Forum » Šport » Katero kolo
Katero kolo
Scorpy84 ::
Ja, gravel kolesa so izpodrinila te treking, tole je out. Imas cestake, gravel, hardtail XC, polnouzmetena XC, downhill.
To ti praviš, treking bo vedno v ponudbi ker ga dobiš od 300 do 800 recimo. Pametnega gravla pa ne po tej ceni. Med kolesarji od kvazi do tapravih, pa ga ne povohajo, to se strinjam. Raje kupijo 2-3x in tudi precej dražje kolo, glede na njihovo formo in ga nikoli ne izkoristijo. Kupijo pa, zato ker se radi pohvalijo. Sam imam štiri kolesa, od vseh najraje treking furam. Je pa lep občutek, ko prehitevaš folk s specialkami vrednimi 3k in več. Enim še v ego udari in pol se trudijo nazaj prehiteti, no sej so uspešni za kakšen km. Me spominjajo na aprilske izletnike na veliko planino, ko imajo tiste fancy gorske trenerke...
PacificBlue ::
Dražje kolo kupiš za več let, recimo 10 let. To je 300 eur na leto okvirno. Še za kafe avtomat na šihtu dam več.
gddr85 ::
Scorpy84 ::
PacificBlue je izjavil:
Dražje kolo kupiš za več let, recimo 10 let. To je 300 eur na leto okvirno. Še za kafe avtomat na šihtu dam več.
Tale treking sem kupil za 500€ imam ga ze 6 let, gotov ze 20k narejenih, ce ne vec. In se ga bom imel, edino lani zamenjal pesto in zobnike. Tak da... pa drazje ni nujno boljse, uporabljajo se lazji materiali, manj robustni kot pri jeklu. Izjema okvir.
ššš ::
Jest sem pred pol leta prodal Canyona Endurrace cestaka in Santa Cruz Chamelona MTB. Dost sem mel bicikliranja,... Zdej pa zimska melahonija dela svoje,...spet gledam kolesa online.
Pred leti imel tole Kono. Prodal ker,...idiot pač. To je bil najboljši all-in-one kolo ever. S tem kolesom sem se celo sezono na šiht vozil, med vikendam pa delal 200km ture. Dvakrat mi je celo ratalo zategnit Kranj - Izola - Kranj v enem kosu. 300km. Najboljši dan ever.
Ne vem če neb še eno vzel,... :P
Pred leti imel tole Kono. Prodal ker,...idiot pač. To je bil najboljši all-in-one kolo ever. S tem kolesom sem se celo sezono na šiht vozil, med vikendam pa delal 200km ture. Dvakrat mi je celo ratalo zategnit Kranj - Izola - Kranj v enem kosu. 300km. Najboljši dan ever.
Ne vem če neb še eno vzel,... :P
Samael ::
PacificBlue je izjavil:
Tale treking sem kupil za 500€ imam ga ze 6 let, gotov ze 20k narejenih, ce ne vec. In se ga bom imel, edino lani zamenjal pesto in zobnike. Tak da... pa drazje ni nujno boljse, uporabljajo se lazji materiali, manj robustni kot pri jeklu. Izjema okvir.
Moj GIANT Roam 1 je bil pred enajstimi leti naokoli mislim da cirka 800 - 850 EUR, kar se mi takrat ni zdela tako zelo mala cena za treking kolo, ampak mi ga je uspelo najti znižanega za cca 650 EUR. Sicer nisem tako priden kot ti - prva leta, nekako do covida, sem delal po 3k km letno, zadnja štiri mogoče slabih 1500 km, pa razen enega malo večjega servisa, kjer so mi zamenjali zajle in podobne drobnarije (+ lastno standardno po/pred sezonsko vzdrževanje), še vedno teče bp in si ga (mogoče z menjavo verige in zadnjih verižnikov) komot predstavljam še naslednjih 5-10 let za tistih 1,5k do 2k km letno (in ja, vem, da za nekatere tu to ni nič ...).
Mi je pa to, da je malo več od okvirja, v bistvu všeč. Jeb.. ga, človeku se poznajo leta - tudi mene je več :)
Če bi takrat vedel, kar vem zdaj, bi najbrž kupil gravela (gravel bum se je začel nekoliko pozneje, mislim da okoli 2018), danes bi pa prav gotovo ponovno izbral treking. Grem malo naokoli, na lep prosti dan mogoče za savo iz Ljubljane do Trbovelj ali pa na Jezersko in nazaj ali pa kaj v tem smislu, 120 - 140km - to je zdaj moj limit, opazujem okolico, uživam, ne dirkam ... hkrati pa se nanj usedem tudi za kam bližje po kakšnem opravku :)
Samael != Samuel