Forum » Zvok in slika » Dobra zvočna kartica
Dobra zvočna kartica
profii ::
Spet se oglašam z novim problemom.
Vedno sem imel boljše zvočne kartice kot so integrirane. Prej Audigy 1 potem do nedavnega Audigy 2ZS in tako se je moje uho navadilo na malo boljši zvok. Integrirana na P5q deluxe (kljub trditvam nekaterih da je to vrhunska zvočna) me nekako ne navdušuje. Zvok je mrtev, brez dinamike, vrh vseh problemov je pa to da občasno še poka.
Torej katera zvočna kartica je sedaj best buy? Število kanalov mi ni prioriteta, vendar so sedaj že vse zvočne 5.1/7.1.
Važno mi je da ima malo več nastavitev (EQ (večstezni in ne da zmanka signala na ostalih frekvencah če daš base na malo več) , Time delay, razne nastavitve rezov basa itd...), dobri driverji (creative je znan po tem da rad malo zaspi pri tem)...
Kaj svetujete?
LP
Vedno sem imel boljše zvočne kartice kot so integrirane. Prej Audigy 1 potem do nedavnega Audigy 2ZS in tako se je moje uho navadilo na malo boljši zvok. Integrirana na P5q deluxe (kljub trditvam nekaterih da je to vrhunska zvočna) me nekako ne navdušuje. Zvok je mrtev, brez dinamike, vrh vseh problemov je pa to da občasno še poka.
Torej katera zvočna kartica je sedaj best buy? Število kanalov mi ni prioriteta, vendar so sedaj že vse zvočne 5.1/7.1.
Važno mi je da ima malo več nastavitev (EQ (večstezni in ne da zmanka signala na ostalih frekvencah če daš base na malo več) , Time delay, razne nastavitve rezov basa itd...), dobri driverji (creative je znan po tem da rad malo zaspi pri tem)...
Kaj svetujete?
LP
Han ::
Tudi Asus (Xonar) je zaspal pri gonilnikih, Creative pa smo v zadnjem času malo zasuli s pripombami in upam, da bodo v doglednem času poštimali zadeve. Meni sicer PCIe X-Fi Titanium deluje v WinXP odlično, v Visti x64 pa zadovoljivo (žal so gonilniki še vedno 32 bitni). Tudi zvok mi je bolj všeč kot na Xonarju DX. V kolikor daš tudi nekaj na dober zvok v igrah, je X-Fi Titanium veliko boljša izbira.
neres ::
Najboljši driverji, kar sem jih uporabljal so kx driverji.
Veliko nastavitev, edino zaenkrat še ni 64bit verzije.
Zvočne, ki lahko koristijo te driverje so SB Live in Audigy... no sej piše tam na tisti strani bolj točno kateri modeli. In te zvočne (s starimi E-MU čipi) imajo tudi dober zvok (in zelo nizko latenco).
Tako da po mojem SB Live in Audigy (ki podpirajo kx driverje) so še vedno best buy, če gledaš na to kaj dobiš za ta denar.
Če pa misliš dat 50-100€ za zvočno se pa mogoče dobi tudi kaj boljšega. Mogoče.
Veliko nastavitev, edino zaenkrat še ni 64bit verzije.
Zvočne, ki lahko koristijo te driverje so SB Live in Audigy... no sej piše tam na tisti strani bolj točno kateri modeli. In te zvočne (s starimi E-MU čipi) imajo tudi dober zvok (in zelo nizko latenco).
Tako da po mojem SB Live in Audigy (ki podpirajo kx driverje) so še vedno best buy, če gledaš na to kaj dobiš za ta denar.
Če pa misliš dat 50-100€ za zvočno se pa mogoče dobi tudi kaj boljšega. Mogoče.
Nevem X-Fi™ Xtreme Gamer mi izgleda kot kakšna zvočna za 20€. Če jo primerjam z mojo (trenutno na polici ležečo) Audgy 2zs je res cenena za videt. Zaželjeno je če bi že kupoval novo da bi bila pci-x, ker pci prostorov nekako nimam na pretek.
neres hvala ti za KX driverje. vedel sem da se nekje dobijo, vendar nisem vedel imena. Upam da mi uspe usposobit mojo zvočno nazaj.
Včeraj mi je kar sredi komada nehala predvajat in nisem je več slišal. Seveda je takoj letela vn. Upam da ni bilo kaj resnejšega.
neres hvala ti za KX driverje. vedel sem da se nekje dobijo, vendar nisem vedel imena. Upam da mi uspe usposobit mojo zvočno nazaj.
Včeraj mi je kar sredi komada nehala predvajat in nisem je več slišal. Seveda je takoj letela vn. Upam da ni bilo kaj resnejšega.
In če slučajno že uporabljaš Windows 7 beta, je gonilnik zanjo že na voljo. Toliko o "spanju" Creativa...
Han sorry spregledu. moja napaka.
Sedaj mi je kot po čudežu začela delovati stara zvočna kartica. Po izgublanju živcev z kx driverji sem nekako našel osnovne nastavitve in sedaj špila stvar nenormalno lepo. od začetka se mi je zdel zvok nekam kovinski napram original driverjem. sedaj pa je res špica. nastavil EQ, 5.1,... in iščem naprej
Han kakšna je pa razlika med X-Fi Titanium Fatal1ty in X-Fi Titanium. je razlika samo v ceni in tistem ohišju v katerem je kartica ali je še kaj drugega?
Sedaj mi je kot po čudežu začela delovati stara zvočna kartica. Po izgublanju živcev z kx driverji sem nekako našel osnovne nastavitve in sedaj špila stvar nenormalno lepo. od začetka se mi je zdel zvok nekam kovinski napram original driverjem. sedaj pa je res špica. nastavil EQ, 5.1,... in iščem naprej
Han kakšna je pa razlika med X-Fi Titanium Fatal1ty in X-Fi Titanium. je razlika samo v ceni in tistem ohišju v katerem je kartica ali je še kaj drugega?
Kartici sta praktično identični. Fatal1ty ima kvazi zaščito pred elektromegnetnimi motnjami in dva dodatna priključka za sprednjo konzolo.
Dami ::
Da si sposodim temo. Tudi jaz iščem eno vredu zvočno. Sedaj mam kr integrirano od Maximus formule, ki dela ok. Titanium žal ne pride v poštev, ker nima coax digitalnega izhoda, ki ga jaz rabim (receiver). Kaj mislite o tejle ki je ganz neu?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12525 (8384) | Janac |
» | Katero zvočno kartico kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6444 (5016) | __Devil__ |
» | Nakup slušalk in zvočneOddelek: Kaj kupiti | 2518 (1934) | cinkaCR7 |
» | Primerna zvočna kartica?Oddelek: Zvok in slika | 1522 (1363) | Han |
» | Creative ali Asus zvočna?Oddelek: Kaj kupiti | 2481 (2045) | __Devil__ |