Forum » Pomoč in nasveti » Priklop
Priklop
spaho ::
spoštovani, zanima me koliko naprav lahko priključim na en sata konektor(samo eno ali več in kako več) in zanima me še sledeče:
na osnovni plošči mam 2 sata priklopa, piše pa da naj bi bili 4. sicer na osnovni piše sata 3 in 4 samo tam ni priklopov, je samo oznaka na osnovni plošči-bi se kao dalo dodat konektorje, pa me zanima če kdo ve kako in kaj s tem
hvala
na osnovni plošči mam 2 sata priklopa, piše pa da naj bi bili 4. sicer na osnovni piše sata 3 in 4 samo tam ni priklopov, je samo oznaka na osnovni plošči-bi se kao dalo dodat konektorje, pa me zanima če kdo ve kako in kaj s tem
hvala
Meizu ::
Načeloma naj bi se na vsak sata priklop dalo priklopit kvečjemu eno napravo. Sam še nisem videl razdelilcev.
Edit: Pa četudi obstajajo, potem bi delovale naprave s polovično prepustnostjo sata priklopa. Ker ga pač razdeliš na 2 dela potem. Sam res dvomim da to obstaja.
Edit: Pa četudi obstajajo, potem bi delovale naprave s polovično prepustnostjo sata priklopa. Ker ga pač razdeliš na 2 dela potem. Sam res dvomim da to obstaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
mesoreznica ::
Ena naprava na sata priklop.
Najbolje da nam poveš ime matične plošče pa bomo videli koliko stvari lahko priklopiš.
LP
Najbolje da nam poveš ime matične plošče pa bomo videli koliko stvari lahko priklopiš.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
hm plošča je gigabytova ga-m52l-s3
na sami plošči sta še gor 2 sata priklopa, še dva pa se da dodat, pa me tudi to zanima če kdo ve kako in kaj. plata pa ima tudi raid.
na sami plošči sta še gor 2 sata priklopa, še dva pa se da dodat, pa me tudi to zanima če kdo ve kako in kaj. plata pa ima tudi raid.
marsovcek ::
Dodajanje pomeni lotanje konektorjev na predvidena mesta, kar močno dvomim, da boš počel (poleg tega je tudi vprašanje, če so v bios-u podprti vsi štirje).
KandazaR ::
Ne bo šlo. Zato pa obstaja ga-m52l-s3P, ki pa ni oskubljena plata. Najceneje bo to plato prodat pa drugo kupit. Npr http://www.mimovrste.com/artikel/238004... (zelo dobra plata za ta denar)
ma sej ja...plata ma 4 sata konektorje...zanima me kako se jih da gor zalotat in če kdo koga pozna ki bi jih
mmmato ::
KLIK lahko pa uporabiš to!
V Techtrade dobiš za 20€ kontroler 6xSATA II + IDE
http://www.turnofftheinternet.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mmmato ()
KandazaR ::
ma sej ja...plata ma 4 sata konektorje
Lej plata ima samo dva konektorja. Tista dva ki manjkata ni nujno da sta v samem south bridgu sploh povezana.
Najceneje in najbolj zihr bo šlo z novo plato.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri M.2 disk za matično ASUS PRIME B350-PLUS, DDR4, SATA3, USB3.1Gen2, AM4 ATXOddelek: Kaj kupiti | 1212 (853) | bf4ed |
» | IDE SATA adapterOddelek: Kaj kupiti | 5913 (2327) | tv6865 |
» | Kako omogociti Sata v BiosuOddelek: Strojna oprema | 1155 (948) | amigo_no1 |
» | Microsoft certificiral platformo IonOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5454 (3605) | PrimozR |
» | nakup določenih komponentov (pomoč)Oddelek: Kaj kupiti | 2228 (1770) | buhti69 |