» »

Vista aktivacija

Vista aktivacija

deanozavr ::

Pozdravljeni
Imam vprasanje. In sicer pred kratkim sem si poskusno naložil Visto Home Premium. Poskusil sem z aktivacijo. Sledil sem postopku in aktivacija bi naj bila uspešna.Sledil je tudi samodejni restart PCja. Problem pa je, da ko grem gledat pod aktivacija sistema windows, še naprej odšteva dneve, do tedaj ko se mi Vista kao zaklene. Zdaj nevem ali je vista aktivirana, ali pa se bo Vista res po določenem času zaklenla.
Hvala za odgovore
  • zaklenil: Mavrik ()

solatko ::

Če si jo kupu, potem poizkusi aktivacijo še enkrat, travniško varianto pa ne moreš kar tako aktivirat. Po tridesetih dnevih, te bo spustila samo na internetno stran za aktivacijo ali nakup licence, vse ostalo crkne.

deanozavr ::

Ja travniško varianto imam:)Problem je da se držim navodil ki naj bi prinesle aktivacijo. samo Vista pa še naprej odšteva. Zdaj nevem kaj ti mora pisati pod aktivacijo sistema, če uspešno aktiviraš travniško visto? Ti morda še vedno odšteva, čeprav je že aktivirana-potem ni logično. Zanima me kaj točno ti napiše ko greš gledat pod aktivacija sistema potem, ko uspešno screkiraš visto?

BigWhale ::

Cigava pa so bila tista navodila za aktivacijo Microsoftova?

Recordman ::

Ja travniško varianto imam:)Problem je da se držim navodil ki naj bi prinesle aktivacijo. samo Vista pa še naprej odšteva. Zdaj nevem kaj ti mora pisati pod aktivacijo sistema, če uspešno aktiviraš travniško visto? Ti morda še vedno odšteva, čeprav je že aktivirana-potem ni logično. Zanima me kaj točno ti napiše ko greš gledat pod aktivacija sistema potem, ko uspešno screkiraš visto?

Vsi cracki za Visto izkoriščajo OEM SLP aktivacijo, ki je edini način aktivacije (pustimo KMS strežnike ob strani) pri kateri ni potrebno kontaktirat Microsofta. Ampak za ta način je med drugim potrebna tudi ustrezna SLIC tabela v BIOSu.

Trik je v tem, da se Visto prepriča, da je v BIOSu zapisano nekaj drugega kot v resnici. To se lahko doseže na več načinov, najbolj pogumni celo "na roke" popravljajo svoj BIOS. Na voljo so tudi manj "destruktivne" rešitve, ki pa ne delujejo na vseh računalnikih - odvisno od izvedbe BIOSa. Torej lahko vse delaš prav in po navodilih, ampak aktivacija ne bo uspela, če nimaš "pravega" PCja.

Na aktivirani angleši Visti piše:
Windows is Activated
Product ID: XXXXXXXXXXXXXXXXX

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izgubil Windows Visto za vedno?

Oddelek: Operacijski sistemi
182728 (2022) ender
»

Windows Vista Home Premium Install CD

324093 (3343) ender
»

OEM Software ni vezan na hardware?

Oddelek: Loža
82117 (1866) jan01
»

Znane cene za Visto II. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10711153 (7822) CWIZO
»

Izkušnje glede namestitve Winxp pro (registirane verzije) na drug računalnik

201954 (1631) moj_nick

Več podobnih tem