» »

Prenos zvoka iz računalnika na receiver

Prenos zvoka iz računalnika na receiver

simonxy ::

kupil sem precej nov model gigabyte plate z vgrajeno realtec zvočno kartico. Plata ima digitalni optični in koaksialni izhod(poleg 5+1 in ostalih analognih izhodov)
Ker imam za predvajanje zvoka posebej hišni kino, sem povezal računalnik z receiverjem preko digitalnega optičnega izhoda s/pdif.

Problem pa imam v tem, da receiver ne zazna prostorskega zvoka (DOLBY DIGITAL) ampak vedno igra stereo, čeprav predvajam DVD, ki je posnet v prostorskem zvoku.
Sem nastavil na kartici optični izhod, kot je v navodilih za plato. Poiskusil sem množico programov, edini, s katerim mi je uspelo spraviti zvok na receiver, da je le ta zaznal dolby digital, je bil VML player, ki ima nekje v nastavitvah to opcijo. Ampak je zvok porazen, ker se mi zdi, da ga najprej kartica odkodira nato pa VML nazaj zakodira. Tudi šteka občasno.
Poskušal sem že vse možne variante nastavitev,itd... pa nič. Videl sem tudi, da ima isti problem še veliko drugih uporabnikov na netu, vendar nisem uspel najti rešitve.

Ne vem, kaj naj še naredim.
Zdaj se nagibam k temu, da bi kupil posebej zvočno kartico, ki ima optični izhod za zvok. Nočem, da kartica zvok kodira ali dekodira, hočem le , da se zvok pošlje tak kot je v digitalni obliki v receiver, kjer ga bo receiver odkodiral in ojačal. Se pravi, kartica ni potrebno, da je zmogljiva, samo zvok mora prenesti tak kot je naprej preko optičnega kabla.

Katero kartico mi priporočate? Se pa bojim, da ne bo ista zgodba, ko bom kupil kartico. Namreč videl sem nekaj forumov, ko imajo ljudje isti problem z zvočnimi karticami.

Brez tega mi je hišni kino povsem neuporaben.

Hvala za odgovor,
Simon

KoMar- ::

Trik je v S/PDIF passthrough - namreč zvok moraš direktno iz datoteke / DVDja poslat prek zvočne v receiver. Za XviD/DivX-e se to lahko naredi z orodjem AC3filter, verjetno bi šlo tudi za DVDje, če bi jih predvajal recimo z Windows Media Playerjem...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5310924 (10199) T-Majo
»

povezava domači kino in pc

104239 (4099) St235
»

Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
364244 (3141) Jst
»

S/dif ni digitalnega zvoka na recevierju

122373 (2104) link_up
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

537903 (6658) gumby

Več podobnih tem