» »

Primerna zvočna kartica?

Primerna zvočna kartica?

oracle ::

Bom bil kratek. Imam zvočnike logitech z-2300 THX in matično ploščo z integrirano zvočno kartico: MSI RD480 Neo2.

Bi za 100% izkoriščenost zvočnikov moral imeti boljšo zvočno kartico?

oracle ::

Dejte no, a res noben ne ve?:8)

PacificBlue ::

Ja seveda,bil bi boljši zvok.

Kok si pa pripravljen dat za novo zvočno kartico?

823483 ::

Tudi integrirana bo dovolj dobra, če le nisi audiofil.
Zvok bo sicer ob nakupu primerne zvočne kartice seveda boljši, vendar je vprašanje, če se ti zdi vredno odšteti kakšnih 100EUR za ta luksuz(seveda so na voljo tudi cenejše in pa dražje rešitve).
Priporočam ti, da denar varčuješ in zvočno kupiš skupaj s kakšnimi kvalitetnimi Sennheiser(ipd.) slušalkami. Takrat bo boljši zvok zares prišel do izraza.
Poleg tega je odvisno, za kaj sploh uporabljaš zvočnike. Poslušaš glasbo(kakšno?) ali predvsem igraš igre?

oracle ::

Če mi ne bi bilo škoda denarja, bi pač kupil eno konkretno zvočno brez pomisleka. Samo če ne bo razlike jasno ne bom plačeval, če pa že plačam, hočem opaziti razliko.

Važno mi je pa seveda pri poslušanju glasbe (različno, predvsem razne oblike rocka in tehna).

EDIT: da sem pa o zadevi sploh začel razmišljat je krivo, da sem pri nekom drugem slišal precejšnjo razliko v zvoku, pa ima on iste zvočnike, le da ima eno posebno zvočno kartico. Ampak ne vem če ni za razliko kriva pač drugačna soba (postavitev predmetov, odboj zvoka...) ali drugačne nastavitve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: oracle ()

__Devil__ ::

Naročiš preko interneta, če ti zadeva ni všeč jo vrneš.

PacificBlue ::

da sem pa o zadevi sploh začel razmišljat je krivo, da sem pri nekom drugem slišal precejšnjo razliko v zvoku, pa ima on iste zvočnike, le da ima eno posebno zvočno kartico.


Ja ločena zvočna kartica dost izbošlja kvaliteto zvok. Če razmišljaš kaj o nadgradnji ti priporočam tole za zmerno ceno:

http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Tule je review:

http://www.overclockersclub.com/reviews...

ali pa tole:

http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Naročiš preko interneta, če ti zadeva ni všeč jo vrneš.


+1

Zgodovina sprememb…

__Devil__ ::

@PacificBlue: Zakaj si me tako preklemansko prepričal v nakup zvočne? :P

Sicer bi ti jaz priporočal tole: http://www.dinokomp.si/product_info.php..., čeprav nevem natančne razlike med tole in tisto, ko jo je dal PacificBlue. Mogoče kdo ve?

Sicer pa se govori, da je tale zvočna od ASUS-a najboljša izbira za glasbo. Za svoj denar.

PacificBlue ::

@PacificBlue: Zakaj si me tako preklemansko prepričal v nakup zvočne? :P


Hehe, pač malo sem že bral reviewe, ker sem si danes naročil tole zvočno kartico:

http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

Boljša je kot Auzentech Prelude :) Asus ima res izvrstne zvočne kartice.

Pač odločil sem se mal izboljšat zvok v mojem okolju, zraven pride še onkyo recevier tx 507 pa zvočniki wharefedale 9.6

Da bo neki časa pol mir glede tega, oz mira niti ne bo.:D



Aja glede razlike med omenjenim karticama pa sm našel tole:

From what I've read the D1 is just a PCI version of the DX, and otherwise they are the same. The DX will be more futureproof because it uses the PCI-e connector. However, even the brand new x58 motherboards still have PCI ports on them. So I guess it depends how long you think you'll have the card for.


http://www.avforums.com/forums/sounds-c...

Zgodovina sprememb…

__Devil__ ::

Uh, hvala. Verjetno se bom odločil za ASUS 7.1 DX PCI-E. Ker mam tako 3 reže na matični in še mi potem ena ostane za crossfire, če bom imel v prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

Han ::

Odsvetujem predlagano PCIe SB X-Fi Xtreme Audio.

Sicer je odločitev dokaj preprosta. Če si audiofil - poslušaš zgolj glasbo in gledaš filme, je prava izbira Asus Xonar DX. Če igraš še igre, je boljša izbira PCIe SB X-Fi Titanium.

neres ::

Mogoče boš opazil razliko v zvoku mogoče pa tudi ne. Ene matične imajo obupen zvok, z dosti šuma itd., ene so pa kar v redu. Kako je s to tvojo nimam pojma, to pač veš sam. Kot si že sam ugotovil lahko na to vpliva več stvari, tudi prostor in nastavitve.

Meni se zdi dajat 50EUR in več za potem poslušat na nekih Logitech zvočnikih malo čudno. Kupiš eno rabljeno Audigy za 10-15EUR pa je. Maš tudi 64bit kx driverje za to.

RazzorX ::

Tole vse skupaj je na kratko povedano "bull*hit". Nobene razlike ni in ne boste me prepričali v nasprotno. Če je kvaliteta kabla, s katerimi sta povezana zvočna in zvočniki dobra (ne tisti zanič kabli ki jih dobiš zraven), ne bo razlike med integrirano in dodatno kupljeno zvočno nič. Imam doma receiver in posebaj zvočnike (ni primerjave s temi logitechi) in sem sprobal z mojo zvočno (Creative X-Fi Xtreme Music) in z integrirano zvočno od laptopa (za cca. 500EUR cel laptop) preko digitalnega izhoda z dobrim kablom. Ne boste verjeli, ni razlike. =)

neres ::

RazzorX: Seveda ni razlike, preko digitalnega izhoda. Večina ljudi pa uporablja analogen izhod, kjer so dostikrat opazne razlike.

RazzorX ::

Tudi z analognim ni problema, večinoma je treba imeti le kakovostne kable.

Han ::

Razlika definitivno je. Če jo slišiš ali ne, je odvisno od kvalitete posnetka, zvočnikov ali slušalk, ter posameznika.

Osebno sem dal skozi že celo serijo zvočnih (ProAudio Spectrum 16, SB AWE 64, SB Vibra 16, ena Logitechova žalost, ki se je hvalila s fenomenalno Wave tabelo, SB Live!, PCIe SB X-Fi Xtreme Audio, Asus Xonar DX, PCIe SB X-Fi Titanium). Na vsaki je bil zvok drugačen. Obe predlagani zvočni kartici (zadnji dve na seznamu) sta za nekaj razredov boljši od integriranega Realtek čipa. Nenazadnje imata tudi lasten DSP procesor.

RazzorX ::

Han, mogoče je razlika pri računalniških zvočnikih (glede na to, da si omenil lasten DSP procesor, ki ga pri boljših zvočniki - mislm na ojačevalec posebej itd. ne potrebuješ na zvočni kartici), vendar pri teh tega nisem opazil, bom pa še sprobal z analognimi kabli, pa da vidim če je razlika, ampak iz vsakega vira, ki sem ga dosedaj sprobal (DVD player, laptop, desktop pc, itd.), je povsod približno enak zvok, ampak le, če so kabli enaki, drugi kabli, drug zvok (slabši kabli - basa pravega skoraj ni, zadušen umazan zvok, itd., boljši kabli, visoki, srednji in nizki toni bolj definirani, lepši, pride do izraza...).

Han ::

Jaz opazim razliko že pri čisto navadnih kablih, priloženih zvočnikom. Še večja razlika pa je pri poslušanju prek AKG slušalk. Pri skaldbi Watermark naprimer, kjer Enya igra na klavir, se na Xonarju in Titaniumu zelo dobro sliši "šum" kladiva, ko se vrača v prvotno lego, medtem kot je na Realteku ta zvok zadušen...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočna kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7510560 (2685) Machete
»

katero zvočno kartico ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7712107 (7966) Janac
»

Katera zvočna kartica?

Oddelek: Kaj kupiti
91879 (1778) cvetko2005
»

Nakup slušalk in zvočne

Oddelek: Kaj kupiti
292440 (1856) cinkaCR7
»

Kako PCI-E 1x zvočno?

Oddelek: Kaj kupiti
151393 (1198) dinozaver7

Več podobnih tem