Forum » Šola » Korak kvantizacije pri digititalni obdelavi signalov
Korak kvantizacije pri digititalni obdelavi signalov
slitkx ::
Zasledil sem tri enačbe za izračun koraka kvantizacije.
- pozitivni signali ==> delta = Umax / (N-1)
- pozitivni in negativni signali ==> delta = Umax / 2^(b-1) & delta = (2 * Umax / N)
pr
@Za poz. in neg. signale sem zasledil tudi enačbo brez "b-1", torej zgolj z "b" v eksponentu...čedalje večja godlja.
So vse enačbe pravilne? (Zadnja, t.j. druga za poz. in neg. signale se mi ne zdi.)
Maksimalna vrednost je tista, kjer je pač najvišja številčna vrednost (upoštevamo + in -) ali obvezno gledamo le pozitivni del razpona bitov?
Gre za analogno-digitalno obdelavo signalov ter 3-bitni sistem (2 bita + predznak), kvantizator razpoznava pozitivne in negativne signale.
- pozitivni signali ==> delta = Umax / (N-1)
- pozitivni in negativni signali ==> delta = Umax / 2^(b-1) & delta = (2 * Umax / N)
pr
@Za poz. in neg. signale sem zasledil tudi enačbo brez "b-1", torej zgolj z "b" v eksponentu...čedalje večja godlja.
So vse enačbe pravilne? (Zadnja, t.j. druga za poz. in neg. signale se mi ne zdi.)
Maksimalna vrednost je tista, kjer je pač najvišja številčna vrednost (upoštevamo + in -) ali obvezno gledamo le pozitivni del razpona bitov?
Gre za analogno-digitalno obdelavo signalov ter 3-bitni sistem (2 bita + predznak), kvantizator razpoznava pozitivne in negativne signale.
- spremenil: slitkx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Absolutna neenačba (težja)Oddelek: Šola | 2773 (2025) | MaFijec |
» | Fizika - nekaj nalog POMOČOddelek: Šola | 2628 (2191) | bluefish |
» | Absolutna vrednostOddelek: Šola | 1858 (1673) | Fizikalko |
» | Vote script(php)-problem?Oddelek: Izdelava spletišč | 952 (908) | AlexUS |
» | Pritožba na ocenoOddelek: Šola | 6642 (5293) | skorc_norc |