Forum » Zvok in slika » Acer Aspire One Vista HD video
Acer Aspire One Vista HD video
droid ::
Torej imam ta prenosnik in bo rad kakšen krat pogledal kako serijo 720p, kar ne dela lih tekoče.
Čeprav naj bi bil ta računalnik zmožen predvajati 2 fullhd videa naenkrat, zgleda da to velja samo za linux.
Proval sem že več programov, VLC, GOM, BS, MPlayer, a slika dosti zamuja.
Ve kdo za kakšne nastavitve ali program s katerim bi lahko predvajal 720p?
Čeprav naj bi bil ta računalnik zmožen predvajati 2 fullhd videa naenkrat, zgleda da to velja samo za linux.
Proval sem že več programov, VLC, GOM, BS, MPlayer, a slika dosti zamuja.
Ve kdo za kakšne nastavitve ali program s katerim bi lahko predvajal 720p?
podtalje ::
Kar sem splošno pogledal o Acer Aspire One, uporablja Atom procesor in to bo s težavo predvajalo HD video,
dva pa nikakor ne.
V splošnem je precej odvisno od kodeka, ki je uporabljen pri kodiranju filma. MPEG2 je npr. precej manj zahteven
za dekodiranje kot pa npr. MPEG4 H.264 kodek.
Zato najprej povej, v kakšnem formatu so vsebine, ki jih želiš predvajati.
V splošnem pa velja, da je za MPEG4 vsebine trenutno najboljši CoreAVC kodek.
dva pa nikakor ne.
V splošnem je precej odvisno od kodeka, ki je uporabljen pri kodiranju filma. MPEG2 je npr. precej manj zahteven
za dekodiranje kot pa npr. MPEG4 H.264 kodek.
Zato najprej povej, v kakšnem formatu so vsebine, ki jih želiš predvajati.
V splošnem pa velja, da je za MPEG4 vsebine trenutno najboljši CoreAVC kodek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvi televizijski kanal v ločljivosti 4K (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 37345 (32440) | M-XXXX |
» | Predvajanje in obdelava hd videaOddelek: Zvok in slika | 3284 (2449) | KoMar- |
» | Računalnik za dnevno sobo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6121 (4277) | murmur |
» | Koliko Ghz CPU za .mkv ?Oddelek: Programska oprema | 3213 (3213) | jan01 |
» | Prvi HD-DVD film na BitTorrentu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Optične enote / mediji | 12977 (9452) | MrStein |