Forum » Pomoč in nasveti » Kako kondenzatorju določt + in -
Kako kondenzatorju določt + in -
HardwareMaster ::
Koko dolčt na kondenzatorju + (PLUS) in - (MINUS)??? Mislm, da je takratka minus, nism pa čist prepričan in nebi rad da mi ga raznese.
Neo32 ::
ce je kondenzator elktrolitski pise sigurno, ce pa ni pa sploh ni vazn kako je prklopljen. (keramicen,...)
Neo32 (c)
Ti elektrolotski so te, k so okol proca na plati, za napetost. Jst mam tazga v roki (k je zavit v folijo in ima na vrhu kot kovinski zamašek) in na njem ne piše, kje + in kje -.
odvisno, puscice mislim, na njih je ponavadi napisano al oznacujejo + ali -. Zaradui teh puscic je sosolcu razneslo kondija, ker je mislu da puscica vedno pomeni + in je priklopil na v resnici pa je bil tam minus. Sicer najbolj varianta je da pogledas na plato tm zihr pise kje je plus in kje je minus.
Neo32 (c)
na foloji pr takrajši nogci, je s sivo pobarvan. A je to pol +, gorna sivem, pa je narisan podolgovat pravokotnik??????'
Aja, pa ne delam to na plati, ampak en mali projek, pa sm se tuki pr kondenzatorju ustavu .
ce je pravokotnik je to minus (upam no).Sicer pa kondi preden ga raznese rata ful topu. Kero plato mas to?
Neo32 (c)
Pa ti prav da ni plata!!!! Delam leteče luči ali knight rider efekt, sam nevem kako naj to naredim . Misl, da bi blo bolš, da bi dal nrdit tiskano vezje za to. Sej pol sm že naredu, sam je shema bol kilava, pa nevem, kaj bo ratal.
stromar ::
pri pokončnem elektrolitskem kondenzatorju je + ponavadi neoznačen, - pa je tista nogica , kjer je na tisti strani kondenzatorja ponavadi črn ali siv pas na katerem je puščica ali črtica( - ). Če je kondenzator nov, z originalnimi nogicami je minus krajša nogica, plus je daljša. če je kondenzator podolgovat (na vsaki strani en priključek) je tam kjer je udrt obroč + tam je ponavadi tudi gumnjast pokrovček.
sivo pobarvan z črtico je minus, tam kjer ni oznake je +
pojdi malo na www.elektro-n.com
sivo pobarvan z črtico je minus, tam kjer ni oznake je +
pojdi malo na www.elektro-n.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD se ugašaOddelek: Pomoč in nasveti | 1008 (611) | DeeCoy |
» | Se da kako popravit matično?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4454 (3272) | stock |
» | Menjava kondenzatorja na plati ? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13012 (9782) | Pyr0Beast |
» | Mrtev napajalnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2459 (1906) | Pyr0Beast |
» | Kdo ve kaj sta tile dve stvarci na grafični?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1856 (1350) | gamer |