Forum » Strojna oprema » računalnik dela počasi, čeprav so resoursi sproščeni
računalnik dela počasi, čeprav so resoursi sproščeni
CaqKa ::
Torej.. vse skupaj se je začelo že takrat ko sem imel celerona 566 na plošči z VIA čipsetom.
snemanje kakih cdjev, ali pa odpkiranje ali pa karkoli, kar je izjemno delalo z diskom, je drastično upočasnilo računalnik.
kljub temu da je bil ram sproščen in da procesor tudi ni bil pretirano zaseden.
ok.. dobim prestigio nobile157 notebooka 1,3ghz 512mb rama in radeon 9600. zadeva laufa ko zmešana, po lokalni mreži imam naenkrat prenos 10mb+, stvari se odpakirajo hitro, kopiranje špila kot treba, kljub temu da v ozadju laufam še browser z 30 tabi, word, pa še kaj.
ok.. gremo v present day. pred sabo imam prenosnik hp nx6325, amd sempron procesor 3500+, 512rama (448 na voljo zaradi grafične), ampak zadeva je taaaak počasna da imam totalen odpor sploh uporabljat ta računalnik.
miška šteka, ko hočeš med programom preklopit, dvdje ne more snemat z več kot 8x pri tem pa buffer skače kot zmešan...
DMA JE vklopljen.
skratka.. zanima me ali je res določena industrija tako zanič da dela tako zanič določene komponente (predvidevam da DMA), da cel komp šteka?
se da kaj ukrenit? enostavno mi ni jasno kak naj ta prenosnik naredim uporaben.
snemanje kakih cdjev, ali pa odpkiranje ali pa karkoli, kar je izjemno delalo z diskom, je drastično upočasnilo računalnik.
kljub temu da je bil ram sproščen in da procesor tudi ni bil pretirano zaseden.
ok.. dobim prestigio nobile157 notebooka 1,3ghz 512mb rama in radeon 9600. zadeva laufa ko zmešana, po lokalni mreži imam naenkrat prenos 10mb+, stvari se odpakirajo hitro, kopiranje špila kot treba, kljub temu da v ozadju laufam še browser z 30 tabi, word, pa še kaj.
ok.. gremo v present day. pred sabo imam prenosnik hp nx6325, amd sempron procesor 3500+, 512rama (448 na voljo zaradi grafične), ampak zadeva je taaaak počasna da imam totalen odpor sploh uporabljat ta računalnik.
miška šteka, ko hočeš med programom preklopit, dvdje ne more snemat z več kot 8x pri tem pa buffer skače kot zmešan...
DMA JE vklopljen.
skratka.. zanima me ali je res določena industrija tako zanič da dela tako zanič določene komponente (predvidevam da DMA), da cel komp šteka?
se da kaj ukrenit? enostavno mi ni jasno kak naj ta prenosnik naredim uporaben.
Ja pa to ne more bit počasneje od onega na mojem starem prestigio.
poleg tega vem da prehod na prestigiotu iz 5400 na 7200 tudi ni bila neka drastična pohitritev...
poleg tega vem da prehod na prestigiotu iz 5400 na 7200 tudi ni bila neka drastična pohitritev...
mtosev ::
advanced system care 3 mogoce pomaga
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
lej nima veze, kiri os daš gor pa kak sveže je nameščen, računalnik je počasen...
ni takih simptomov še nihče opazil?
ni takih simptomov še nihče opazil?
333333 ::
Će še vedno zmrzuje po ponovni namestitvi os, bi blo pametno nardit ramtest pomoje pa disk test tud nebi škodil :)
Priporočam ti to Mini PC diagnostiv 1.2
Priporočam ti to Mini PC diagnostiv 1.2
Spiritual
opeter ::
Kaj če bi dokupil RAM? 1 GB modul, verjetno 333 MHz-ni SDRAM? Skupaj bo tako 1,5 GB RAMa. To ti bo najbolj pohitrilo delo. 512 MB oz. 448 MB je nič in se zafila, ko delaš kakšne pomnilniško požrešne zadeve.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
torej še nihče ni opazil takšnih anomalij da je komp ob kopiranju podatkov neuporaben?
bom pa res trhough put z memtestom izmeril.
bom pa res trhough put z memtestom izmeril.
Pyr0Beast ::
Poglej ali so VSI pogoni na DMA načinu. Včasih je dovolj, da notri vržeš en slab CD in zadeva Trajno preklopi v PIO način ...
torej še nihče ni opazil takšnih anomalij da je komp ob kopiranju podatkov neuporaben?
Tile HP-ji so bolj švoh roba iz meni neznanega razloga. Tudi šolski laptopi delajo IZJEMNO počasi na trenutke. Pa so Turiončki z 2.2Ghz notri, pravtako več G rama ...
Tile HP-ji so bolj švoh roba iz meni neznanega razloga. Tudi šolski laptopi delajo IZJEMNO počasi na trenutke. Pa so Turiončki z 2.2Ghz notri, pravtako več G rama ...
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
333333 ::
Ram in Disk test boš mogo nardit čene druga da ovržeš ti 2 možnosti... lahko bi tudi bilo kaj z Temp oz pregrevanjem (čeprav dvomim) to pa lahko preveriš z everestom tudi na cdju v mapi cd:\everest
Spiritual
lejte za ono via plato z via chipsetom, je bilo na internetu objavljeno da je dma hardware foo, pa ni pomagalo če si nevem kak hiter disk ali pa rame dal noter, ko je mašina štekala ko zmešana. in pri tem je enako.
razkuri me da se javnost nič ne buni okrog tega in se proizvajalcem dovoli da tako škart robo delajo in da jo prodajalci prodajajo.
poleg tega nas je več v skupini dobilo enako konfiguracjo računalnika in vsi tarnajo nad počasnostjo.
razkuri me da se javnost nič ne buni okrog tega in se proizvajalcem dovoli da tako škart robo delajo in da jo prodajalci prodajajo.
poleg tega nas je več v skupini dobilo enako konfiguracjo računalnika in vsi tarnajo nad počasnostjo.
Pyr0Beast ::
Najbrž še nisi videl težav s presariom 2700 in hp evo n180, kjer se je konektor venta za proc dobesedno 'odtrgal' od plate ter se kišta začela taliti. Pravtako so bili matice kar prilotane na plate, seveda ne močno in zadeva je kajkmalu popustila.
Some nanoparticles are more equal than others
whatever ::
virtual memory settings?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zmrzal sistema ??Oddelek: Strojna oprema | 1565 (1258) | Pyr0Beast |
» | pocasen sistem - zakaj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1388 (1199) | delfinus |
» | Ko grem iz programa ki mi porabi veliko pomnilnika se zgodi....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1010 (644) | txdrxd |
» | AMD 2000+ vs. P4 2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 1494 (983) | Boky |
» | zakaj šteka?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1079 (900) | cyber |