Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik zamrzne
Računalnik zamrzne
QLuka ::
No ok problem je takšn: računalnik deluje normalno, kadar opravljam normalna opravila(msn, internet, word itd....) kadar zaženem kakršnokoli igrco pa računalnik enostavno zamrzne.Nwm v čem je problem, driverji so posneti vsi računalnik ni navit, res pa je da sumim matično ploščo zaradi tega ker ko na pci vodilo vstavim grafično, zravn vodila zasveti rdeča lučka.prvič vidm kaj takega...drugače pa nism nek začetnik in ne me spraševat če mam vse napajalne kable priključene itd. večkrat preverjeno.Grafična tudi ni problem ker sm probal že tudi druge ki jih mam doma (9600GT, 8800GTX) pa temperature procesorja in grafične ter matične so čisto normalne(proc 35°C Grafa 65°C..) če se komu kaj sanja kaj bi blo, odgovori so dobrodošli!!
Sistem
Matična Asus P5N-T Deluxe
Procesor Intel Core2Quad Q9450
4Gb rama GEIL Ultra
Grafična Evga 9800GX2
Sistem
Matična Asus P5N-T Deluxe
Procesor Intel Core2Quad Q9450
4Gb rama GEIL Ultra
Grafična Evga 9800GX2
bluefish ::
pa je dobro kljub vsemu vprašati - imaš na grafično priklopljeno dodatno napajanje in še 4pin v plato?
coti ::
Najverjetneje problem z rami. Ko naložiš večji program, ki začne uporabljati okvarjen del rama, PC zmrzne. Priporočam memtest86.
dbevfat ::
glede na to, da ti zmrzne samo ob poganjanju aplikacij, ki se obesijo na grafično kartico, bi jaz sumil torej to kartico, vodilo, ali driver. Ali mogoče kakšno čudno nekompatibilnost z OS-om. Magari pusti računalnik čez noč prižgan, vklopi par procesorsko in spominsko (ne pa tudi grafično) zahtevnih programov in če ne zmrzne, je definitivno v zvezi z grafiko.
lp
lp
nvr2fat
QLuka ::
grafično ne sumim zato ker sm probal tudi že z drugo grafično in isto zmrzuje...sej pravim vrjetno je problem v matični saj ob vstavitvi grafične ob pci vodilu zasveti rdeča lučka
dbevfat ::
ja, zna biti. Jaz sem imel pred časom recimo ploščo s pokvarjenim AGP portom. Vse ostalo je delovalo brezhibno, samo agp grafična ne. Lahko, da imaš podoben problem.
nvr2fat
coti ::
Najlažje je pretestirati ram in disk. Za ram uporabi memtest86 (če ne drugje, ga dobiš na CD-ju od ubuntija ali kubuntuja). Za disk pa wd-diag, orodje za diske od WD-ja, dela pa z vsemi diski. Ko boš enkrat dal teste skozi brez napak, išči dalje, naslednji korak je napalalnik, če pa to ni, potem je verjetno res plošča fuč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računlanik ob zagonuOddelek: Pomoč in nasveti | 1284 (1169) | Dahakka |
» | Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5488 (4536) | lordgreg |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4254 (3485) | Pyr0Beast |
» | zmrzovanje računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1104 (987) | nadzorni |
» | racunalnik se noce vzgat!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1901 (1551) | rang3rus |