» »

KVM preklopniki

KVM preklopniki

slowie ::

Zdravo!

Mene pa zanima, ali ima kdo kakšne izkušnje s temi preklopniki. Kako se kaj obnesejo, ali so vredni svojega denarja? V spodnjem linku je enostaven KVM (keyboard-video-mouse) preklopnik, ki da tipkovnico, miš in monitor v skupno rabo dvema računalnikoma.

ATEN KVM Switch

LP!
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]
  • spremenil: slowie ()

solatko ::

Poglej raje za KVM z USB podporo (miške in tipkovnice so v glavnem že USB) in avdio činčem, drugače je pa to prima zadeva, če se ukvarjaš s kakšnim popravljanjem računalnikov, če ti skozi delata dva računalnika, enostavno preklopiš s scroll tipko. Če nimaš prostora za dva monitorja, tipkovnici in miški, je to praktično edini način.
Premisli o nakupu takega:
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

sajmon ::

Sam imam podoben enostaven preklopik. Pride prav ravno pri popravljanju računalnikov, ko lahko primarni računik ostane priklopljen. Kot je že predhodnik omenil, mogoče bi bilo smiselno iskat preklopnike z usb podporo.

tempoFlow ::

Jaz sem KVM uporabljal za ločeno delo na namizem / prenosnem računalniku, dokler nisem našel programa Synergy, ki zadevo opravi programsko in to presenetljivo dobro glede na to, da je zastonj.

slowie ::

Lepo. Kakšen je pa kaj odzivni čas teh emulatorjev in simulatorjev? Ali recimo miš dela lepo gladko, ali se kaj zatika? Pri običajnem delu je verjetno že v redu, pri delu, kjer je potrebna natančnost, pa je to verjetno pomembno. Da ne govorimo o igrah. Se to obnese?

@tempoFlow: Synergy je videti okej, ampak še vedno rabiš monitorje za vsak PC.
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

Invictus ::

Če imaš več škatel, ki jih ne morem na remote upravljat (recimo da jih nimaš v mreži, ali da jih inštaliraš), potem je to edina pametna, logična investicija. prihrani precej živcev okoli kablov. Meni dela to brez problemov. Pazi da si kupiš takega, ki na vse priključene računalnike pošilja signal miške in tipkovnice, četudi niso izbrani. To so kao aktivni KVM. Če tega ni, boš reštartal Windowse, preklopil, in se ti ne bo naložil driver za PS2.

Če jih imaš pa v mreži in remote dostop, pa poglej malo mRemote.

LP I.

LordTado ::

baje se kvaliteta slike izgubi...

solatko ::

Pri kvm stikalih imaš resolucije, katere prepušča in ni praktično vidnih izgub. Imam cca 7 let izkušenj s temi stikali in je O.K.

LordTado ::

kaj se slike tiče bom si osebno raje naredil tako da kupiš monitor z večimi vhodi in pol manualno preklaplač na monitrju.Mico pa tip pa z kvm...

če pa imaš n vhad pa si prisiljen upoprabljat kvm...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deljenje tipkovnice in miske med Win7 in OsX

Oddelek: Pomoč in nasveti
121644 (1433) KontraCepec
»

CPU switch

Oddelek: Strojna oprema
141913 (1609) ender
»

razdelilec 1 monitor, 1 miška, 1 tipkovnica - 2 računalnika

Oddelek: Strojna oprema
155005 (4713) Sc0ut
»

DVI KVM preklopnik na VGA monitor

Oddelek: Zvok in slika
114410 (4259) Saladin
»

USB miš in tipkovnica na tri PC-je

Oddelek: Strojna oprema
121563 (1381) opeter

Več podobnih tem