» »

Pritožba na oceno

Pritožba na oceno

abcde7 ::

A se je kdo od vas kdaj pritožu na oceno? A ma shranjeno kdo pritožbo če jo lahko da?

Pa kakšen je bil uspeh k ste se prtožil na oceno?

Gandalfar ::

AFAIK moras dati pritozbo na oceno v 3 dneh od izdane ocene. Notri napises kako in kaj in zadevo das en izvod ucitelju, razredniku in ravnateljici.

Osebno ti ne bi predlagal tega koraka saj bos po mojem imel vec tezav kot koristi. Suti se dajo popravit pa ceprav so nepravicno dani. Opravicis se in se naucis in popravis. Na oceno se lahko pritozis toda to te bo izredno slabo zapisalo pri profesorju, ki bo imel verjetno kar veliko stalo zaradi tega.

Se enkrat dobro premisli, ce je res vredno. Kolikor je bilo v mojem razredu pritozb na oceno ni bilo nobenega posebnega efekta.

Pepe ::

Pritožba na zaključno oceno je bila uspešna. Sicer nisem imel prevelikega upanja, ampak je šlo.
Statistika našega razreda je bila, 2 pritožbi in 100% izkupiček, klub temu, da nama je razrednik odsvetoval.
Toda nebi te rad zavedel, ne pozabi, da ni vse isti šmorn. Sam situacijo najbolje poznaš in temu primerno odreagiraj. V kolikor misliš, da bi bila 100% utemeljena, se pritoži, ampak PREMISLI!

LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

abcde7 ::

Kaj pa tko napises?

Zadeva: Prošnja?

Pepe ::

Če jo najdem, dobiš na mail.

Zadev: Pritožba na... (kako pač oceno)

Bistvo pa je resnično KVALITETNA UTEMELJITEV, se pravi dejstva.

LP
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pepe ()

abcde7 ::

Bil sem zavrnjen... dobil po pošti

Po pregledu dokumentacije- kontrolne naloge z dne ...- kriterijev in pisne obrazložitve ocenjevalca je oddelčni učitlejski zbor sprejel sklep ...Ocena je ustrezna in se ugovor zoper oceno zavrne;(

Obrazlozil sem pa takole:

Menim, da pri kontrolni nalogi iz slovenskega jezika - slovnica vseh štirih let, dne 15.1.2003, nisem bil deležen pravičnega ocenjevanja.

Točka 1 - Pri ovrednotenju nalog s točkami sem bil pred in pri pisanju kontrolne naloge seznanjen s spremenjenimi vrednostimi posameznih nalog, kot potem, ko so bile popravljene in sem bil z njimi seznanjen šele naknadno, ko sem prejel ocenjeno kontrolno nalogo.

Točka 2 - Zaradi velikega stevila negativnih ocen je bil znizan kriterij na 39%, da bi se izognili ponovnem pisanju kontrolne naloge. Menim, da se tako pomembna naloga, iz slovnice vseh štirih let, ne bi smela ocenjevati s tako nizkim kriterijem ocenjevanja, če upoštevamo, da bomo primorani tako znanje zagovarjati na maturi, kjer bo potreben "odstotek znanja" znatno višji.

Predlagam, da se mi izvrši ponoven preizkus znanja iz predmeta slovenski jezik-slovnica vseh
štirih let, da ugotovimo resnično stanje znanja materinščine.


Če grem naprej na republiškega inspektorja da to preveri... se mi splača???

K da pa pr slovi da 39% kriterij k se piše za maturo... kontrolna totalno nonšalantno sestavljena... me pa prou zjezi;(

McHusch ::

Čakaj, čakaj. Ti si pisal dve, pa bi rad kol, s tem da se kontrolna ponavlja? Daj malo bolj razloži situacijo.

abcde7 ::

Jaz sem pisal kol... vecina sosolk in sosolcev bi pa raje dobili kol pa da ponavljajo... seveda foxa ... in rajs zniza kriterij na 39%... pa da je blo ravno 7 kolov od 21tih k nas je pisalo...

Ziga Dolhar ::

Zanimivo. Pri nas nas je matematiko pozitivno pisalo 7, 22 negativno ;-). Seveda gre za ponavljanje pred maturo :].

Maturitetni tečaj dela čudeže ...

skorc_norc ::

Dragi robo imam dobro novico. Zasledil sem, da ste pisali kontrolno slovnico vseh štirih let. Po novih pravilih je jasno zapisano, da ti ne moreš biti še enkrat ocenjevan za znanje za katerega si bil že ocenjen torej vse kontrolne za 4. leta nazaj niso možne in tudi ne veljavne, razen, če se razred pred tem strinja, da boste kontrolno pisali!

Ziga Dolhar ::

Prosim?

Torej se lahko piše kontrolna na nivoju 4. letnika, a brez snovi, ki se je jemala pred tem?

Brez zamere, ampak pri slovenščini pa to ne bo šlo. Pri predmetih tipa "zgodovina" morda, ampak pri temle pa si ne morem predstavljat, da b ta argument vzdržal.

(p.s.: ne, ne privoščim vam tega, kar se je zgodilo)

skorc_norc ::

Nova pravila so taka, da se ne smi pisati naprimer slovnico tretjega letnika ali pa književnost od prvega do tretjega letnika. Sigurno, če ste enačpe pri matematiki vzeli v prvem letniku ne moreš pričakovati, da ne bo nalog z enačbami v 4. letniku.

Nam je to tudi profesorica za slovenščino povedala. Je rekla, da se take teste ne sme dajati, ker si ti že bil za določeno snov ocenjen (drugače je, če se snov navezuje). Pa še povedala nam je, da upa, da smo tok pametni, da se bomo strinjal in pisal za nazaj in večina je za.

V tem primeru, ko se pa kregajo in grejo kdo bo koga jim pa lahko to pod nos vrže saj je šlo za očiten primer, ko se piše taka snov.

abcde7 ::

hmmm... to bi rabu se da vidm u ksni knigci k so zakoni o kontrolnah sestavleni...

a je to kej online?

skorc_norc ::

Ne ne, tu gre za nekaj drugega. To, da profesorji spuščajo kriterije tudi po 10% in več zato, da ne bi bilo treba ponavljati naloge. Po pravilniku morajo biti točke in kriteriji znani vnaprej in, da so kriteriji 50% za poz. oceno oz. lahko tudi več, odvisno kje.

To, da profesor spusti kriterij na 40%, da kontrolne ni treba ponavljati je v nasprotju z vsemi pravili in seveda spusti se samo najnižji kriterij. Kriteriji za 3, 4 in 5 ostanejo isti, kar je zopet narobe. Če že znižujejo kriterije naj jih znižujejo na vseh nivojih.

abcde7 ::

ja sej je zniazala povsod... tok da smo zracunal da tist k bi mogu pisat dvojko je dobil 4... kr je bla najvisja ocena...:)

skorc_norc ::

In, če se prav spomnim si ti pisal 2 namesto 1. Zaka pa hočeš, da bi pisal 1?? Jaz sem ponavadi vesel, ko se kriteriji znižajo in padem v "srečnejšo" skupino. Sploh pa, kar se pri nas še ni zgodilo, da so kriteriji znižani enakomerno na vseh ravneh. In tisti, ki so padli v skupino 1 se bodo pač javili in skušali dobiti višjo oceno ali pa pisno popravljali. Jaz tu ne vidim, zakaj se "buniš". Kolikšna je pa možnost, da bi naslednjič pisal nevem kako dobro?

OldSkul ::

Pri nas se to tudi dogaja.In sicer pri :D informatiki je profesor tudi znižaal kriterije, ker je bilo preveč šutov.Znižal je kriterije na vseh nivojih in jaz sem bil še vesel, ker sem pol pisal 5.

abcde7 ::

1 sm pisou, ne 2...|O

skorc_norc ::

aha ... ja pol se pa še kr prtožuj naprej ... pozanimaj se kako je s pisanjem za nazaj ... kliči na ministrstvo in jih zaposli saj tako ali tako nič ne delajo!!!

Child Of KoRn ::

ma ja norc ne bod pametn. kva bo klicaru na ministerstvo. naučit se bo treba pa je tko kt to jest delam :D
ane!
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed.

skorc_norc ::

Ma ja Morfius, najprej se ministrstvo nauc spellat pol bos pa po forumu pametvou :D
Btw sicer pa ne drzi tisto glede ucenja ...

pa off topic sva... bova keksne persona nazive dobla ... se opravicujem!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaključevanje ocen (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6517716 (15380) DOOM_er
»

Ponavljanje testa

Oddelek: Šola
223697 (3327) Sisko101
»

Dobil popravca pri MA (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
887678 (5645) klemen22
»

esej - bedarija (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
568517 (7367) pingec
»

Nemogoče je mogoče!!

Oddelek: Šola
252187 (1441) DavidJ

Več podobnih tem