» »

Kaj za CATIA : Nvidia Quadro FX1700 ali ATI Radeon HD 4870 X2

Kaj za CATIA : Nvidia Quadro FX1700 ali ATI Radeon HD 4870 X2

civava23 ::

Sestavljam računalnik za 3D modeliranje - Catia.

Odločam se med 2 rafičnima kariticama primerljive cene.

ATI Radeon HD 4870 X2 na papirju izgleda precej močnejša,
ampak za nekateri za modeliranje priporočajo t.i. razred PROFI kartic,
kot je Nvidia Quadro FX1700
( ki pa vsaj na papirju v primerjavi HD 4870 X2 izgleda precej šibkejša).

Ima kdo izkušnje z Nvidia Quadro karticami, so res tolio boljše za modeliranje od ( vsaj na papirju močnejših) gamming kartic.

Ve kdo za kakšen primerjalni test teh dveh kartic ?

rxd7 ::

Jaz sem imel pred kakšnim letom posla z zamenjavo grafike na eni mašini za modeliranje oz. cad. Najprej smo poskusili s takrat najmočnejšo nvidio (če se ne motim je bila to 9800 gts), po priporočilu proizvajalca programa, ampak ni delovalo tekoče... Potem smo šli na ATI (točnega modela se trenutno ne spomnem, lahko javim naknadno), dela ko urca.

Senitel ::

SLI/CrossFire (4870 X2 je CF na eni kartici) konfiguracije so povsem brez veze za stvari ki jih nameravaš počet, ker ne delujejo v windowed načinu. Tako da vzemi nekaj kar ima samo en GPU.

Kar se tiče gamerske vs. profi kartic: Gamerske se dandanes obnesejo zelo dobro, vendar odvisno od uporabe, bodo profi še vedno hitrejše. Tipično bodo gamerske hitrejše pri renderiranju poligonov, profi pa bodo hitrejše za črte/wireframe/readback.

ModriN96 ::

Tole kar ti primerjaš je skorajda nesmisel ker Quadro serije grafik so namenje izključno oblikovanju, rendriranju..... 4870 serije so pa komercialne igračarske serije...

Jux ::

Quadro in FireGL kartice ponujajo občutno boljši performance kot klasične igračarske. Sam sem 6800GT predelal v Quadro FX4300 (ko je še bil AGP se je dalo Nvidine kartice moddad s pomočjo software-a) in se je v 3DS max z uporabo Maxtreme gonilnika poznalo za faktor 3-5.

Skratka - Če imaš delovno postajo, ni neumno kupit pro kartice, samo zraven tega paše tudi primerno zmogljiv računalnik (recimo i7 + vsaj 8gb (raje 16gb) rama).

PS: Poglej po internetu, recimo na guru3d forume, kjer se dosti razpravlja o softmoddanju Radeonov v FireGL (to baje še vedno gre), vendar ni nobenega zagotovila da boš kartico dejansko uspešno zmodal. Jst sem recimo z tem namenom kupil 1900XT ampak se ga enostavno ni dalo zmoddat.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

keba ::

v vsakem primeru ati firegl, cenejše in boljše!

suntrace1 ::

Meni je uspelo zmodati X1900XT s 256MB v FireGLV7350 link, vendar je prihajalo pri delu z njo do napak, vendar nič takega, kar me bi oviralo pri pisanju diplome. Postopek je dokaj zapleten in sem tudi sam potreboval kar nekaj ur, da mi je uspelo.

Sedaj imam zmodano 8800GTX v Quadro FX4600 in deluje brez problemov po čisto preprostih navodilih strani TechARP, brez opaznega framerate dropa. Catia veliko pridobi pri modanju, kot je vidno na mojih rezultatih, objavljenih na isti strani link.

Za mod ATI v FireGL je potrebno iskati gonilnike, ki to dovolijo, medtem ko na Quadro mod lahko naložiš najnovejše uradne gonilnike, kar je velik plus.

Odloči se sam ali želiš imeti moddano kartico ali ne, meni se zelo dopade, saj lahko v RivaTunerju določam po želji ali želim imeti gamer ali profi kartico, čeprav v ProEngineerju pridobim zgolj 10%.. V Crysis je razlika minimalna, tako da imam kar ves čas vklopljen Quadro mod.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suntrace1 ()

knap ::

zanimivo, ravnokar nalagam SW na pc ki bo uporabljen za autocad, catia in solidworks, not se nahaja grafa 9800gt, ali bi torej res lahko uporabil tale hack
koliko časa je potrebno , ali to deluje na vseh 9800gt grafah, torej neodvisno od proizvajalca

hvala
lp

bluefish ::

praktično je potrebno le nekaj igranja z RivaTunerjem in namestitev Quadro driverjev. Za natančen postopek pa beri link, ki ga je podal suntrace1, kjer je tudi napisano, kako ugotoviš, kateri Quadro kartici je tvoja enakovredna.

Vlad Tepeš ::

Kokr jst vem se to pri 9800GT/GTX ne da, sem sam probaval na svoji in nisem uspel, oz. pravijo da so nekaj lasersko rezani neki,... in se naj ne bi dalo novih serij, razen še serije 8.
Rad imam mir in svoj računalnik!

knap ::

kaj sedaj gre ali ne gre, ker ne bi rad naredil še kakšne zmešnjave z driverji...

ker na tem linku je 9800gt tudi navedena

http://www.techarp.com/showarticle.aspx...

hvala
LP

Vlad Tepeš ::

Ti ne morem zaziher rečt, sam sem prenesel driverje, ekstrahiral tisti del, neki časa pregledoval tisto .txt datoteko in nisem najdu svoje 9800GTX+. Nakar sem nekaj po googlu iskal in našel na nekem forumu da jih je že ene par to poskušal in niso bili uspešni, zato se tega sam rajš nisem lotil.

Se pa tudi z moje strani priporočam če ve kdo rešitev problema?
Rad imam mir in svoj računalnik!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Solidworks... kaj uporabljate?

Oddelek: Kaj kupiti
143020 (2483) korenje3
»

Pro grafična kartica - entry level

Oddelek: Zvok in slika
182163 (1710) ferdo
»

Razlika med grafično za igrice in 3D modeliranje?

Oddelek: Strojna oprema
141471 (1192) Isotropic
»

grafična: softmod vs. original

Oddelek: Navijanje
181961 (1651) x45
»

546476678tič kero grafo?

Oddelek: Kaj kupiti
201460 (984) clovk

Več podobnih tem