Forum » Izdelava spletišč » Open Blog - sistem za blog
Open Blog - sistem za blog
Kami ::
Tukaj vam predstavljam moj odprto koden projekt imenovan Open Blog.
Moj cilj je bil narediti sistem za Blog, ki je boljši od drugih trenutno dosegljivih sistemov temelječih na spletnem programskem ogrodju CodeIgniter.
Mislim, da mi je to tudi uspelo, ker je za razliko ostalih sistemov modularen, dobro strukturiran, koda pa je napisana pregledno.
Pred nekaj dnevi je izšla že kar nekaj časa pričakovana različica 1.1.0, ki je zraven dodatne funkcionalnosti odpravila tudi nekaj pomanjkljivosti prve javne različice (1.0.0).
Vse, ki jih spremembe zanimajo bolj podrobno si lahko tudi ogledajo dnevnik sprememb.
Seveda pa se razvoj sistema po tej izdaji ne bo ustavil, ker je v planu že naslednja različica, ki bo prinesla veliko pomembnih novosti (katere so to, naj že zaenkrat ostane skrivnost) in, če bo čas tudi obsežno dokumentacijo.
Več informacij lahko najdete na uradni strani ali "uradni" temi na codeigniter.com forumu.
Zaželeni so vsi predlogi in konstruktivne kritike.
Moj cilj je bil narediti sistem za Blog, ki je boljši od drugih trenutno dosegljivih sistemov temelječih na spletnem programskem ogrodju CodeIgniter.
Mislim, da mi je to tudi uspelo, ker je za razliko ostalih sistemov modularen, dobro strukturiran, koda pa je napisana pregledno.
Pred nekaj dnevi je izšla že kar nekaj časa pričakovana različica 1.1.0, ki je zraven dodatne funkcionalnosti odpravila tudi nekaj pomanjkljivosti prve javne različice (1.0.0).
Vse, ki jih spremembe zanimajo bolj podrobno si lahko tudi ogledajo dnevnik sprememb.
Seveda pa se razvoj sistema po tej izdaji ne bo ustavil, ker je v planu že naslednja različica, ki bo prinesla veliko pomembnih novosti (katere so to, naj že zaenkrat ostane skrivnost) in, če bo čas tudi obsežno dokumentacijo.
Več informacij lahko najdete na uradni strani ali "uradni" temi na codeigniter.com forumu.
Zaželeni so vsi predlogi in konstruktivne kritike.
Tody ::
Folk je malce razvajen že pomoje ker ma wordpress lep vmesnik za pisanje blogov in 2.7 ma autoupgrade modulov oz celega sistema. Za vnašanje filmčkov iz youtube pa novih pluginov ...
Zeberdee ::
Povsem je glavna zadeva, da je poleg trdnega ohišja mnogo uporabnih pluginov in templatov.
Hvala za pohvale, komentarje in kritike.
Vtičniki bomo zagotovo na voljo v naslednji različici, čeprav še nisem čisto dorekel v kakšni obliki.
Najverjetneje bodo na voljo v obliki gradnikov oziroma tako imenovanih widgetov za stranski meni (podoben sistem, kot ga ima Wordpress).
Vtičniki bomo zagotovo na voljo v naslednji različici, čeprav še nisem čisto dorekel v kakšni obliki.
Najverjetneje bodo na voljo v obliki gradnikov oziroma tako imenovanih widgetov za stranski meni (podoben sistem, kot ga ima Wordpress).
deleted ::
Zelo zelo pohvalno!
Kakor hitro bo mogoče si bom sistem (samo strukturo) podrobneje ogledal. Koliko svojega časa si vložil v to?
Kakor hitro bo mogoče si bom sistem (samo strukturo) podrobneje ogledal. Koliko svojega časa si vložil v to?
R33D3M33R ::
Podpira import baze iz Wordpressa?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Zelo zelo pohvalno!
S razvojem sem začel že nekje lani konec julija, v začetku oktobra pa je bila stvar že skoraj pripravljena za prvo javno različico.
Na žalost se je zapletlo s gostovanjem projekta (sourceforge.net je imel težave s enim izmed svojih strežniških centrov in ni odobraval novih projektov, na svoje pa nisem šel) in primanjkljajem prostega časa, zato je vse skupaj zastalo za slabe tri mesece.
Če bi seštel vse ure, je šlo v sam projekt kar ogromno časa (veliko časa zraven načrtovanja in dejanskega programiranja je vzelo tudi testiranje, razna besedila za spletno stran, dokumentacija ipd.).
Podpira import baze iz Wordpressa?
Tak predlog je že bil podan, zato bo v prihodnosti na voljo tudi "Wordpress Migrator".
Žal pa še ne morem obljubiti kdaj, ker imajo določene stvari, ki bodo na voljo v naslednji različici trenutno večjo prioriteto.
Pred kratkim je izšla nova različica (1.2.1), ki prinaša kar nekaj zanimivih novosti.
Naj jih omenim samo nekaj:
- posebna različica za mobilne telefone in dlančnike
- posebna različica za iPhone in iPod Touch (zaenkrat zelo preprost vmesnik)
- avtomatska prepoznava brskalnika (v primeru, da uporabnik blog obišče s mobitela ali dlančnika se mu prikaže mobilna verzija)
- Wordpress migrator (stvar, ki jo je zahtevalo že več uporabnikov. Za zdaj testiran samo z Wordpress 2.7)
- oznake sporočil (post tags)
- zaščita pred spam boti (captcha)
- lepljiva sporočila (neke vrste obvestila)
Več informacij lahko najdete v novici in dnevniku sprememb.
Naj jih omenim samo nekaj:
- posebna različica za mobilne telefone in dlančnike
- posebna različica za iPhone in iPod Touch (zaenkrat zelo preprost vmesnik)
- avtomatska prepoznava brskalnika (v primeru, da uporabnik blog obišče s mobitela ali dlančnika se mu prikaže mobilna verzija)
- Wordpress migrator (stvar, ki jo je zahtevalo že več uporabnikov. Za zdaj testiran samo z Wordpress 2.7)
- oznake sporočil (post tags)
- zaščita pred spam boti (captcha)
- lepljiva sporočila (neke vrste obvestila)
Več informacij lahko najdete v novici in dnevniku sprememb.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava in programiranje blogaOddelek: Izdelava spletišč | 931 (768) | MrBrdo |
» | Naslednji Android bo Ice Cream, 2.4?Oddelek: Novice / Android | 15706 (13974) | Dr_M |
» | Pisanje blogaOddelek: Loža | 2915 (2600) | techfreak :) |
» | Izšel Firefox for Mobile 1.0Oddelek: Novice / Windows Mobile | 8695 (7028) | destroyer2k |
» | Mesto za blogOddelek: Loža | 3083 (2524) | dronyx |