Forum » Izdelava spletišč » HTML - problem
HTML - problem
Samek1337Q ::
HTML - problem | Ne zamerite za zelo površno poimenovan naslov teme, kajti za stvar, ki jo iščem ne poznam niti imena.
Torej zanima me sledeče:
Primer, da stran izdelujem v širini 1000px. Ko to imam, bi rad, da ne bi bila stran poravnana na levi rob, temveč, da bi se poravnala na sredino, odvisno od zaslona. Torej če za to obstaja posebna koda itn, bi mi zelo pomagali, če bi mi vsaj na kratko povedali, kako in kaj. Poleg tega me zanima, kako se temu lahko spreminja tekstura, saj ima vsaka stran drugačen ta background.
Primeri:
www.bit-tech.net
www.agt.si
Lp, Samek1337
Torej zanima me sledeče:
Primer, da stran izdelujem v širini 1000px. Ko to imam, bi rad, da ne bi bila stran poravnana na levi rob, temveč, da bi se poravnala na sredino, odvisno od zaslona. Torej če za to obstaja posebna koda itn, bi mi zelo pomagali, če bi mi vsaj na kratko povedali, kako in kaj. Poleg tega me zanima, kako se temu lahko spreminja tekstura, saj ima vsaka stran drugačen ta background.
Primeri:
www.bit-tech.net
www.agt.si
Lp, Samek1337
- premaknil iz Programiranje: Mavrik ()
coma2black ::
to nardiš z css
glede backgrounda pa je zdaj odvisno kaj hočeš...če bi rad da je cel body neke barve, definiraš
če pa bi rad spremenil ozadje diva pa definiraš isto stvar pri divu...uporabiš lahko npr. tudi sliko z background-image:url("pot_do_slike")...
predlagam ti branje tega, kjer so zbrane in dobro napisane vse osnove htmlja, cssja ipd
lp
edit: jaaaaaao ti moji typoti
#ime div-a
{
width:1000px;
margin-left:auto;
margin-right:auto;
}
glede backgrounda pa je zdaj odvisno kaj hočeš...če bi rad da je cel body neke barve, definiraš
body{background-color:#barva;}
če pa bi rad spremenil ozadje diva pa definiraš isto stvar pri divu...uporabiš lahko npr. tudi sliko z background-image:url("pot_do_slike")...
predlagam ti branje tega, kjer so zbrane in dobro napisane vse osnove htmlja, cssja ipd
lp
edit: jaaaaaao ti moji typoti
--=- [ Dex ] -=--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: coma2black ()
alexa-lol ::
bilo bi dobor da mu poves kako se CSS sploh vkljuci v kodod ter kako se dela s class, id in podobnim. pejt na praktik.si, pejt pod CSS, pejt pod izdelava strani in tm 1. al pa 2. vodič ti ubistvu na kratko razlozi kar hoces vedeti o tem, seveda pa lahko pogledas vse vodice od zacetka do konca :)
coma2black ::
mah itak kupiš preko spleta in neseš na servis k pooblaščenemu prodajalcu
--=- [ Dex ] -=--
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344599 (3736) | sunniegoldie |
» | HTML in CSS težava pri razporeditvi DIV elementovOddelek: Izdelava spletišč | 966 (786) | MisterR |
» | CSS dimenzije in pozicijeOddelek: Izdelava spletišč | 1341 (1069) | marjan_h |
» | Podrta oblika straniOddelek: Izdelava spletišč | 1385 (1064) | echoman |
» | Kako pišete CSS?Oddelek: Izdelava spletišč | 1925 (1363) | mte |