» »

Katero kolo

Katero kolo

««
112 / 112
»
»»

zuz3k ::

a ve kdo kako se alternativno reče še aerobaru (ravne stange za dirkalno kolo, za po ravnini)
za lazje iskanje preko bolhe
Life is a psychological game.

trojnis252 ::

Živijo, trenutno se za vikende vozim z starim kolesom kupljenem za ene 100eur takrat. Po geometriji mi paše vendar ne najdem nič, kar bi mi sedlo in da je poceni. Sem bil v hervisu in intersport pogledat treking kolesa in so mi previsoka po geometriji. Kot gledam je ta moj bolj podoben cestnim, nižji in daljši. A obstaja kje kakšno tako novo kolo pod 500eur? Cestna so kar draga treking mi pa zgleda ne pasejo. Vozim se samo po cesti.
Slika trenutnega:
 author

author

BigFoot ::

^ Triban RC120 v Dekatlonu je 550€.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Steinkauz ::

500eur je kr gnila meja.
Glih, da še ne dobiš kej pametnega.

Če maš kako srečo, mogoče kakšen star model znižan.
Sam to je bla bolj jesen/pozim šansa, do zdej so večinoma že šli zlo verjetno.

trojnis252 ::

V dekatlonu pa res nisem bil, bom pogledal, zgleda kar okej ta RC120.

Jah, več kot nekje 500 res ne bi, ker naredim manj kot 1k km na leto.

Scaramouche3 ::

Zanima me kako velika mora biti veriga KMC 11 za gonilko Shimano Deore FC-M5100, 36X26T, 175mm
in kaseto Shimano CS-M5100, 11-42T ?
Ker so dve, ena je 114 druga 118...

NekdoPach ::

odvisno od chainstay length
kupi daljšo pa boš potem doma krajšal
če nimaš stare za primerjat

Zvezdica27 ::

verigo daj na oba večja zbonika + 2 člena minimum, če si 100% da ne boš nikdar po kakih makadamih ali narobe prestavljal, +3 člene. vmes power link in gasa.

to je to.

zz

Kok časa rabi da pride kaj iz Nemčije prek DHL,danes sem naročil...

joez7 ::

3do5dni.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

joez7 ::

Zvezdica27 je izjavil:

verigo daj na oba večja zbonika + 2 člena minimum, če si 100% da ne boš nikdar po kakih makadamih ali narobe prestavljal, +3 člene. vmes power link in gasa. to je to.zz

Odvisno kaj maš spredaj, 1x 2x ali 3x. Pri 2x ali 3x drži, kar ti je zgoraj napisal.
Pri 1x pa rabiš vsaj tri člene več (odvisno od kletke). So 10-51 kasete kar malo triky.
Lahko za začetek daš en ali dva člena preveč - pa potem po potrebi vzameš enega ven.
Vgavnem veriga ne sme biti ohlapna na malem in malem.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Zvezdica27 ::

res je, pri 1x je pravilo drugačno, amapk saj je napisal, da ima gonilko 2x.

Če imaš 1x je zadeva tricky, ker dajejo skoraj preveliko kaseto gor in mora biti, če se prav spomnim, 4 členi več (probaš, ker ni za vse velikosti isto) Pri navadni kaseti je 3 več členov dovolj, sam na kako 51 ali še več pa bi jaz dal 4 več, sploh če je XC bajk. Ali pa chainguide in 5 več členov... odvisno...

joez7 je izjavil:

3do5dni.

DHL dal obvestilo, predviden je ponedeljek!

NekdoPach ::

Dobro da si vzel DHL, ker DPD rabi več kot teden. Dvakrat se mi je že zgodilo, da se je paket cel teden svaljkal iz enega skladišča v drugega v nemčiji, jaz sem pa osveževal tracking stran vsak dan in čakal ko majmun.

NekdoPach je izjavil:

Dobro da si vzel DHL, ker DPD rabi več kot teden. Dvakrat se mi je že zgodilo, da se je paket cel teden svaljkal iz enega skladišča v drugega v nemčiji, jaz sem pa osveževal tracking stran vsak dan in čakal ko majmun.

Piše
Estimated Time of Arrival
26 May 2025 - By End of Day
««
112 / 112
»
»»