Forum » Omrežja in internet » domače brezžično omrežje in težava
domače brezžično omrežje in težava
Zimavc ::
Pozdravljeni,
Imam router Asus 520Gc in modem Sagem F@ST 3344. Moj PC je na modem povezna prek kabla in ima nastavljen IP na automatic. Ob vikiendih, ko pridem iz Ljubljane in s seboj prinesem laptop se na splet povežem prek routerja. V dijaškem domu imam vklopljen proxy, ker drugače ni mogoč dostop do spleta. Še danes dopoldne mi je stvar v Lj delovala. Ob prihodu domov se uspešno povežem s PCjem na splet. Na prenosniku mi to ni uspelo. Povezava se vzpostavi, ampak spletnih strani mi ni odpira. Proxy je izklopljen, prenosnik ima ravno tako IP nastavljen na automatic. Stvar mi je delovala brezhibno.Kaj naj storim?
Hvala in lep pozdrav.
Imam router Asus 520Gc in modem Sagem F@ST 3344. Moj PC je na modem povezna prek kabla in ima nastavljen IP na automatic. Ob vikiendih, ko pridem iz Ljubljane in s seboj prinesem laptop se na splet povežem prek routerja. V dijaškem domu imam vklopljen proxy, ker drugače ni mogoč dostop do spleta. Še danes dopoldne mi je stvar v Lj delovala. Ob prihodu domov se uspešno povežem s PCjem na splet. Na prenosniku mi to ni uspelo. Povezava se vzpostavi, ampak spletnih strani mi ni odpira. Proxy je izklopljen, prenosnik ima ravno tako IP nastavljen na automatic. Stvar mi je delovala brezhibno.Kaj naj storim?
Hvala in lep pozdrav.
ender ::
Za začetek potegni router iz elektrike, ga priklopi nazaj, in potem poglej, če ga lahko pingaš. Če to deluje, preveri če lahko pingaš 193.2.1.87 in www.arnes.si. Če lahko pingaš IP, ne pa www, potem preveri DNS nastavitve, če pa lahko pingaš samo router, je verjetno nekaj narobe s samo internetno povezavo. Če routerja ne moreš pingati, pa poizkusi pobrisati povezavo z njim, in jo ponovno vzpostaviti.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava racunalnika z domacim omrezjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1104 (769) | darexx |
» | Težava AmisOddelek: Omrežja in internet | 3668 (3554) | Hayabusa |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3972 (3446) | NeMeTko |
» | Pinganje serverjevega externega IP-ja iz lokalne mreže - W7Oddelek: Omrežja in internet | 845 (685) | veqlargh |
» | Win98 preko linux routerja ne pride na netOddelek: Omrežja in internet | 1110 (1019) | ToniT |