» »

Bigbang kranj in trdi disk

Bigbang kranj in trdi disk

Orchestra ::

Joj, danes sem tam kupil 200gb wd disk in ko ga prinesem domov, odprem, pa vidim da je bila zedeva že načeta pa še pol kablov manjka... Grrr

Če mi ne vrnejo denarja... Mamu jim... Preklet big shit, pa še drago je vse skupi... Če bom kje kupoval, bojo to mimovrste

Damn.
  • polepsalo: STASI ()

Azrael ::

In kakšni kabli naj bi bili zraven diska?

Disk dobiš v vakumski vrečki in to je to. Kupčka vijakov, izvijač, knjigo z navodili in še kaj že 15 let ni več zraven diskov. Ne razumem kaj je narobe.
Nekoč je bil Slo-tech.

MEDENA ::

Where is problem? Maš garancijo 2 leti ? Ti ne dela? Servis.

RETAIL DISKOV njet dobit. Čemu hodiš dol kok si dal za 200GB? :\

Orchestra ::

Sem kupil WD 80GB:
Zapakirana škatla, vakuumsko pakiran HDD,molex sata napajalni konektor pakiran,navodila

Sem kupil WD 200GB:
Čudno zapakirana škatla(1x odprta), hdd zapakiran v odprti embalaži-vse skupaj zaselotepano in pa grdo s škarjami ošnekano, NOBENIH KONEKTORJEV,navodila

-dal sm pa 27 kosov

Zgodovina sprememb…

EvilDare ::

Jaz tudi že dolgo nisem videl retail paketov. Zato pa ne meči stran svari ki jih z osnovno ploščo dobiš. Tudi v kakšni taki trgovini kot je big bang ima prodajalec vedno v kakšnem predalu spravljene diske in ga tako dobiš. Drugaše pa dobiš 250GB WD za 26460 na mimovrste, sata verzija pa še kakšnega jurja več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

OZZY ::

Nesi nazaj in zahtevaj zapakiranega. Ta disk je bil verjento že rabljen.
Go with the flow.

Ziga Dolhar ::

Ko sem bil pred ca. 1 mesecem v kranjskem BigBangu, so bili _vsi_ WDjevi oškatleni diski v "odprtih" WDjevih škatlah. Verjetno zato, ker so bila notri slovenska navodila. Z 250 GB SATA diskom nisem dobil nobenega kabla ali karkoli. Je bil pa disk v zaprti vrečki.

(Ampak škatle so bile pa vse odprte in grdo zalepljene.)
https://dolhar.si/

Orchestra ::

boh ve, kake fejke majo to ....vakumsko pakirana folija,pol pa dobiš prerezan 8-O

Ziga Dolhar ::

Sej ni vakumsko pakirano, no ...
https://dolhar.si/

Azrael ::

Ne vem kaj kompliciraš, saj imaš polno garancijo? Če ne bo v redu jo boš pač uveljavljal. Razlog za razburjanje bi bil, če bi bil disk napačne (premajhne) kapacitete ali priklopa, ampak tole je pa IMO brez veze. Če si pa že tako želiš zapakiranega bi pogledal v štacuni, zdaj je prepozno.
Nekoč je bil Slo-tech.

Wolverine ::

Tkole bom rekel: folk je tolk butast, da sploh ne ve kaj kupi, kupi SATA disk pa ga nima kam priklopit, verjetno ga mora odpreti, da to vidi:\
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

Izi ::

Takole je to:
Diski so pakirani v antistatičnih vrečkah (nič ni vakumsko) in nikoli niso v nobenih škatlah.
Diski nimajo nikoli priloženih nobenih kablov (kabli so priloženi zraven matične plošče).
Vrečko diska se ob nakupu vedno prereže, da se lahko prebere in zapiše serijsko številko diska, ki se jo skozi vrečko ne vidi prebrati.

Če je trgovina poštena mora prodajalec pred tabo prerezati vrečko in prepisati serijsko številko na račun.

Sicer pa osebno ne vidim problema tudi če si serijske številke prepišejo že prej in imajo nato vse diske v prerezanih vrečkah, saj imajo vsi diski garancijo in ti ga ob morebitnih težavah zamenjajo z novim.
Diski se tudi ne morejo popravljati, ker če ga enkrat odpreš je takoj neuporaben, ampak se vedno menjajo z novimi, tako da ni nevarnosti, da bi dobil kakšen popravljen disk.

Šimpanz ::

Daj ne nakladaj.
Pri vseh diskih (Maxtor, Seagate, WD, Exelstore) lahko prebereš serijsko številko brez da bi odprl vrečko.
Res pa je da velikokrat čitalci ne morejo poskenirati serijsko številko zaradi antistatične vrečke.
Jaz že ne bi hotel kupiti "odprtega" diska

pirat ::

Sam sem pred mesecem kupoval trdi disk (za notebook) v Big bangu (LJ) in je bila vrečka prerezana. Na vprašanje zakaj, je prodajalec pojasnil, da zato, ker zraven diska v vrečko vstavljajo še neko vrečico, ki skrbi za to, da se na disku ne bi nabirala vlaga (baje da je to vsaj v zimskem času potrebno, ker so različne temperature med tovornjaki, ki to vozijo, skladišči, kjer so diski najprej in potem samo trgovino, kjer disk stoji v izložbi pod žarnico..... In neka vrečica (na prvi pogled kot zavitek čaja) je bila dejanko zraven diska..

Disk sicer dela brez problemov, tudi garancijo so dali, tako da ne kompliciraj.....

lp

McMallar ::

V tisti vrečici je silicagel, mali beli kristalčki, ki dejansko vežejo nase vlago (več vlage kot navežejo, bolj rumeni ratujejo). Dobiš zraven skoraj vseh elektronskih komponent.

klemen22 ::

Nesi disk nazaj.
Jest sem tut naroči preko spleta Samsung 193P. Embalaža je bila že na začetku sumljiva da je bila precej odprta. No notranjost škatle mi je sum potrdil -> tiste knjižice z navodili so bile čudno zložene, kabli zviti tako, kot da so bili že uporabljeni, skratka povsem netovarniško. Seveda sem takoj vrnil. Če folk kupi novo naj bo to novo, ne pa da potem en is isti kos uturijo 10im in potem čakajo kdo ne bo vrnil. Enaa;(
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

mtosev ::

Zanimivo. Jaz ko sem X800 XT PE pri enaA nabavo sem dobil škatlo na kateri je pisalo X800 XT prek tega je bila čez nalepka X800 XT PE. V škatli nisem dobil DVI pretvornika in tudi ne power kabla. Na kartici sta 2 nalepki na eni piše X800 XT na drugi pa X800 XT PE. :\ :\ :\ :\
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

sash ::

če misliš da je bil disk že rabljen probaj restavrirat podatke - mogoče bo kaj zanimivga gori :P

@Izi,
Takole je to:
Diski so pakirani v antistatičnih vrečkah (nič ni vakumsko) in nikoli niso v nobenih škatlah.
Diski nimajo nikoli priloženih nobenih kablov (kabli so priloženi zraven matične plošče).
Vrečko diska se ob nakupu vedno prereže, da se lahko prebere in zapiše serijsko številko diska, ki se jo skozi vrečko ne vidi prebrati.

Od kje pa tebi teinformacije, tud sam sem zraven diska že dobil vso potrebno kablovje, če je bil disk kupljen namenjen samostojni prodaji in ne kot OEM verzija namenjena vgradnjam v računalnike - te verzije naj se nebi prodajale v trgovinah kot samostojne enote; podobno je z OEM verzijami operacijskih sistemov. Prav tako mi ni jasno zakaj bi moral vrečko prerezati da bi prepisal serijsko cifro, če pa je ta napisana na škatli in običajno še na nalepki ki je na tej vrečki z diskom - aja pa še skot foljo se vidi.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Izi ::

Od kje pa tebi teinformacije


To so moje osebne izkušnje.
Prvi PC sem si sestavil leta 1989 in od takrat kupil 18 različnih diskov v različnih trgovinah.
Pred veliko leti sem med drugim dva meseca delal v računalniškem sevisu, kjer smo tudi sestavljali računalnike.
Obiskal sem že tudi vse mogoče računalniške trgovine in v vsem svojem življenju še nisem videl diska pakiranega v škatlo.

Vedno sem videl diske, ki so prišli direkt iz tovarne od proizvajalca, ki so bili v velikih kartonastih škatlah in so bili diski zloženi eden na drugega in samo v antistatičnih vrečkah.

Proizvajalci računalniške opreme so domenjeni, katere dodatke naj kdo prilaga.
In za vse možne kable je vedno zadolžen proizvajalec matičnih plošč.

Na vsakem disku je črtna koda, ki jo prodajalec mora prebrati, ker drugače ti garancija čisto nič ne velja!
Garancija se ne nanaša na račun ampak na kodo diska. Ob morebitni okvari ti zopet poskenirajo kodo in če se ta ne ujema z kodo poskenirano ob nakupu potem lahko disk vržeš stran, ker diski se nikoli ne popravljajo ampak se vedno zamenjujejo z novim.
In to črtno kodo lahko bralnik prebere samo, če se vrečka odpre, ker antistatična vrečka deluje podobno kot ogledalo in večino žarkov odbije, tako, da bralnik nikakor ne more prebrati kode skozi vrečko.

Za vsak disk lahko takoj ob priklopu preveriš, če je bil že rabljen, ker so vsi novi diski neformatirani.
Proizvajalec vedno naredi samo low-level format.
Če pa imatvoj disk že kakšen "file sistem" (NTFS, FAT, ...) potem pa vidiš, da je bil že rabljen.


Seveda ne trdim, da ni mogoče, da bi obstajali tudi "retail" diski v škatlicah. Mogoče jih prodajajo kakšne velike samopostrežne trgobine tipa Big-Bang. Ampak v takih trgovinah jaz še nikoli nisem kupoval računalniške robe, ker je to stran metanje denarja.
V malih namenskih računalniških trgovinah, kjer so cene normalne (za Sloveniji seveda) pa se vedno prodaja izključno samo OEM roba.
Da bi si kdo želel disk v škatlici z navodili >:D in kabli pa se mi zdi naravnost smešno, nepotrebno in še nikoli nisem videl tega.
Kot, da bi kupil nov avto, ki bi bil zapakiran v velikansko kartonasto škatlo :D

sash ::

Dejstvo je da se zadeve dobijo tudi v škatelih verzijah (retail), kar si ti trdil da ne obstaja v prvem postu. Prav tako ima večina proizvajalcev na svojih straneh tudi to v ponudbi.

Kar se tiče skeniranja kod naprav, imaš povsem prav, vendar za to ni potrebno odpirat diskov, ker je ta koda na retailih že na škatli :))

Kot, da bi kupil nov avto, ki bi bil zapakiran v velikansko kartonasto škatlo

Če dodajo še lep rdeč mašel gor, kupim takoj :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Azrael ::

Samo hec pri diskih je v tem, da med BOX in OEM verzijo praktično ni razlik, ker so kabli itak zraven matične in je lepa škatla samo preč vržen denar. Garancije imata tako BOX in OEM verzija enako.

Skratka ni take razlike, kot pri procesorjih, kjer je v BOX verziji zraven (običajno) precej dober hladilnik, pri OEM ga je treba dokupiti posebej, razlka cenovno sploh ni velika (ne pokrije cene hladilnika), plus to, da ima BOX tri leta garanvcije, OEM pa le eno leto.
Nekoč je bil Slo-tech.

Orchestra ::

"Za vsak disk lahko takoj ob priklopu preveriš, če je bil že rabljen, ker so vsi novi diski neformatirani.
Proizvajalec vedno naredi samo low-level format.
Če pa imatvoj disk že kakšen "file sistem" (NTFS, FAT, ...) potem pa vidiš, da je bil že rabljen."

Po moje,da ni bil.V kolikor se spomnim, je pisalo okoli 186GB(tovarniških 200), ko sem pa formatiral je pa ostalo tistih klašičnih 8MB ...

V glavnem nikoli več BigBang

Stajerc ::

V bistvu pa na škatli piše kaj mora vsebovati tako da preveri.

Ko sem kupil en dvd-rom v škatli je lepo pisalo v anleškm jeziku seveda da so not vijaki. Saj ne da bi jih rabil ampak je pisalo da so not.

Tako da poglej na škatlo in če piše da je kak kabel not potem so te ogoljufali če ne pa vrjetno ni blo dobenega kabla not.

Lep pozdrav.
Have a nice day.

Zheegec ::

Če si nabavil WD reatil disk v škatli v BB ti lahko povem, kako zadeva mora izgledati - rjava kartonska škatla, čez njo je nalepljen papir v WD barvah pa desno spodaj piše kapaciteta, obrati in cache. Notri je v antistatični vrečki disk, ki ga držita dve plastični zadevi vsaka na eni strani.

Kablov ali česarkoli NI zraven.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

seagate garancija

Oddelek: Strojna oprema
171315 (1024) solatko
»

Antistatična vrečka

Oddelek: Pomoč in nasveti
121450 (1025) bandidosss
»

Zunanji trdi disk se ne zazene - naj ga poskusim zamrzniti?

Oddelek: Pomoč in nasveti
204506 (4219) Ryker
»

Novi komp za igre... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
503743 (2819) gr33k3
»

RMA za WD disk

Oddelek: Strojna oprema
164144 (3799) ender

Več podobnih tem