» »

Izdelava in programiranje bloga

Izdelava in programiranje bloga

JesusChrist ::

Pozdravljeni!

Prišel je čas, da začnem z izdelavo diplomske naloge, in sicer izbral sem izdelavo blog sistema. Tukaj se ne gre za konkurenco wordpressu ali čemu podobnemu, ampak bolje podrobno učenje php-ja, javascripta, ajaxa,...

In prvi problem, ki se pojavi je: kako sploh začeti? Zanima me predvsem ali pozna kdo kako knjigo (klasično ali elektronsko), ki bi pri taki zadevi pomagala - tukaj ne mislim posameznih jezikov ampak recimo v smislu strukture bloga. Na spletu ne najdem kaj preveč gradiva kako se zadeve lotiti - večinoma se rezultati nanašajo na posamezne bloge (poste različnih bloggerjev - torej nič koristnega).

Nasploh mi e-r diagrami, razredni diagrami, diagrami primerov uporabe in to ne dela preglavic. Bolj me zanima kako je čim bolj pametno imeti razporejene datoteke, celotno strukturo bloga.

Pri tem bi mi zelo pomagale osebne izkušnje od koga tukaj.

LP
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

KoMar- ::

Tega ne boš nikjer dobil na pladnju. Preuči WordPress.

Niti nimam interesa dobiti na pladnju - želim samo približno sliko vsega :) Drugače pa začenjam z podrobnejšim pregledovanje WP-ja ja :)

Zgodovina sprememb…

keworkian ::

Prvo si nared templejte potem jih pa procesiraj s phpjem, če boš imel php in html skup je to en navaden shit.
Obscenities in B-Flat

bluefish ::

Blog ni nič drugega kot CMS, tega pa je na tone (tako samih sistemov kot vodičev in knjig o izdelavi). Skratka, preuči obstoječe rešitve in tekom dela oz. raziskovanja poskusi najti izboljšave.

keworkian itak da nebom. tako poslovna logika kot grafični uporabniški vmesnik bo ločeno - možnost različnih tem, dodajanje modulov, itd. Pač kot je rekel bluefish CMS ampak ne tako kompleksen. Sicer sem pregledal kar nekaj obstoječih rešitev ampak se bom raje lotil zadeve po svoje - nimam rad kopiranja :)

templejt pa je čisto zadnja stvar ki se je bom lotil. najprej je treba napisat logiko in posamezne razrede. Ko bo to dokončano in pretestirano se bom počasi premaknil na templejte in ostale fensi stvari kot je uporaba ajaxa in podobno.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

V resnici bi en podroben popis wordpressa prinesel zelo velik doprinos communityu :)

MrBrdo ::

To je res kar pravi Gandalfar.

Drugače pa ni neka težka naloga, če uporabiš kakšen MVC framework, maš ponavadi vedno začetniški primer: izdelava bloga. Npr. CakePHP, CodeIgniter, Zend, Rails, Django... (hint: napiši v google -ime frameworka- blog tutorial). no potem lahko dodaš še kakšne advanced featurje, pingbacke pa te zadeve, al kako se že reče...

Npr. če si fan PHPja: http://book.cakephp.org/view/1528/Blog
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MrBrdo ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
295275840 (1491) javor33
»

Zelo odzivne, hitre spletne strani (strani: 1 2 )

5912513 (9312) c3p0
»

Kako oz. z čim izdelujete spletišča? (strani: 1 2 )

5714003 (12419) Goran's Blog
»

ocenite stran (ja spet:)) (strani: 1 2 )

9215155 (12118) Tody
»

Portal

212054 (1633) Tody

Več podobnih tem