Forum » Pomoč in nasveti » Faradeyeva kletka.
Faradeyeva kletka.
mykie ::
Hello!
Imam pro zvočno kartico M Audio Audiophile Pro 2496.
http://www.m-audio.com/products/en_us/A...
Problem je v tem da mi notr hod polno enih šumov pa brumov, pa so mi rekli da je verjetno zarad ventilatorjev, češ da so neozemljeni in da zaradi tega prihaja do nekega valovanja zaradi česar pride do motenj.Sam čisto ne razumem vsega tega, bi prosil za kakšen nasvet, kako mi lahko pomaga uporaba Faradeyeve kletke (prijateljev nasvet) ali naj jo uporabim in če že, kako jo naj uporabim (naj ogradim ventilatorje ali zvočko- in ali se to sploh da, prodajajo to kletko v trgovini??)...
Imam 4 ventilatorje:
-grafična
-ohišje
-procesor
-napajalnik (ta je baje že ograjen s Faradeyevo kletko).
Uporabljam Windows xp sp 3.
Se v naprej zahvaljujem za odgovor.
Pozdrav, Mykie
Imam pro zvočno kartico M Audio Audiophile Pro 2496.
http://www.m-audio.com/products/en_us/A...
Problem je v tem da mi notr hod polno enih šumov pa brumov, pa so mi rekli da je verjetno zarad ventilatorjev, češ da so neozemljeni in da zaradi tega prihaja do nekega valovanja zaradi česar pride do motenj.Sam čisto ne razumem vsega tega, bi prosil za kakšen nasvet, kako mi lahko pomaga uporaba Faradeyeve kletke (prijateljev nasvet) ali naj jo uporabim in če že, kako jo naj uporabim (naj ogradim ventilatorje ali zvočko- in ali se to sploh da, prodajajo to kletko v trgovini??)...
Imam 4 ventilatorje:
-grafična
-ohišje
-procesor
-napajalnik (ta je baje že ograjen s Faradeyevo kletko).
Uporabljam Windows xp sp 3.
Se v naprej zahvaljujem za odgovor.
Pozdrav, Mykie
rfmw ::
Najprej ugotovi, če ti motnje prihajajo od znotraj (od računalnika) ali od zunaj (izvora - cd player, walkman, stolp, ...).
Za prvo - izštekaj ven konektor z line-in in daj glasnost do fula, če tu slišiš brum in šum - je od računalnika.
Za drugo - poizkusi dat na line-in kak prenosni walkman napajan iz baterije. Če takrat ne brni, potem je verjetno prenos bruma zaradi slabe masne povezave računalnika in stolpa, napajanga iz omrežja.
Za prvo - izštekaj ven konektor z line-in in daj glasnost do fula, če tu slišiš brum in šum - je od računalnika.
Za drugo - poizkusi dat na line-in kak prenosni walkman napajan iz baterije. Če takrat ne brni, potem je verjetno prenos bruma zaradi slabe masne povezave računalnika in stolpa, napajanga iz omrežja.
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
Blisk ::
Velikokrat pomaga, če narediš skupno ozemljeno točko.
Se pravi vse naprave ozeljiš na eno točko, to preprosto probaš z žico, daš jo na ozemljitev in pritisneš na kovinske dele računalnika.
Drugo kar tudi pomaga je, da okrog obrneš vtikače, vse kar maš povezano na pc.
Naprimer TV, stolp, zunanji disk itd. Vse izklop in potem poslušaj, če je še brum.
Potem če ni, počasi nazaj vključi naprave dokler ne ugotoviš, kdo je krivec.
Nakar potem pr tistmu okol obrneš vtikač za elektriko, da zamenjaš fazo na napravi.
Pri men je to bila rešitev, zaradi snega na sliki, ko sem obrnil vtikač od zvočnikov je sneg izginil.
Se pravi vse naprave ozeljiš na eno točko, to preprosto probaš z žico, daš jo na ozemljitev in pritisneš na kovinske dele računalnika.
Drugo kar tudi pomaga je, da okrog obrneš vtikače, vse kar maš povezano na pc.
Naprimer TV, stolp, zunanji disk itd. Vse izklop in potem poslušaj, če je še brum.
Potem če ni, počasi nazaj vključi naprave dokler ne ugotoviš, kdo je krivec.
Nakar potem pr tistmu okol obrneš vtikač za elektriko, da zamenjaš fazo na napravi.
Pri men je to bila rešitev, zaradi snega na sliki, ko sem obrnil vtikač od zvočnikov je sneg izginil.
mykie ::
Sem ziher da prihajajo šumi oz. brumi iz kompa, ker so valovanja v piskih časovno sinhronizirana s delovanjem miške, se pravi pri odpiranju in zapiranju mapc itd.
V Audio-Pro-ju, kjer sem kupil karto so mi povedali, da je verjetno zaradi neozemljenosti ventilatortjev in da se to pogosti zgodi...bom poizkusil to varianto z žico.
Ali obstaja Faradeyeva kletka za ograditev zvočne kartice?Se da to kupiti v trgovini?npr. tako kot je mrežno ograjen napajalnik..
V Audio-Pro-ju, kjer sem kupil karto so mi povedali, da je verjetno zaradi neozemljenosti ventilatortjev in da se to pogosti zgodi...bom poizkusil to varianto z žico.
Ali obstaja Faradeyeva kletka za ograditev zvočne kartice?Se da to kupiti v trgovini?npr. tako kot je mrežno ograjen napajalnik..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaščita pred strelo - strelovod (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 17923 (6545) | jype |
» | Katera mreza preprecuje elektromagnetno sevanje?Oddelek: Loža | 4941 (4731) | 'FireSTORM' |
» | "Studijska" zvočna karticaOddelek: Zvok in slika | 4153 (3157) | igor0203 |
» | Brum pri PC--->Hi-FiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2870 (2381) | Moravče |
» | Šumenje na zvočnikih stolpa ob predvajanju filma na PC-juOddelek: Zvok in slika | 2373 (2247) | pingec |