 kolesa day 1. Kar se kolesarke oprave tiče, izgleda neumno tudi na največji specialki, torej na čisto vseh kolesih in ne, ni straha, da bi se oblekel kot Robin Hood v pajkicah.
mikhaair ::
Se mi zdi da glede na tvoj opis kolesarjenja, bi bil zate polnovzmeten XC MTB, 2x11, s cim vecjim zobnikom spredaj, da bi slo po ravnem z vetrom cim hitreje.
PacificBlue ::
Ne kupovati mtb, če se boš vozil tudi po asfaltu ali po ravnem, prav tako ne kupovati gravel za podoben namen.
Vedno bolj prihajajo na trg allaround kolesa z drop barom, ki so namenjena za večino terenov.
Torej prilagojena geometrija okvirja in možnost namestitve širših pnevmatik. Vsaj min od 35 mm naprej.
Vedno bolj prihajajo na trg allaround kolesa z drop barom, ki so namenjena za večino terenov.
Torej prilagojena geometrija okvirja in možnost namestitve širših pnevmatik. Vsaj min od 35 mm naprej.

stara mama ::
PacificBlue je izjavil:
Kolesarski marketing spet izumlja toplo vodo?
Tako kot so gravelerji evolvirali v nevzmetena XC kolesa?
Ja, ker konstantno izumljat nove vedno boljše geometrije pač ne moreš v nedogled,
Ni, da bi lani imel precej dolge noge, letos so mi pa zrastle roke recimo...
Segmentov biciklov je že zdaj preveč, ne rabimo še večje zmešnjave!
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Js sem pa mislil, da je vec izbire boljse za nas...
Mislim kake imate.
Nekateri iscejo tocno dolocen segment za svoje potrebe iz ze zgoraj mojih opisanih razlogov.
Mislim kake imate.
Nekateri iscejo tocno dolocen segment za svoje potrebe iz ze zgoraj mojih opisanih razlogov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
atlet ::
@c0ck4m0u53, si me uspel še dodatno zmest... izgledajo zanimivi, vem pa, da se malce bere smešno, ampak gledam nekako bolj barve, ki so nevtralne, da ne rečem črne, sive in podobno. Nisem pa večji od 190cm, tako da tu ni problema. Se pa ne spoznamo toliko na opremo, da bi vedel, ali je tole bolje, ali Radon Jealous 9.0. Bom pogledal še kakšen review, video... hvala za predlog, se mi pa zdi, da je mnenj in predlogov ravno toliko, kolikor je ljudi.
Karkoli boš kupil, bo super. Pomembno je, da se za nekaj odločiš in začneš kolesariti. Boš že s časom videl, če bi rad gravel. Glede na opisano bo hardtail kar dobra izbira zate. Cube imajo dober P/P, prav tako Radon, le da je okvir od Cube lepše dodelan.
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net
NekdoPach ::
@NekdoPach, sem se nekako že odločil za hardtail. Si mnenja, da ima ta moj Radon Jealous 9.0 gume, ki niso OK? Se pa glede asfalta ne sekiram toliko, ker se bom izogibal cest, kjer je le mogoče, ampak je to žal manjkrat, ko bi si želel. Tudi sicer če pridem na asfalt mi niti ni želja, da bi podiral hitrostne rekorde, rad uživam v naravi in okolici, tu ne bo težav. Sem tudi Cube že gledal, sem pa samo še bolj zmeden kaj vzet, kar sem teh videov, testov in review že nekaj pogledal, pa vsak po svoje. Ja, takle iz Decatlona je občutno težji, na enem testu ga je celo nekdo dal na prvi mesto, pa mislim, da so bili sub 1000EUR kolesa ali 1500EUR, se ne spomnim. Kaj pomenijo tetro bremze moram še raziskat... tole z "11-redni sistem" pomeni kaj? Da ima 11 prestav zadaj? Kaj se glede prestav sploh priporoča oz. še bolje, čemu bi se naj izogibal?
Tektro so najcenejše hidravlične bremze, pač poceni bicikel in morajo prišparat, še zmerom pa boljše od vseh mehanskih disk zavor. 11-redni pomeni 11s (11 prestav), najnovejši imajo 12 prestav, če nisi zahteven uporabnik to ne igra bistvene vloge. Rezervnih delov bo dovolj za oboje, verjetno so 11s deli tudi cenejši.
Tisti Cragger ki ga je @c0ck4m0u53 predlagal je že "trail" varianta, to je bicikel za offroad, gozdne steze, bike park ipd - ni ravno za po cesti namenjen, tudi za makadam je že overkill. Ti iščeš XC = cross-country. Kar se tiče gum, recimo tisti Radon JEALOUS ima sicer vredu gume ampak po asfaltu pogruntaš da ima grife in da te malo "zaustavlja", samo po sebi ni problem ampak če se ti bo zdelo da si prepočasen, lahko nabaviš bolj gladke, malo bolj napumpaš pa gre takoj hitreje - pač odvisno po kakem terenu boš vozil, vedno je nek kompromis.
Druga stvar, če po netu kupuješ moraš vedet velikost, za razliko od fizične trgovine kjer se vsedeš gor in hitro vidiš če je velikost prava. Potem belanca: na MTB dajejo 80cm široka belanca kar je za marsikoga preveč, to se ne sekiraj ker jih vedno lahko odžagaš. Vseeno svetujem, da se probaš vsest tudi na gravel bicikel, mogoče ti pa bolj ustrezajo zavita belanca, pač ne veš dokler ne probaš. Da ne bomo samo teoretizirali...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NekdoPach ()
zavajon ::
stara mama je izjavil:
Sam prosim vas.... ne se vsedit na MTBja v oprijeti cestni kolesarski opravi, ker zgleda ekstra neumno!
A če imamo opravo v barvah kolesa, je to kaj bolj sprejemljivo?
Bolibri ::
Meni postaja čedalje bolj vseeno glede oblačil. Trenutno jih še imam, razne kombinacije. Tudi glede koles mi postaja čedalje bolj vseeno. Samo da je. Trenutno itak iščem clean izgled kolesa, kar so stare specialke z normalnimi cevmi.
Na gorskem imam cestna shimanova spd pedala, na gravelu ista, shimanova, ker so the best. Tile alu bicikli imajo čedalje širše cevi, karbona nočem, ker mi ne pomeni nič.
Na gorskem imam cestna shimanova spd pedala, na gravelu ista, shimanova, ker so the best. Tile alu bicikli imajo čedalje širše cevi, karbona nočem, ker mi ne pomeni nič.
UkrFTW!! ::
12 prestav je overrated. So, ker pač nimajo kaj bolj pametnega dodati na bicikl. Dovolj je manjše število prestav, že 11 je pretiravanje.
Gorsko kolo na asfaltu je kot traktor na asfaltu. Pač nikoli ne bo specialka ali pa formula. Ni namenjeno temu.
In 1x11 sistem je dober samo za proizvajalca. Za kolesarja na asfaltu popolnoma nič.
Gorsko kolo na asfaltu je kot traktor na asfaltu. Pač nikoli ne bo specialka ali pa formula. Ni namenjeno temu.
In 1x11 sistem je dober samo za proizvajalca. Za kolesarja na asfaltu popolnoma nič.
mit3k ::
Meni postaja čedalje bolj vseeno glede oblačil. Trenutno jih še imam, razne kombinacije. Tudi glede koles mi postaja čedalje bolj vseeno. Samo da je. Trenutno itak iščem clean izgled kolesa, kar so stare specialke z normalnimi cevmi.
Če ti je vseeno za kolesarska oblačila, vzemi gravla - pri njem oprijeti fency dresi niso potrebni. Lahko se voziš v širokih kolesarskih hlačah in katerikoli majici, pa boš vseeno izgledal bolje kot 100 kg MAMIL's, ki se trudijo stisniti v race fit dres.
Če se ti ne ljubi ukvarjat z starimi kantami, imaš tudi nova jeklena kolesa, en primer:
https://kolesarska-oprema.si/gravel/839... (za nekje od 175 do 185 višine).
Ne, sam mal gayish deluje( z dresom)ce nis ravno profic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Egidij88 ::
Jah, vsak naj oblece kar mu pase.
1by za gravel ja, za pure cestaka pa ne.
12 prestav je overrated. So, ker pač nimajo kaj bolj pametnega dodati na bicikl. Dovolj je manjše število prestav, že 11 je pretiravanje.
1by za gravel ja, za pure cestaka pa ne.
c0ck4m0u53 ::
Verjamem, a ti je Radon CRAGGER 7.0, barvno neustrezen? Ker bi dobil za manj denarja, bicikel z boljšimi komponentami. Boljše vilice z več hoda, dropper post, oba diska 180mm, malenkost širše gume in geometrija okvirja malo bolj slack pomeni dodatno stabilnost pri hitrejših spustih po makedamu, sploh če je neutrjen, ala kak frišn šodr.
Vsekakor, pa ne boš zgrešil tudi z Jealous modelom (ali kakšno drugo znamko), predvsem je važno, da se boš z veseljem usedel nanj in naredil čim več varnih km.
P. S. ne pozabi dokupit pedal, ker niso v kompletu
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
c0ck4m0u53 je izjavil:
Verjamem, a ti je Radon CRAGGER 7.0, barvno neustrezen? Ker bi dobil za manj denarja, bicikel z boljšimi komponentami. Boljše vilice z več hoda, dropper post, oba diska 180mm, malenkost širše gume in geometrija okvirja malo bolj slack pomeni dodatno stabilnost pri hitrejših spustih po makedamu, sploh če je neutrjen, ala kak frišn šodr.
Vsekakor, pa ne boš zgrešil tudi z Jealous modelom (ali kakšno drugo znamko), predvsem je važno, da se boš z veseljem usedel nanj in naredil čim več varnih km.
P. S. ne pozabi dokupit pedal, ker niso v kompletu
Barva je OK. Bom pogledal tudi ta kolo. Jealous 9.0 me je pritegnil, ker nisem videl slabe kritike nikjer in se mi je nekako zdel best buy, tudi glede opreme so bili vse enotni, da sigurno ni slaba. Dodatno je stvar postala zanimivia, ker je bila cena spuščena iz 1900€ na 1200€ in nato celo na 1000€, ampak je zdej vsaj trenutno spet višja. Je pa menda ta čas pred začetkom sezone najboljši za ujet kakšne popuste, in sem se tokrat lepo potrpežljivo lotil iskanja, kar sem odlašal par let... sem pa zelo vesel vaših mnenj, ker kot že rečeno, nimam pojma. Poznam par ljudi, nekateri tudi delajo v trgovinah oz. so delali, ampak ima vsak svoje preference in mnenje. Vsak malce po svoje, pa sem si rekel, da grem malce v research, še največ pa vidim da je odvisno od mene, da se izprašam, kje in po kakšnem terenu bi se vozil... na koncu sem prišel pač nekako do ugotovitve (morda se celo motim)... dam bom začel na kolesarskih stezah, kakšne makadamu, cesti kjer je treba in nič več, sicer pa čim več narave in zelenja, kar pa seveda s seboj prinese kakšno godno pot in hribe, tu sploh prvič ideja za gravel, kasneje pa za mountain bike, ker je menda gravel useless za tovrstne terene. Vsekakor pa ne bi nekih downhillov delal po nekih blaznih skalah, koreninah in podobno, seveda pa prida tu pa tam kakšen klanec in tudi dan, ko se paše malce iti kamikaze.
Se mi pa seznam koles konkretno oža... rad rečem kakšno, ker je to zame povsem nov svet in mi je zanimivo, po drugi strani pa se še najde kakšen kolesarski analfabet, ki mu bo to koristilo. Če bi bil kakšen marec/april, bi verjetno že imel kolo, tako pa se lahko malce igram, debatiram in iščem. Prej kot slej bo prišel kakšen deal. Recimo kakšen Radon Jealous 9.0 in podobni za cca 900€ vzamem v istem momentu.
Pozabi da boš dobil Jealous 9.0 za 900 čez par mesecev, takrat se začne največja sezona in jim cen nebo treba nižat.
Pozabi da boš dobil Jealous 9.0 za 900 čez par mesecev, takrat se začne največja sezona in jim cen nebo treba nižat.
Ne ne, to mislim sedaj, dokler je še zima... te trgovine se menda hočejo pred začetkom sezone znebiti starih zalog/modelov, kamor po večini spadajo tudi lanski modeli, sploh pri tistih znamkah/modelih, kjer pridejo ven nove verzije.
Zdaj imam malce bolj občutek kakšne so cene... recimo za omenjen Radon in alternative vem, da če je cena pod 1000€, je to dobra cena, če je cena med 1000-1100€ je OK, 1200€ pa je cca redna cena, govorim za modele, ki so bili sezono/dve/trei nazaj med 1800 in 2000€. Malce čekiram in tipam, ko bo vrag vzel šalo in bom hotel kolo, bom pač kupil, tudi če bo nekih 1100€, sem pa v nizkem štartu, da če pade pod 1000€, v nekem lepem popusti, pa vem za enih 4-5 medelov, ta kupim v istem momentu.
Sej imas Jealous 8 za 800EUR.
Drugace se pa strinjam z nekaterimi prejsnjimi komentarji, da pri nas tezko izkoristis gravel kolo...ali cesta ali gozd, planine. Jaz imam cestaka (Canyon Endurace) in hardtail (Cube Attention).
Drugace se pa strinjam z nekaterimi prejsnjimi komentarji, da pri nas tezko izkoristis gravel kolo...ali cesta ali gozd, planine. Jaz imam cestaka (Canyon Endurace) in hardtail (Cube Attention).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Egidij88 ()
Kot sem že enkrat napisal, daleč najboljši nakup so rabljeni karbonski Scott Scale. Glej samo da ima vsaj Fox Rythm / RS Sid vzmetenje. Sčisti kolo, namaži verigo pa vozi.
https://www.facebook.com/marketplace/it...
https://www.facebook.com/marketplace/it...
@Egidij88, pa nima ta Jealous 8.0 precej slabše opreme kot Jealous 9.0? Če je temu tako, mi ni težko dat tudi 200-300€ več za Jealous 9.0, če je seveda boljša oprema vredna tega... kot pravim, če bi bil mesec maj, bi že imel okolo... spravil sem se med zimo, da se lahko takole malce igram in gledam cene, čisto preprosto, iščem in čakam nižje cene, ker lahko... ko pa bo treba vzeti kolo, pa ne bom preveč kompliciral, pravim samo, da če pade pod 1000€ tale Jealous 9.0 ne razmišljam nič več in naredim samo še naročilo.
@mit3k, pa niso ta Scott Scale kolesa z opremo slabša kot Jealous 9.0? Link, ki si ga dal in če vidim dobro na računu model, piše da je Scott Scale 980, ki je bil kupljen leta 2019... tudi če je neuporabljen in če dodam morebiten riziko, verjetno niti ni ok, da stoji toliko let, ker dvomim, da ga je tale pupa vmes vsaj enkrat na leto malce poštimala... isto kolo novo je 850€ (verjetno kje v tujini še ceneje), njena cena pa je 700€...
@mit3k, pa niso ta Scott Scale kolesa z opremo slabša kot Jealous 9.0? Link, ki si ga dal in če vidim dobro na računu model, piše da je Scott Scale 980, ki je bil kupljen leta 2019... tudi če je neuporabljen in če dodam morebiten riziko, verjetno niti ni ok, da stoji toliko let, ker dvomim, da ga je tale pupa vmes vsaj enkrat na leto malce poštimala... isto kolo novo je 850€ (verjetno kje v tujini še ceneje), njena cena pa je 700€...
Samael ::
Kako to, da je tako malo ljubezni do treking koles, ki verjetno edino naredi kljukico ob vsaki zahtevi zgoraj? :)
Samael != Samuel
@Egidij88, pa nima ta Jealous 8.0 precej slabše opreme kot Jealous 9.0? Če je temu tako, mi ni težko dat tudi 200-300€ več za Jealous 9.0, če je seveda boljša oprema vredna tega... kot pravim, če bi bil mesec maj, bi že imel okolo... spravil sem se med zimo, da se lahko takole malce igram in gledam cene, čisto preprosto, iščem in čakam nižje cene, ker lahko... ko pa bo treba vzeti kolo, pa ne bom preveč kompliciral, pravim samo, da če pade pod 1000€ tale Jealous 9.0 ne razmišljam nič več in naredim samo še naročilo.
Še vedno ima super opremo. Mislim, da razlike ne boš opazil med enim in drugim...za rekreativno kolesarjenje je vrh glave. Če bi tekmoval...
Kako to, da je tako malo ljubezni do treking koles, ki verjetno edino naredi kljukico ob vsaki zahtevi zgoraj? :)
Help! ...jaz nimam pojma oz. zadnje dni vsaj ščepec več... če bi imel budget cca 1000-1200€, kaj bi ti vzel? Seveda, če se ti zdi kaj best buy oz. p/p dobra izbira, lahko tudi manj, kar se treking koles tiče? Vsakič ko grem v research nečesa novega, torej vrste kolesa, mi gre eno popoldne... zaenkrat mi je še zanimivo, vprašanje pa, kako dolgo še... saj je teh koles in modelov toliko, da se ti preprosto ne da vsega pogledat... sej v osnovi opažam, da gre za nešteto različnih framov, oprema pa bolj kot ne ista povsod, seveda po rangu.
Malce sem verjetno picky in se preseravam, ampak če že ravno kupujem, vežda bi imel nekaj OK, po drugi strani pa imam trenutno črnega Schwinn Cruiserja, ki seveda nima prestav in sem z njim tudi prišel že marsikam - po obliki Harley, po udobju sploh sedežu, pa kot kavč v dnevni sobi
Na računu piše Scott Scale 930. Kaj pa je narobe če stoji v kleti nekaj let? Ni to Avto... pa še tam nima kaj bit.
predi ::
gledam nekako bolj barve, ki so nevtralne, da ne rečem črne, sive in podobno.Temnih barv na kolesu ni pametno imeti. V bistvu na katerem koli vozilu ne. Se pozna vsaka kapljica gor. Najbolj hvaležna barva je barva aluminija, torej metalno siva. Pa prask tudi ne boš videl na takšni - predvidevam, da gledaš alu okvirje. Imam okvir temno modro-zelene barve na dve leti starem kolesu. Na določenih delih je videti slabše ohranjen kot 20 let star okvir v barvi aluminija. Zategneš quick release kolesa na napačen način, takoj praska. Udariš s ključem/ključavnico, takoj praska. Ga narobe prisloniš na steno, takoj praska. Crashneš, cela stran kolesa z risi.
Na računu piše Scott Scale 930. Kaj pa je narobe če stoji v kleti nekaj let? Ni to Avto... pa še tam nima kaj bit.
Še vedno je boljša oprema na kolesu Radon Jealous 8.0. No, razen da ni karbonski okvir, ampak tukaj ni neke razlike...danes so alu okvirji primerljivi s karbonskimi.
@Egidij88, pa nima ta Jealous 8.0 precej slabše opreme kot Jealous 9.0? Če je temu tako, mi ni težko dat tudi 200-300€ več za Jealous 9.0, če je seveda boljša oprema vredna tega...
Kaj pa vem...isti okvir, oba imata 100mm vilico, 1x12 prestave, hidravlicne zavore...nevem zakaj bi dajal 300€ vec.

globoko grlo ::
Gor je že en vprašu, kaj je narobe s treking kolesi? Po ravnem hitrejši od MTBja, v klanc podobno hitri, za po koreninah pa res niso, čeprav se da :)
Pa verjetn so cenejš kot pa MTBji, pa še blatnike dobiš zravn, hehe.
Pa verjetn so cenejš kot pa MTBji, pa še blatnike dobiš zravn, hehe.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB