» »

iščem kvaliteten mikrofon

iščem kvaliteten mikrofon

deleted ::

Torej, potrebujem mikrofon za snemanje klasične kitare (morda ga bo kdo rabil tudi za snemanje glasu). Želim, da bi bil zvok jasen in čist, ker to kar dobim, če hočem snemat z nekim klasika (beri: za Skype chat) mikrofonom je katastrofa. Mislim sej logično. Rad bi, da zadeva ne bi bila preveč draga (30€?). Hvala za odgovore.

ncc2000 ::

mte ::

Hmnja.. za ta denar ne boš dobil jasnega in čistega posnetka, razen če si res zelo zelo nezahteven. Za klasično kitaro boš moral uporabiti kak kondenzatorski mikrofon (dinamični kot je zgornji so namenjeni drugim stvarem) - za tak denar dobiš mogoče kakega Behringerja C1. AMPAK! Rabiš tudi zunanjo zvočno kartico z mikrofonskim predojačevalnikom, za kondenzatorce pa običajno še s phantom napajanjem. Obstaja tudi varianta tega behringerja, ki ima to že vgrajeno in ga priključiš na USB, ampak spet vprašanje kakšna je kvaliteta. Če so boš za to odločil, vsekakor ne kupuj brez da bi temeljito sprobal.
lp

Naabo ::

Za 30€ res ne boš dobil kvalitetnega mikrofona. Najboljša (cenejša) varjanta bi verjetno res bila kakšen mikrofon z usb priklopom (kot predlaga mte), kot je recimo Samson C01U, ki je menda za svojo ceno (pri nas okoli 75€) več kot spodoben (test/lestvica v reviji futeremusic).

ncc2000 ::

Seveda, podpišem oba zgornja posta...ampak v vprašanju je tudi postavka z 30€, a ne..
USB varianta je res najbolj simple, je pa vsaj 2x nad željenim pricom, kvalitete ne poznam.
In se strinjam, "kvalitete" za 30€ se ne da "dobit", lahko se jo pa poizkusi naredit.
Če obstaja žilica za samogradnjo, potem velja pogledati tole (poglavje Michrophone). V tem članku se najdejo podatki za predelavo kapsule in tudi načrt rešitve napajanja in predampa in tole bi mogoče že kar pasalo na vhod kake (kvalitetne) zvočne v PC-u.
Kapsula je bila pred časom cca 4€ (Terna), ostala roba pa tudi ni nek bigdeal in price. Ne vem sicer, če se jo še dobi pri nas, ampak tu jo imajo. Sicer pod drugim brandom, a gre za enak izdelek, ki ga je sicer Behringer vgrajeval tudi v svoje izdelke.
Posnetke akustike s takim mic-om sem pa že slišal in zadeva je kar precej resna. Sploh za tak denar (če sebi ne računaš svoj švic, seveda).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ncc2000 ()

Naabo ::

Lahko probaš sam narest mikrofon, kot pravi ncc2000, verjetno bo vsaj tok dobr kot najcenejsi mikrofoni (ne taki za skype ipd, ampak taki za snemanje) ampak je tukej še zmeri problem potem predojačevalec. Če maš neko soundblaster/integrirano sicer ima mic vhod, ampak prvo kot prvo, če sem priključiš kakršenkoli mikrofon bo zvok grozen, druga stvar je da condenser mikrofoni ne bodo delovali sploh, ker za te rabiš dodatno napajanje preko vhoda(phantom +48V, kot je že omenil mte).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MEŠALNA MIZA

Oddelek: Zvok in slika
172118 (1769) videc
»

Mikrofon + zvočnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
213482 (3116) čuhalev
»

Kvaliteten mikrofon

Oddelek: Zvok in slika
234069 (3708) Arey
»

Studijski mikrofon -pomoč

Oddelek: Zvok in slika
61684 (1568) Zvezdica27
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235203 (4915) zcetrt

Več podobnih tem