Forum » Operacijski sistemi » Ali je hitrost računalnika odvisna od OS?
Ali je hitrost računalnika odvisna od OS?
ursula100075 ::
Zanima me ali je računalnik na katerem je nameščen ubuntu hitrejši od XP.
Gre za to, da imam doma star prenosnik, ki pa je postal malo počasen. Ker bi ga uporabljala več ali manj za brskanje po netu, ne bi več rabila nekih dobrih programov razen tiste, ki jih ubuntu že v osnovi ponuja.
Ali bi imel računalnik hitrejše odzivanje na ubuntu ali XP?
Hvala
Gre za to, da imam doma star prenosnik, ki pa je postal malo počasen. Ker bi ga uporabljala več ali manj za brskanje po netu, ne bi več rabila nekih dobrih programov razen tiste, ki jih ubuntu že v osnovi ponuja.
Hvala
Blinder ::
Mah na mojem kompu imam ubuntu in xp. Pri ubuntuju mi flash na netu fulll obremeni procesor, tolko da pIII je skoraj neuporaben za net.
Na xp mi tudi filmi tečejo hitrejse, v linuxu mi prej zacnejo stekat. Sam to mogoce mam slabe driverje za graficno al še bolj verjetno slabe dekoderje... tiste kodeke. Drugace pa tut ubuntu rabi vsaj 512 rama imo.
Na tvojem mestu bi namestil oboje, pol pa uporabljas kar ti je bolj vsec. In če fašeš crv al virus na windowsih, gres lahko pol na linux dokler ne odpravis problema^
Na xp mi tudi filmi tečejo hitrejse, v linuxu mi prej zacnejo stekat. Sam to mogoce mam slabe driverje za graficno al še bolj verjetno slabe dekoderje... tiste kodeke. Drugace pa tut ubuntu rabi vsaj 512 rama imo.
Na tvojem mestu bi namestil oboje, pol pa uporabljas kar ti je bolj vsec. In če fašeš crv al virus na windowsih, gres lahko pol na linux dokler ne odpravis problema^
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
BigWhale ::
Zanima me ali je računalnik na katerem je nameščen ubuntu hitrejši od XP.
To je napacno vprasanje. Racunalnik je vedno enako hiter.
To je pa ze bolje. Nekaj takole na pamet reci je precej nehvalezno. Probaj! Sicer pa napisi sem konfiguracijo racunalnika, pa bo morda kdo kaj vec povedal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 186869 (55708) | poweroff |
» | Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Operacijski sistemi | 143820 (106706) | Icematxyz |
» | Nov prenosnik in Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9380 (8202) | Pithlit |
» | Ubunto vs. windows 7 64bit (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 35430 (31919) | poweroff |
» | Ubuntu verzijeOddelek: Operacijski sistemi | 866 (781) | Pesimist |