» »

Priklop

Priklop

spaho ::

spoštovani, zanima me koliko naprav lahko priključim na en sata konektor(samo eno ali več in kako več) in zanima me še sledeče:
na osnovni plošči mam 2 sata priklopa, piše pa da naj bi bili 4. sicer na osnovni piše sata 3 in 4 samo tam ni priklopov, je samo oznaka na osnovni plošči-bi se kao dalo dodat konektorje, pa me zanima če kdo ve kako in kaj s tem
hvala

Meizu ::

Načeloma naj bi se na vsak sata priklop dalo priklopit kvečjemu eno napravo. Sam še nisem videl razdelilcev.

Edit: Pa četudi obstajajo, potem bi delovale naprave s polovično prepustnostjo sata priklopa. Ker ga pač razdeliš na 2 dela potem. Sam res dvomim da to obstaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

mesoreznica ::

Ena naprava na sata priklop.

Najbolje da nam poveš ime matične plošče pa bomo videli koliko stvari lahko priklopiš.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

huek111 ::

KLIK lahko pa uporabiš to!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: huek111 ()

hm plošča je gigabytova ga-m52l-s3
na sami plošči sta še gor 2 sata priklopa, še dva pa se da dodat, pa me tudi to zanima če kdo ve kako in kaj. plata pa ima tudi raid.

marsovcek ::

Dodajanje pomeni lotanje konektorjev na predvidena mesta, kar močno dvomim, da boš počel (poleg tega je tudi vprašanje, če so v bios-u podprti vsi štirje).

KandazaR ::

Ne bo šlo. Zato pa obstaja ga-m52l-s3P, ki pa ni oskubljena plata. Najceneje bo to plato prodat pa drugo kupit. Npr http://www.mimovrste.com/artikel/238004... (zelo dobra plata za ta denar)

ma sej ja...plata ma 4 sata konektorje...zanima me kako se jih da gor zalotat in če kdo koga pozna ki bi jih

mmmato ::

KLIK lahko pa uporabiš to!

V Techtrade dobiš za 20€ kontroler 6xSATA II + IDE
http://www.turnofftheinternet.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mmmato ()

KandazaR ::

ma sej ja...plata ma 4 sata konektorje

Lej plata ima samo dva konektorja. Tista dva ki manjkata ni nujno da sta v samem south bridgu sploh povezana.
Najceneje in najbolj zihr bo šlo z novo plato.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KandazaR ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri M.2 disk za matično ASUS PRIME B350-PLUS, DDR4, SATA3, USB3.1Gen2, AM4 ATX

Oddelek: Kaj kupiti
121212 (853) bf4ed
»

IDE SATA adapter

Oddelek: Kaj kupiti
315913 (2327) tv6865
»

Kako omogociti Sata v Biosu

Oddelek: Strojna oprema
181155 (948) amigo_no1
»

Microsoft certificiral platformo Ion