» »

barva ki se svet v temi

barva ki se svet v temi

levy ::

živ. mene pa zanima kakšna barva je to pa kje se jo da dobit
no uglavnem videl sem nekje da se je en z nekakšnim fluomastrom prebarval dlani in ko je ugasnil luč so se mu roke svetle živo zeleno.

po moji logiki bi se mu dlani svetle samo začasno ker je barva verjetno upila svetlobo tako kot uni duhci k se ponoč svetjo zeleno

podbevna ::

To je barva s cinkovimi sulfidi, stroncijevimi aluminati ali podobnimi pigmenti. Uporablja se za označevanje zasilnih izhodov, robov peronov ipd... Za barvanje rok verjetno ni najbolj primerna in za tako cool podvige si moraš najti kakšno manj industrijsko rešitev.

Kje se dobi pa ne vem. V trgovini z barvami mogoče?

#000000 ::

Enkrat sem nekje slišu da so "baje" take zadeve lahko tud radioaktivne ? Ne vem pa če je temu za verjet, je pa res da ko smo v vojski JNA neki drkal z geigerjevim števcem okol je na določenih puškah pri nočnem merku ker lepo prasketal, pa na nišanskih spravah od kanonov tud.

podbevna ::

Ja, samo to je po mojem omejeno na military zadeve. Mešanice radioaktivnih elementov in fosforja, da merek sveti, čeprav ni bil "napolnjen" s svetlobo kot običajna barva.

No ja, vojaške zadeve in kitajske igračke, seveda.

Okapi ::

Guglaj glow in the dark paint. Imaš različno "močne" (v temi svetijo od nekaj minut do nekaj ur) in v različnih barvah - najmočneje in najdlje sveti ultra green glow.
Če boš pa odkril, kje to pri nas prodajajo, sporoči.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

;-) ::

Zanimivo tole. Mislim da se dobi barva za po steni podnevi je prozorno oz se ne vid ponoč pa sveti. ? mogoče kdo ve kje

Oktan ::

Mogoče kdo ve kako je zdaj s tem pri nas?

fosil ::

Enkrat sem se igral z geigerjevim števcem in je nad številčnico ure, ki se sveti v temi, kar lepo prasketal.
Tako je!

gslo ::

jaz se sam spomnim zgodbice, kako sta 2 mulca vzela fotrovo belo barvo iz garaže, da bosta mal pofušala. no in sta pri eni sosedi prepleskala stanovanje. soseda ju kliče ob 2 zjutraj, naj prideta pogledat kaj sta naredila. ko stopita not je kot v diskaču, na kar se bedaka spomnita, da so fotrove barve verjetno še iz časov, ko je na letališču Brnik črte risal po pistah. Barva je bila tako močna in obstojna, da sta mogla dobro zbrusit vse stene. :-D

Apple ::

gslo je izjavil:

jaz se sam spomnim zgodbice, kako sta 2 mulca vzela fotrovo belo barvo iz garaže, da bosta mal pofušala. no in sta pri eni sosedi prepleskala stanovanje. soseda ju kliče ob 2 zjutraj, naj prideta pogledat kaj sta naredila. ko stopita not je kot v diskaču, na kar se bedaka spomnita, da so fotrove barve verjetno še iz časov, ko je na letališču Brnik črte risal po pistah. Barva je bila tako močna in obstojna, da sta mogla dobro zbrusit vse stene. :-D

Hmm, a sta bila ta dva mulca Del Boy in Rodney Trotter? :D

Del Boy in Rodney

Del Boy in Rodney

V enem delu sta točno to naredila :D
LP, Apple

VIP58 ::

Conrad btc Lj; pod emporiumom
Too much of everything is just enough.

first_line ::

Jaz sem jo naročil z eBaya. Se dobi tudi barva/folija ki je dobra za štrihanje avtov, a ni ravno poceni:

http://www.glowforum.com/attachment.php...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program, kateri bi glasbo spreminjal v barvo?

Oddelek: Loža
201886 (1215) Stari89
»

Pleskanje sobe

324069 (2451) FTad
»

Ali je LED razsvetljava res tako škodljiva

429215 (7184) gruntfürmich
»

Paint Zoom (topshop)