» »

LAME kodek 2 problema

LAME kodek 2 problema

spucek ::

Torej "varnostne kopije " glasbe ne bom delal več z Audiocatalystom ampak z CDexom in LAME kodekom. Zdej mam pa vprašanji :
1. Ali uporabiti VBR ali CBR???
2. Joint-stereo ali stereo - kaj to pomeni,kaj je bolše, in razlika.
Prosim da argumentirajte-odgovor "definitivno VBR!" mi ne bo kej dosti pomagal
TNX

PS: razlika med 128 in več ratom se opazi pri meni le in samo pri zelo visokih tonih-od 160KB ne slišim več razlike- testirano pri techo&trance&house glasbi

Čimbolj se razpište...


PS2 tole tema je še pod pomočjo in nasveti samo se mi zdi da je tema bolj primerna za semle-žal sem jo prepozno vidu
Previdnost je mati modrosti.

bili_39 ::

V nastavitvah CDex izberi --alt preset standard. Ce pa zelis debato okrog VBR/CBR stereo/joint stereo in podobno pa pojdi na enega izmed forumov (na lame strani...) in si preberi - zares prevec, da bi se spet razpisali o tem.
lp

spucek ::

OK. Ka pa kak kratek povzetek?Kaj si milsu s tistmu presetu? Jest ga ne najdem. Kera pa je stran LAME-a o kateri si govoru?
Previdnost je mati modrosti.

ender ::

VBR vs CBR: po mojem mnenju je uporaba CBR dandanes brez veze (razen če imaš kakšen starejši prenosni MP3 predvajalnik, ki ne zna brati VBR), saj je prostor pri VBR precej bolje izkoriščen. Predstavljaj si, da je nekje na sredi skladbe bolj tih, miren del, katerega ni težko zakodirat. Pri CBR bo celotna skladba zakodirana s približno enakim bitratom (pri CBR obstaja t.i. rezervar, s pomočjo katerega se lahko nekaj bitov iz manj kompleksnih delov porabi v kompleksnejših, vendar je ta rezervar majhen), kar pomeni, da na tihem delu ne bodo porabljeni vsi biti, ki bi bili lahko, drugje jih bo pa zmanjkovalo. Pri VBR bo celotna skladba zakodirana s približno enako kvaliteto, kar pomeni, da bo na tihem delu skladbe bitrate manjši, drugje pa pač večji.

Stereo vs Joint Stereo: Joint stereo je tehnika, pri kateri se levi in desni kanal ne kodirata ločeno (tako kot pri navadnem stereu), pač pa se izrabljajo podobnosti med obema kanaloma. Na ta način lahko pridobiš na kvaliteti pri skladbah, kjer se kanala ne razlikujeta preveč. Obstajata dva načina Joint Stereo: Middle-side stereo in Intensity stereo. Intensity stereo se izogibaj, ker tu ne gre za resnični stereo, pač pa se lokacija zvoka določi glede na njegovo intenzivnos; IS stereo v resnici povsem poruši stereo sliko in ni primeren za kodiranje Dolby Surround. MS stereo ohrani stereo sliko, in naj bi bil primeren tudi za Dolby Surround.
Če kodiraš pri višjih bitratih/kvaliteti, je po mojem mnenju uporaba JS nepotrebna, ker lahko kljub vsemu dobremu prispeva k slabši kvaliteti, predvsem tam, kjer levi in desni kanal nista povsem v fazi.
BTW: stereo kodiranje ne pomeni, da dobi vsak kanal točno polovico bitov, pač pa še vedno dobiva kompleksnejši kanal večje št. bitov.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

bili_39 ::

--alt preset standard najdeš pod option:settings:encoder poišči na strani Quality. (prej še pod encoder izbereš lame...). Zadnje verzije programa vsebujejo nastavitve --alt (nove optimalne nastavitve, ki delujejo za lame od zadnjih verzij naprej). Prej so proporočali R3mix preset (R3Mix je skupina zanesenjakov, ki je študirala in preskušala optimalne nastavitve...), vendar ti že nekaj časa ne spremljajo vendo novih metod kodiranja, ki jih razvija lame. še link:forum
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri program za ripanje cd-jev?

Oddelek: Zvok in slika
294000 (3462) BaRtMaN
»

LAME odreze visje frekvence? HAH!

Oddelek: Zvok in slika
191771 (1480) TheJack
»

MP3 komresor

Oddelek: Programska oprema
61371 (1247) alien-w
»

WAV ---> MP3 konverter

Oddelek: Zvok in slika
102522 (2386) Milko
»

ker CD ripper?

Oddelek: Programska oprema
152286 (2111) kockish

Več podobnih tem