» »

win xp + win 98

win xp + win 98

tomazsk1 ::

Živijo!

Da najprej pojasnim, zakaj bi nalagal win98 na računalnik na katerem je že win xp. Gre se za en lexmark tiskalnik(oznake nevem, lahko naknadno sporočim), kateri ima nov toner, in za njega ne obstajajo gonilniki za win xp. Nebi pa rad vrgel novega tonerja stran.

Zdaj pa prosim, da mi nekdo pove postopek, kako naj naložim win98 na računalnik, da bom lahko potem, ko vklopim računalnik izbiral med win98 in win xp. Vččasih sem mel za inštaliranje win98 sistemsko disketo, a ta računalnik je brez disketnika, zdaj sem pa brez idej.

LP!

bluefish ::

kaj pa če poskusiš z Vmware ali VirtualBox?

Azrael ::

Obstajajo tudi boot CDji z vsebino Win98 zagonske diskete. Ali pa (začasen) priklop disketnika.

Ampak vseeno me čudi, da driverja ni, je mogoče driver že vgrajen v Windows Xp? Kateri tiskalnik je to?
Nekoč je bil Slo-tech.

c00L3r ::

Ali pa Virtual PC? Je brezplačen.

Tiskalnik je lexmark winwinter200

Ali je zakomplicirano naredit to z vmware, ker vem da enkrat sem že mel nekaj takega inštalirano, mislim da je bil program etka, samo so bila navodila zraven, kako inštalirat?

sem se zmotil zgoraj, prav je lexmark winwriter 200

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomazsk1 ()

c00L3r ::

Sem delal kar nekaj z Virtual PC in z VMWare. Zdi se mi da je Virtual PC precej lažji za uporabo in ne namesti 4 dodatnih service-ov v sistem. Po nekih testih je sicer za par % počasnejši od VMWare. Prav tako je VMWare bolj prilagodljiv.

Po mojem mnenju je Virtaul PC boljši za "navadnega" uporabnika. Če pa se greš resne virtualizacije pa VMWare. VirtualBox pa še nisem sprobal.

bluefish ::

tudi sam sem mnenja, da je VPC za navadnega uporabnika dovolj, enako tudi VirtualBox. VPC sem izpustil zaradi tega, ker naj bi imel težave z USB napravami.

LuGi ::

Sedaj sem na stopnji, ko sem usposobil win98 v programu virtual pc, ustvaril sem neke virtualne diske, to mi ni najbolj jasno, kam so se windowsi inštalirali na moje diske v računalniku. Zanima me samo še to, kako bi sedaj lahko natisnil dokumente, ki bi jih napisal v wordu na xp-jih ali kako naj jih spravim v virtual pc.
Predpostavljam da copy-paste ne bo šlo.

gokky ::

Na Windows 98 nastavi deljenje tiskalnika, na WIndows XP pa se s tem tiskalnikom poveži.

butl4d ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux + Win7

Oddelek: Operacijski sistemi
131605 (1303) Kiki1984
»

VirtualBox Problem z istočasnim zaganjanjem

Oddelek: Programska oprema
51239 (1109) 5er-->
»

virtualbox - 2 vprašanji

Oddelek: Programska oprema
141999 (1721) OmegaBlue
»

išče se rešitev

191656 (1241) bluefish
»

[linux][ubuntu]7.04 ne dela v vmware ali vbox ?

172419 (421) MrStein

Več podobnih tem