» »

V Kiberpipi se spet dogaja!

V Kiberpipi se spet dogaja!

Obiskovalci, ki so ostali še po zakuski za KDE 4.2 release

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ker vreme še nekaj časa ne bo najugodnješe za prostočasne aktivnosti pod oblačnim nebom, vas ponovno vabimo v Kiberpipo, kjer ste ta teden morda že zamudili zabavno druženje ob izidu KDE 4.2, ki smo ga za vas organizirali v sodelovanju društvom Lugos. A ni še vse zamujeno, jutri se oglasite na Spletne urice, na katerih vam bo Urška Podobnik predstavila, kako v praksi deluje optimizacija spletnih mest, pozneje pa se bomo spet družili. Do 27.2. si v kavarni Metropol lahko ogledate, kakšne računalnike so izdelovala slovenska podjetja. Seveda pa se lahko oglasite kar tako, izkoristite prost dostop do interneta, ali pa se poigrate s starimi računalniki, ki jih razstavljamo v muzeju.

Če ste dejansko zamudili današnji Pipin odprti termin (na Slo-Techu smo ga naznanili že že prejšnji teden) bomo v naslednjih 14 dneh objavili posnetke predavanj v video arhivu.

Vsekakor pa se danes oglasite na Spletne urice, kjer se bomo spoznavali z optimizacijo spletnih mest. Glavno vprašanje večera bo kako določiti, katere so tiste strani, ki so najbolj potrebne optimizacije (testiranja), govora pa bo tudi o tem, kako določiti split in kako do idej, kaj testirati. Nadaljevali bomo s procesom testiranja: kdaj s testom zaključiti, kdaj imamo dovolj podatkov in dovolj velik vzorec, ki je reprezentativen, kdaj so rezultati značilni. Na koncu bomo izvedeli še postopek po zaključenem testu. Vse to vam bo predstavila Urška Podobnik (Studio Moderna). Več o predavanju na web.zen.si

Seveda pa vas naj opomnimo še na natečaj za naj retro računalniško majico, v organizaciji računalniškega muzeja.

Lepo vabljeni v našo klet!

1 komentar

BigWhale ::

WTF?? sami geeki! :>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optimizacija spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
397720 (2024) uroszo
»

O dinozavrskem robotu Pleo, tipografiji in JRuby v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53037 (2671) Bistri007
»

Kiberpipin repertoar

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53212 (2749) BaRtMaN
»

Kiberpipa vabi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53193 (2534) frenk
»

Prihodnji teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
113227 (2719) Jst

Več podobnih tem