» »

Naj vam Kiberpipin program polepša deževne dni

Naj vam Kiberpipin program polepša deževne dni

Tipkovnica Iskra Delta Triglav

vir: Kiberpipa
Kiberpipa -

Na današnji deževno turobni dan si boste proti večeru zagotovo lahko vzeli kako urico časa in se udeležili Spletnih uric - predavanja o ŽVPL 3.0. Urednika in snovalca prenovljenega ŽVPL-a Gregor Zalaznik in Davorin Pavlica nam bosta povedala nekaj bridkih izkušenj kako je prenova potekala, zakaj je potekala tako dolgo in kako se ne lotiti prenove spletnega mesta.

V okviru Filmšteke, ki zagovarja idejo odprtosti in vabi obiskovalce k soustvarjanju filmskih večerov se projekcije odvijajo vsak četrti četrtek v mesecu ob 19h v kinodvorani Kiberpipe na Kersnikovi 6. Tako je tudi ta četrtek, 22. 1. 2009 ko si boste lahko ogledali film Santa Claus Conquers the Martians.

Prav tako v četrtek ob 19.00 za tiste, ki jih ne zanima kako se je Božiček srečal z Marsovci predavanje o JBoss Application Serverju 5 v okviru Caffe Babe.

Od ponedeljeka, 26. 1. do 27. 2. si boste v prostorih caffe Metropol nad Kiberpipo na Kersnikovi lahko ogledali razstavo Prvi slovenski računalniki, ki jo pripravlja računalniški muzej. Na razstavi si boste lahko ogledali Iskrine (kajpada) računalnike, med drugim bosta na ogled postavljena Triglav in malo starejši Partner. Do petka pa si na razstavnem prostoru v caffe Metropol še lahko ogledate razstavo na temo "grafična računalniška oprema v 80-ih ter 70-ih letih pri nas". Vabimo vas tudi, da se udeležite natečaja za NAJ retro računalniško majico. V torek 27. 1. pa ste ponovno vabljeni na Pipin odprti termin (aka POT), kjer bomo predstavili KDE 4.2 "The Answer", ki je končno namenjena tudi široki uporabi. Ekipa prevajalcev bo predstavila novosti in izkoristila priložnost za druženje prevajalcev, razvijalcev in uporabnikov KDE, ki se bo nadaljevalo tudi po uradni predstavitvi nove različice. Vabljeni ste vsi, ki vas zanima prihodnost prostih in odprto-kodnih grafičnih vmesnikov. Pa ne pozabite s seboj prinesti svoje brisače. (Jaz sem SW fan ne Hitchhiker fan, ne gledat mene:)). In še video za vse skeptike, ki mislite da je open source obsojen na grde uporabniške vmesnike: klik.

3 komentarji

Brane2 ::

Tista tipkovnica je bolj "Paka" ali nekaj podobnega. Mogoče od terminala za Triglav.

Real Thing zgleda bistveno boljše IIRC.
On the journey of life, I chose the psycho path.

nietka ::

Brane2: res je, Triglav se je prodajal skupaj s Paka terminali. Vendar glede na to, da ima tipkovnica poseben mehanizem s katerim se jo pritrdi na samo ohisje jo lahko brez zadrege proglasimo za "Triglavovo tipkovnico".
 triglav

triglav

Great warrior? Wars not make one great.

opeter ::

Huh, Iskra je bila takrat pred konkurenti :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden: iščemo nove sodelavce + veliko stvari

Oddelek: Novice / Kiberpipa
144900 (3919) iElectric
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73526 (2428) Tear_DR0P
»

Kako se prijaviti za službo na Googlu in Mozilli

Oddelek: Novice / Kiberpipa
244999 (3225) Tear_DR0P
»

V Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73254 (2833) Tear_DR0P
»

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54305 (3969) ike

Več podobnih tem