Forum » Strojna oprema » Grafične kartice ne zazna
Grafične kartice ne zazna
Rokic ::
Pozdravljeni!
Danes se že cel dan ukvarjam z montažo grafe Radeon 3850 v računalnik. Problem je v tem, ker ko jo priklopim in potem priklopim še kabel DVI, se mi prikaže samo črna slika.
Probal sem že formatirat sistem, pa nič boljše.
Sistem:
Intel Core 2 Quad Q6600
Asus P5Q-VM (integrirana grafa)
2GB DDR2
640GB WD AAKS
Probal sem tudi v biosu spreminjat nastavitve, vendar nikjer nisem zasledil, kje bi lahko izklopil integrirano.
Lepo bi prosil za kakšen nasvet, kako bi si sploh lotil te težave.
LP
Danes se že cel dan ukvarjam z montažo grafe Radeon 3850 v računalnik. Problem je v tem, ker ko jo priklopim in potem priklopim še kabel DVI, se mi prikaže samo črna slika.
Probal sem že formatirat sistem, pa nič boljše.
Sistem:
Intel Core 2 Quad Q6600
Asus P5Q-VM (integrirana grafa)
2GB DDR2
640GB WD AAKS
Probal sem tudi v biosu spreminjat nastavitve, vendar nikjer nisem zasledil, kje bi lahko izklopil integrirano.
Lepo bi prosil za kakšen nasvet, kako bi si sploh lotil te težave.
LP
ModriN96 ::
More bit 100%, ker vsako integrirano se more dat izklopt. Asuske majo to ponavad pod rubriko Advanced v biosu.
Pri tebi more bit nekako tako: Initiate Graphics Adapter-->izber PCI/PEG
Pri tebi more bit nekako tako: Initiate Graphics Adapter-->izber PCI/PEG
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ModriN96 ()
ja to sem opazu, samo.... Kakšna je sploh razlika če dam PCI/PEG ali pa PEG/PCI
probal, samo ni odziva. Samo zakaj jo pa sloh v windowsih ne zazna?
Kartica pa deluje 100%
probal, samo ni odziva. Samo zakaj jo pa sloh v windowsih ne zazna?
Kartica pa deluje 100%
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rokic ()
Mercan ::
Razlika je najbrž ta, da PEG preferira integrirano, četudi je PCI not vstavljena, če nastaviš pa na PCI, pa bo vedno signal šel skozi PCI kartcio.
ModriN96 ::
Če si probu vse, pa ni šlo bo najbolš da neseš komp u trgovino al pa pokličeš tja pa njih prašaš. Ker ena fora more bit sigurn.
Evo, stestiru grafo za foro še u drugem compu. In glej ga zlomka. Grafa ne dela :S
Očitno tistih 100% le ni bilo resničnih :(
Očitno tistih 100% le ni bilo resničnih :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rokic ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z grafično kartico GTX780Oddelek: Pomoč in nasveti | 1965 (1704) | smolkovicd |
» | Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 9989 (8493) | rzidar1 |
» | Težave z grafično karticoOddelek: Pomoč in nasveti | 1481 (1332) | WhoCares |
» | Intel e8400 navitjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1910 (1417) | AapocalypseE |
» | Težave pri priklopu monitorja na VGA konektorOddelek: Strojna oprema | 1933 (1769) | ender |