» »

Kako ponovno naložiti originalne Win Vista?

Kako ponovno naložiti originalne Win Vista?

lastovka_26 ::

Preden se mi zgodi kakšno sesutje pc-ja, bi rada vedela, kako se potem ponovno naloži Windows Vista?
Zdaj imam na laptopu (Toshiba Satellite L300) naložene original Windows Vista. Ko sem kupila laptop, mi zraven niso dali nobenega cd-ja z Visto, ampak so nekaj omenjali, da se da za ponovno nalaganje Windowsov uporabiti recovery disc. Potem sem šla pogledat in imam na E discu res HDDRrecovery mapo in file R08423EN.tag. A je to dovolj, da v primeru sesutja pc-ja s tem ponovno naložim Visto? Kaj pa gonilniki?
Hvala za odgovor.

Gamez0r ::

Hello. Najprej kar moraš vedt je, da Vista ne pride zravn z nobenim laptopom, v tem primeru maš recovery disc na disku kot si sama že omenila. Predlagau bi ti pa, da si potegneš z interneta Visto in jo zapečeš na en DVD s pomočjo gBurner-ja. To je program, ki ti zapeče DVD sliko na DVD nosilec. Za driverje ti pa ni treba skrbet, sej jih najdeš na uradni strani Toshibe. http://uk.computers.toshiba-europe.com/...

Če rabš link za Visto mi pošl PM.
WTF!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gamez0r ()

Gapi ::

Lahko da imaš na prenosniku kako skrito particijo na kateri je shranjena vista. Tako da na začetku pritisneš kak knof in izbereš recovery.

Gamez0r ::

Sej ma, samo v recovery console treba pisat neki kar pa 100% ne zna :D
WTF!

Gapi ::

Sej ma, samo v recovery console treba pisat neki kar pa 100% ne zna :D


A ni to ponavadi po sistemu KLIK KLIK NEXT YES FINISH.

jan01 ::

lastovka_26 ::

Se pravi (da vidim, če prav razumem), lahko bi z interneta na dvd zapekla neoriginalne Windows Vista in si s Toshibine strani zapekla driverje. Ali pa mi nekdo, ki se malo bolj spozna na pc-je kot jaz, z recovery diska obnovi moje original Windowse po tem, ko bi se mi pc sesul? Al pred tem? In mora vedeti natančno, kje se skrivajo.
Lp vsem!

JanK ::

Poglej malo po dokumentaciji. Mozno je, da imas preinstaliran program s katerim si naredis recovery DVD. Tako je bilo na mojem HPju kupljenim pred kaksnim letom.

Coinbird ::

Če nisi nekaj posebej šarila po disku, bi moral podkovan računalničar to rešit.
Naredit recovery dvd-je ali pa sistem kar obnovit iz particije.
(In partially high-pitched voice) Feel good (9x)

pirat ::

Praktično nič ni potrebno, temu so recovery particije namreč tudi namenjene... in so običajno tudi read-only, tako da jih ne moreš pobrisati...

Če vista crkne ali se karkoli zgodi, ob zagonu računalnika pritisneš nek knof (običajno F1 ali F10 ali DEL, ali kaj podobnega, moj thinkpad ima temu namenjen modri thinkpad gumb) in sistem te vpraša kaj želiš - navaden zagon ali obnovitev z recovery particije.. Če izbereš obnovitev z recovery particije te še opozori, da bodo vsi tvoji fajli izbrisani (zato delaj backupe svojih fajlov na eksterne diske) potem pa kakšno uro melje in po ponovnem zagonu imaš naloženo popopolnoma svežo visto z vsemi potrebnimi driverji vred - skratka računalnik je v identičnem stanju, kot je bil ob nakupu računalnika..

lp

k4vz0024 ::

Je kdo sprobal Recover disc Vista? Kaj sploh naredi?

JebatGa ::

si bom sposodu temo in bi nekaj vprašal. Imam prenosnik in prav tako je skrita particija, kjer imam recovery windows xp. Na prenosniku imam tudi kodo za originalne windowse in mene zanima če lahko to kodo uporabim neštetokrat na istem računalniku ali velja, kot mi je dejal en friend, samo 3x potem pa moram dobiti ali drugo kodo ali nove windowse. Hvala za odgovor.

misek ::

Če crkne trdi disk ti recovery particija nič ne pomaga. Zato si lepo naredi recovery DVDje.

solatko ::

Z nekim programom si narediš sliko diska C in po potrebi to poženeš, ko pride do kakšnih problemov - obnovitev traja največ 20 minut.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi windows 8.1 kaj narediti sedaj

Oddelek: Operacijski sistemi
142780 (2104) terezijslo
»

Windows Vista Home Premium Install CD

Oddelek: Operacijski sistemi
324034 (3284) ender
»

Dell Recovery

Oddelek: Pomoč in nasveti
81331 (1184) hotacid
»

Prednaloženi Windowsi

Oddelek: Pomoč in nasveti
2713432 (12079) `ripper`
»

Doplačilo za Vista DVD ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
202460 (1967) BmN

Več podobnih tem