» »

Nakup iz Kitajske

Nakup iz Kitajske

chrush ::

Pozdravljeni!
Na spletu sem našel neko spletno trgovino alibaba, kjer ponujajo ugodne dobrine. Potrebno je kupiti vsaj 5. kosov izbranega artikla. Zanima me, ali je že kdo od vas kdaj naročil karkoli iz Kitajske in to celo prejel, kakšne so izkušnje in vir nabave.
Sam poznam prijatelja, ki je naročil nekaj kosov visoko zmogljivih digitalnih fotoaparatov za smešno ceno, ampak jih ni dobil. Plačal seveda je. Ampak to je bil zgolj test. Se ni sekiral za tisti denar pa pač več nebo probal.
Mene pa zanima, ker bi rad kupil dobro kamero, ampak nebi rad probal in ne dobil, zato sprašujem vas.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

mtosev ::

jaz iz mainland China ne bi kupoval. iz hong konga mi je vse prislo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

darkolord ::

Alibaba ni spletna trgovina, ampak stran, kjer poiščeš proizvajalce oz njihove posrednike in z njimi potem direkt komuniciraš - zato je tudi povsod določena neka minimalna količina za naročila (sample/primerke se da naročiti v posameznem kosu).

Sem že naročil par stvari od podjetij, ki so gor, vse dobil brez problema.

Marc` ::

Ampak zapomni si, da če se ti zdi prelepo, da bi bilo res (beri:prepoceni), potem to dejansko drži in je vse skupaj en nateg. Eno stvar so dobri popusti, nobeden pa ne deli stvari skoraj zastonj naokoli, niti Kitajci.;)

darkolord ::

Odvisno, kaj se ti zdi prepoceni. Nekatere stvari (posebej če je kaj custom) mimogrede brez natega dobiš za 10x nižjo ceno kot tukaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

OmegaM ::

Sem splaca kupovat iz kitajske, odvisno pa tudi kaj hoces.

Ne dolgo nazaj sem nekomu iz ne vem katere province poiskal nekaj za fotoaparat Canon ko je pri nas kar drazje pa se postnina je prisla 1x 7€ drugic pa 15€ pa se vedno veliko ceneje :)

LP
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

LuGi ::

bajsibajsi ::

LuGi gledam mal artikle, ki jih ponujata ti dve spletni trgovini. Nekatere cene se kr ok, sam drugace pa.. Kaj pa sploh kupujes pri njih? Kot vidim je bolj kot ne sam crap. Mislim, ne dvomim, da se ne najde kaksna kul zadeva, sam vecinoma je sam junk. Mi je pa vsec, da (za cross-mark ne vem) sprejemajo tudi paypal placila, ker osebno ne bi zelel zaupati svojih stevilk kreditnih kartic kitajskim trgovinam.

bajsibajsi ::

Po vec urnem napornem iskanju sem vendarle uspel in nasel nadvse uporabno zadevo z ugodno ceno snemogled®

Sedaj moram le se najti, kaksno privlacno sosedo. Nato pa mogoce kupim se TO, in grem na lov.

//Sarkazm off

LuGi ::

Eh tle so vecinoma sam gadgeti in ostale mini stvari.. konkretnih nebi kupil v kitajski =)

Dr_M ::

Ce kupujes na kitajskem, se splaca samo neki takega, kar gre v en kontejner :D
Poisces si enga zanesljivega posrednika in ti zrihta vse kar hoces. Poznam ljudi, ki tako poslujejo in zaenkrat jih se ni nihce nategnu.
Pravim zaenkrat...
Ne splaca se pa kupovat manjse kolicine.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

chrush ::

bajsibajsi, če se boš odločil za ta nakup, potem poročaj, kdaj si naročil, koliko si dejansko plačal in koliko časa si čakal.
Sam bi rad šel v nakup Canon kamere serije XL ali XH, ki ima pri nas visoko ceno, v Ameriki je že nekoliko cenejša, ampak je za zdaj nakup zaradi tečaja EURUSD neprimeren. Mora biti vsaj 1.5, da se splača kupiti. Zato pa sem začel iskati na Kitajskem, vendar nebi rad vrgel v prazno denar. Nakup večih kamer ni problem, saj bi verjetno šle kot po maslu (če je cena ugodna). V glavnem, še poročajte...
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

bajsibajsi ::

@chrush, to sem se salil >:D Drugace pa, za taksen nakup je priporocljiva uporaba za placilo z "virtual card" ali kaj podobnega, lahko tudi s klasicno, npr. Viso, kjer v primeru, da te zaje***o naredis charge back. Vsekakor pa bi sam za nakup preko spleta s Kitajske, poiskal kaksen izmed bolj varnih nacinov placila.

chrush ::

bajsibajsi, jaz sem nasedel tvoji šali. Sicer pa me zanima, kako deluje ta varianta charge back. Bral sem nekaj na paypalu, vendar mi nekaj ni jasno: Denar ti ostane na računu še 30 dni, preden ti ga odbijejo iz računa. Če z dobavljenim izdelkom niste zadovoljni, denarja ne odbijejo. Ampak, kako oni vedo, da dejansko roba ni dobra in da se ne zafrkavaš (beri goljufaš)?
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

šernk ::

za dealextreme sicer nisem še nič naročil, mi jo je pa nekdo priporočal in mi tudi pokazal slušalke za MP3 in neko zaščitno torbo za prenosnik. obe stvari sta pač vredni svojega denarja (slušalke tiste 3€ (vsekakor so več vredne kot tiste ki jih kupiš v bigbangu za 10€) in torba 8€ ali nekaj takega) dobil pa je vse ob pravem času in brez težav je rekel. je pa res da v enournem brskanju po njihovi strani sem dobil le dve uporabni stvari (mp3 slušalke in 512mb (nisem 100% o velikosti koliko je pisalo) usb ključek, ki bi bil primeren za pokazati majhno naklonjenost neki osebi;))

drugače pa več ali manj nimaš kaj kupit...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Okapi ::

Chrush, pozabi na nakup take kamere na Kitajskem. Karkoli je tam ugodnejšega od ameriške cene, je nateg. Te ugodne cene so vse varka za naivce, sicer bi se pa lahko kaj naučil od tistega svojega prijatelja, ki je tam kupoval fotoaparate.

O.

bajsibajsi ::

Kar se tice charge back. Paypal ima svoje fore, kot je recimo, pay 90 days later, ce to doticna trgovina omogoca itd.. Ampak jaz sem mislil na klasicen charge back, ce si placal s katero izmed kreditnih kartic; npr. si uporabil VISA. Poklices banko oz. kar direkt Viso in z nekim razlogom zahtevas charge back in mogoce celo, prepoved placila v prihodnosti njim. Za tocne informacije je najboljse povprasati kar v svoji banki. Se pa sigurno to da. Znani so primeri ko so razne firme (npr. za online mmo igre) "pomotoma" kasirale od bivsih uporabnikov (ki so narocnino ze prekinili, ostali pa so njihovi podatki kreditnih kartic na spletnih racunih). Najbrz ti po cem takem ne ostane drugega, kot da kontaktiras svojo banko, da blokira vsakrsen odliv s tvojega racuna (kartice) njim. Zato se mi zdi, se nekako najbolj varna uporaba ti. virtualnih kartic ali podobnih pre-paid kreditnih kartic. Bi se bilo dobro kaj vec pozanimati o tem; ce pa kdo ve pa se naj razpise tu.

teleskop16 ::

hej........mene pa zanima če je kir pripravljen prek paypala kupit en telefon in ga potem pošle....seveda stroške povrnem in dam za trud:):)


javi se mi na 031596590 kateri je pripravljen to storiti saj sem sam v tem področju ""mrzel"!!


najlepša hvala:)

darkolord ::

Če je iz kitajske ti odsvetujem nakup, ker je precej možnosti, da ti ga na carini ne bodo spustili čez.

teleskop16 ::

aha...jah meni je kolega rekel da je njemu gor pisalo darilo....
pa vseg ne zasežejo baje

LuGi ::

Tudi ce pise gor darilo paket odprejo ce imas smolo.. če imas sreco pa dobis paket direktno na dom ;)

Se mi je ze zgodilo parkrat.

darkstar ::

Carina kak je , vcasih gre skozi, vcasih pa ne, enkrat naročil neki fon za finto nekaj cez 30 usd, in mi ga zadržali in poslali na tržni inšpektorat, kjer so ugotovili da ni CE nalepke in ga poslali nazaj in Asia, cel proces je bil podoben nekemu sodišču, plave kuverte itd,.. lol

Alibaba je finta samo ne placevat preko Western Union ali Bank Transfers. Ali nič ne dobis ali pa je nekaj tretjega.

Lp

darkolord ::

Alibaba je finta samo ne placevat preko Western Union ali Bank Transfers
Na Alibaba je poslovanje prek wire transferjev in WU nekaj čisto običajnega. V bistvu je Paypal ali kaj podobnega precej bolj... nenavadno.

recmajkemi ::

Je mogoče že kdo naročeval z http://www.4u-mobi.com/? Sem naročil par stvari danes pa se mi zdi čudno, da ni nobenega potrditvenega maila.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DealExtreme - poceni gadgeti (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Loža
2052317283 (62368) Karen
»

Spletna trgovina ni vrnila denarja

Oddelek: Loža
232914 (1369) St235
»

DVB-TUSB TV USB Dongle ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
344383 (3197) kontra
»

kamera za cca. 100€

Oddelek: Zvok in slika
91062 (878) guljox
»

Kateri brežični gamepad kupiti.

Oddelek: Konzole
91053 (927) Mentalist

Več podobnih tem