» »

obdržati s.p. in biti zaposlen v D.o.o. -ju

obdržati s.p. in biti zaposlen v D.o.o. -ju

pero76 ::

Pozdravljeni
potreboval bi nekaj priporočil za rešitev mojega problema.
Imam s.p. ,katero kar dobro posluje lahko rečem da sem zadovoljen.Vendar me sedajle vabi eno drugo podjetje za sodelovanje katero bi me rado tudi zaposlilo,vendar jas ne bi rad izgubil svojega podjetja katero bi še nadalje poslovalo za približno 500 eur na mesec za katero sem se navezal z pogodbo.V s.p. -ju sem zaposlen sam in sedaj ne vem kako bi to izvedel da bi bil zaposlen v d.o.o.-ju kjer bi prejemal plačo in ki bi mi plačala prispevke in hkrati bi obdržal tudi svoj s.p. ki bi le minimalno poslovalo.
Torej če ima kdo kako dobro idejo bi bil vesel če mi jo zaup.

hvala

LuGi ::

pero76 ::

nekak mi tam ne uspe oddati oglasa na žalost

Good Guy ::

hm naj uradno nekdo drug prevzame sp
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

pero76 ::

potem s.p. mora zaslužiti saj 1.500,00 eurov da se ne bi zadolžil

jinzo ::

Poglej kako gre z dopoldanskim s.p.jem in dopolnilno dejavnostjo...
Pri tem, mislim da si lahko redno zaposlen in obdržiš s.p.

MadMax ::

Kaj pa tako:
Tisto drugo podjetje bi rado prišlo ceneje do tvojih uslug.
Zakaj bi se zaposlil pri njih za naprimer 1500EUR mesečno neto in s.p. fural dalje kot drugi šiht, če tak isti znesek od njih lahko iztržiš v enem tednu in imaš še 3 tedne na razpolago za druge stranke in ob tem nenazadnje delaš vsega skup le en šiht?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

pero76 ::

to je res vendar imaš neko varnost v tistem primeru če si pri njih kot s.p.-ja pa te enostavno lahko nadomestijo.Plačilo je zelo ok.celo več ponujajo kot je s.p.zaslužil službeni avto po moji izbiri in plačajo use stroške. Vendar če mine ta posel ali nebo tako šlo kako so si zamislili pa i za sigurnost ostane s.p.

TESKAn ::

Omisli si popoldanski SP, mislim, da te stane cca. 40 - 50€/mesec prispevkov, je pa mišljeno da imaš redno službo + tak sp.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MadMicka ::

Ni nobenega problema. Lahko se zaposliš v d.o.o.-ju in obdržiš s.p. Z dnem zaposlitve boš pač obvezno zavarovan preko d.o.o.-ja. Edino kar pazi, če se dejavnost d.o.o.-ja in tvoja pokriva, je pametno, da se v pogodbo o zaposlitvi izrecno zapiše, da lahko z opravljanjem konkurenčne dejavnostji nadaljuješ še naprej.

pero76 ::

HVALA

Invictus ::

Popoldanski s.p. niti ne obstaja več. Obstaja samo s.p. Preprosto se odpusti iz svojega s.p. in se zaposli pri novem delodajalcu. Za sam postopek kako se lepo uradno odpustiti poišči kako pomoč.

Lahko pa se seevda pri novem delodajalcu zaposliš preko s.p.-ja.

LP I.

butl4d ::

Z uveljavitvijo Zakona o gospodarskih družbah popoldanska obrt ni več opredeljena, to pomeni da morate za opravljanje dejavnosti po klasicni poti pridobiti status samostojnega podjetnika. Popoldanski s.p. oz. popoldanska obrt se pogovorno ali v praksi sicer še vedno uporablja, kar pa ni pravilno. Da se nek podjetnik ukvarja s popoldansko obrtjo se pogovorno opredeljuje tistega podjetnika, ki ni samozaposlen (zaposlen je nekje drugje) in ima zato urejeno plačevanje prispevkov za zdravstveno ter pokojninsko in invalidsko zavarovanje preko redne zaposlitve ali preko drugega statusa. V zvezi z opravljanjem dejavnosti ("popoldanskim s.p."), ki jo opravlja zraven zaposlitve, pa plačuje le pavšalne prispevke. Se pravi do razlik prihaja zgolj v zvezi s plačevanjem prispevkov, med tem ko pravno formalen status mora imeti podjetnik oz. oseba ki se ukvarja s pridobitno dejavnostjo enako urejen, ne glede na to ali je redno zaposleni kje drugje ali pa se ukvarja izključno z opravljanjem dejavnosti pod obliko samostojnega podjetnika.

Plačevanje pavšalnih prispevkov

Mesečni prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje
cca. 25 EUR

Mesečni prispevek za zdravstveno zavarovanje
cca. 3 EUR

Dobro bi bilo prepisati s.p na tretjo osebo in še vedno orati ledino.

lp butl4d

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: butl4d ()

nobodyelse ::


Lahko pa se seevda pri novem delodajalcu zaposliš preko s.p.-ja.
LP I.


za moje pojme najblosa resitev....lepo podpises pogodbo za tolk pa tolk ur na mesec, kar gres cez = nadure, ce jih naredis manj, ti jih morjo placat kolkr je v pogodbi...

perci ::

Preprosto se odpusti iz svojega s.p. in se zaposli pri novem delodajalcu. Za sam postopek kako se lepo uradno odpustiti poišči kako pomoč.
Ne vem kje ti živiš, ampak sam sebe ne moreš odpustiti. Si samozaposlen in lahko samo zapreš SP.

Sicer pa, kot je bilo že parkrat povedano, je rešitev v tem, da se zaposliš v d.o.o. in od takrat naprej plačuješ samo pavšalne prispevke za SP.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

s.p. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013423 (8911) Vikking
»

[Paypal] Davki

Oddelek: Loža
337990 (6122) Invictus
»

Delo s statusom študenta?

Oddelek: Loža
7877 (719) LapD
»

dno ali doo

Oddelek: Loža
356417 (5636) djordjevic
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5522994 (17626) K0K0

Več podobnih tem