Forum » Kaj kupiti » Procesor za 3d
Procesor za 3d
mihabojovic ::
Lep pozdrav vsem! Kupujem računalnik za 3d delo se pravi renderiranje (3dsmax večinoma). Budget imam dokaj omejen oz. bi rad dobil najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo. Najbolj me zanima vaše mnenje o Core i7 vs Phenom 2 za moje delo. Ali se mi bolj splača vzeti kar Core2Quad in ga overclockat???
bluefish ::
Za delo s 3D in predvsem rendiranje vsekakor izberi 4jedrnika. Dobro bi bilo, da poveš, kolikšen je proračun zanj. Če dokaj malo, potem bo cenejša izbira PhenomII ali pa "stari" Core2Quad. Core i7 je zaenkrat še precej drag (gledano v celoti).
Mitja358 ::
Phenom 2 940 bo glede na P/P in nisko gretje prava izbira. 225 eur pri elektroniki.
Tudi za Phenom II.
Mitch ::
Po Tom's Hardware testu se pri renderiranju v 3DS Maxu se najbolje obnese Core i7, ki pa žal ni ravno poceni. Zato se odločaj med Core 2 Quadom in Phenomom 2...
Mitch ::
Jst bi se odločal med tema dvema modeloma: Intel Core2 Quad Q9550 in AMD Phenom II 940...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mitch ()
mihabojovic ::
Mislim, da se bom odločil kar za Phenom II 940 saj dobim največ za svojo ceno, pa še osnovne plošče so AM2+ ki so cca. 3x cenejše od corei7 matičnih.
Hvala za pomoč!
Hvala za pomoč!
Mitja358 ::
Mislim, da se bom odločil kar za Phenom II 940 saj dobim največ za svojo ceno, pa še osnovne plošče so AM2+ ki so cca. 3x cenejše od corei7 matičnih.
Hvala za pomoč!
Jap to je best buy za zdaj. Tako da mislim da boš zelo zadovoljen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kateri procesor kupiti (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 14740 (10490) | xnnx |
» | Dilema pri izbiri procesorjaOddelek: Kaj kupiti | 2392 (1813) | TOP |
» | Konfiguracija za 848EUR DOBRA kaj dodam kaj izbrišem NASVET!Oddelek: Kaj kupiti | 2491 (1787) | Denis15 |
» | Intel pocenil štirijedrnike (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 10580 (7236) | Meizu |
» | AMD-jeve novičkeOddelek: Novice / Grafične kartice | 4079 (3526) | FireSnake |