» »

Serijska na matiči plošči

Serijska na matiči plošči

dolenc ::

Zdravo

Imam en problem, poslal sem matično ploščo Asus v garancijo in so mi jo zavrnili ker na njej ni bilo nalepke s serijsko številko, po 2 mesecih čakanja.

Nalepka vem da je bila, ker preden sem jo dal na garancijo sem preveril po računu če vse štima.

Zdej niti vidi se ne kje bi ta nalepka bila, da bi jo kdo na servisu dol dajal mi tudi ni ravno logično.

Moje vprašanje je pa, ima še en kup drugih nalepk gor, a se da plato prepoznat po ostalih nalepkah? Ena je na konektorju za disketnik, ena na konektorju za disk in ena na konektorju za napajanje.

ModriN96 ::

Usaka štacuna more met od robe k jo prevzemajo dobavnco oz račun. torej ko si kupu plato so ti mogl izdat račun in plata je zapakirana v škatli na kateri je nalimana serijska etiketa na kateri se vid vse.

odnes tja škatlo in ti po tvoji zahtevi MORJO po serijski na škatli in izdanem računu prevert in odobrit garancijo če je še v garancijskem roku plata...

k4vz0024 ::

Jaz sem dobu MB brez serijske št., ki bi morala biti nalepljena, na škatli pa tud ni serijske. kako ugotoviti serijsko št.?

solatko ::

Nekje na plati imaš z belo barvo napisane številke (jih je kar nekaj). Poglej na Asus-ovi strani pod pomoč - identifikacija MB - je lepo narisano in napisan postopek ugotavljanja.

k4vz0024 ::

Na zg. strani je ne vidim, na spodnji strani pa nisem gledal...

solatko ::

Poglej na Asusovi strani.

dolenc ::

Sem našel potem serijsko nalepko, na spodji strani ene izmed pci rež je bla, nalepka je strgana :), vidjo se sam zadnje 4 številke, ki se seveda ujemajo z serijsko na računu.

Zdej kaj se je dogajal z nalepko ne vem, vem pa da ko sem nesel tja plato je bla komplet nalepka, ker sem preveril serijsko na računu. Dokazov nimam, ker slikov je glih nisem :D.

Pisal sem tudi na asus, pravijo da po drugih cifrah kot serijski ne morejo prepoznat plošče. Malo razočaran nad odgovorom, ampak navdušen nad odzivnim časom (par uric) in odgovorom iz poljske v slovenščini.

Jutri jo pošljem še enkrat v trgovino, ker so mi bumbarji zraven poslali še od nekoga drugega grafično kartico, niti ne slabo 2900xt :), tko da jim bom dal grafično nazaj, pa še enkrat mojo ploščo in upam na najboljše, čeprov se že malo počutim nategnjenega.

ModriN96 ::

Asus se drugač kupuje prek AVTERA d.o.o. magar še tm prever ;) zgubit nimaš kej

solatko ::

ModriN96 - Pri Avteri redko kdo kupuje material (poglej si njihove cene), večina jih nabavlja pri Avstricih in Nemcih.

ModriN96 ::

Nism reku da je on direkt prek avtere kupu...ampak dost rač. trgovin kupuje pri avteri in pol prodajajo naprej.
pa tut skor usak garanciski servis oz servis nasploh se pošila avteri.

dolenc ::

Ja sej pri njih je blo, ker majo oni servis za asus čes

Šimpanz ::

Ni problem v servisu ampak v Asusu ki zavrne vsak artikel kateri ima poškodovano serijsko številko. Pred dvema letoma smo imeli podoben problem ko so manjkale prve 4 številke in je Asus gladko zavrnil garancijo.
Sicer pa Dolenc malo nelogično piše da je pred prvim servisom preveril sn potem pa pravi da je potem končno našel serijsko številko na eni od PCI rež.

dolenc ::

Ja prvič da sem pogledu kje je pred servisom, v dveh mescih pa tud glih ni da si bom vse zapomnu, ker majo itak vse plate serijsko direkt gor ne nekje skrito, pač sem posumu da nalepke sploh ni.

In ko sem obupu z iskanjem, sem jo dal na poličko, pa šel nazaj na kišto in ker je bla plata vodoravno, sem jo lepo zagledal.

Sej načeloma mi je vseeno če kdo vrjame v mojo zanimivo zgodbo, samo kaka je vrjetnost da so zadnje 4 cifre pa enake kot na računu in da sem jst nekoga v sloveniji našel glih z istim tipom plate in zadnjimi štirimi ciframi enakimi in ga prepričal da mi proda/da račun :)(pomojem je večja šansa da bi loto zadel) In zakaj bi iz svoje plate strgal serijsko :D

No niti nima veze, ker je plošča spet na servisu in upam na najboljše. Sem jo pa spet pozabu slikat, tko da če mi še tiste 4 cifre potrgajo sem najebu :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plošča s servisa brez serijske številke

Oddelek: Strojna oprema
131642 (1339) Bambolo
»

Asus n550jv (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6617277 (13272) borča
»

Asus - garancija

Oddelek: Pomoč in nasveti
264007 (3073) Magic1

Funtech?? ne hvala!!!!nikol več (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6312711 (11141) bluefish
»

Bigbang kranj in trdi disk

Oddelek: Kaj kupiti
232615 (2054) Zheegec

Več podobnih tem