» »

Hlajenje napajalnika

Hlajenje napajalnika

Jakka ::

Mene pa zanima, če napajalnik deluje brez ventlatorja. Na napajalniku bi odstranil ventilator ker me ropot preveč moti. Odstranil bi tudi pokrov računalnika ter pokrov napajalnika. Bi delovalo, ali bi se napajalnik skuril?

Binji ::

Ja hlajenje rabi drugace se bo skurlo ce posebej ce je ksna mocnejsa masina (>300W)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

McHusch ::

po moje ne bi, ker men je enkrat crknu ventilator v napajalniku, pa je vse skupi delal še cca 1 eno uro, pol se je pa rac sam ugasno in se ni hotu vec przgat s tem napjalnikom.

BojlerTM ::

boljsa rešitev je samo dati kak upor na ventilator, da pocasneje vrti, lahko pa še zamenjaš ventilator. Jst sm ga zamenju za enga Sunona, in mu zmanjšu obrate tako, da se ga ni več slišalo. Drugače pa je alien-w nekaj dni nazaj objavil novico, kjer je bila tema napajalnik brez ventilatorja, in še ena uporabna modifikacija
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

Jakka ::

Kako pa lahko zmanjšam obrate ventilatorja?

BojlerTM ::

das nanj en vecji upor. fizika osmega razreda :)
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

stromar ::

najbolje bo da uzameš stabilizator 7809 ali 7805. Zadnja cifra je napetost, ki jo dobiš na izhodu. Prvo nogo vežeš na rumeno žico, srednjo na črno in zadnjo na ventilator. Brez ventilatorja pa ti garantiram da boš skuril napajalec.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Menjava ventilatorja v napajalniku

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
467122 (3845) radmannsdorf
»

hrup zaradi ventilatorja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
212122 (1804) ZGI
»