» »

Pinganje serverjevega externega IP-ja iz lokalne mreže - W7

Pinganje serverjevega externega IP-ja iz lokalne mreže - W7

veqlargh ::

Sem malce posodabljal sisteme in prehendlal iz 03 Windowsew na W7. Vse šlo brez težav, dokler nisem poizkušal vzpostaviti SVN-ja. Težava je v tem, da ne uspem iz lokalne mreže dostopat do serverjevih storitev s klicem serverjevega zunanjega IP-ja. Če kličem notranjega, lokalnega, deluje vse OK ampak pri SVN-ju imam na laptopu check-outane projekte, laptop pa se seli iz ene mreže v drugo, pa moram klicat zunanji serverski naslov. Ko sem sedaj doma, ne morem dostopat do SVN-ja.

Na 03 teh težav nisem mel :D Sem gledal route tabelo, so razliko, samo nisem prepričan, da je tam glavna težava. Ima kdo kak nasvet?

darkolord ::

Lahko pingaš tisti IP?

Iz računalnikov v lokalni mreži lahko pingam server samo po lokalnem IP-ju.

Iz računalnikov na internetu pa brez težav serverjev zunanji IP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: veqlargh ()

Spc ::

Rajši Windows Server 2008 R2 uporabi .. boš tam lažje to nastavil.

misek ::

Ti router sploh preslikuje javni IP serverja v lokalni IP če si v lokalnem omrežju? Moral bi ti, če ti je prej delovalo. Ampak opis težav mi deluje kot da je problem ravno v tem. Deluje ti torej samo lokalen IP v lokalnem omrežju in javni IP v javnem omrežju.

Nimam nobenega ruterja. W7 + ICS na strežniku. Klienti na W7. Prej je bilo 03 + ICS in klienti na W7.

Ne najdem nič pametnega v W7, da bi to poštimalo. Razen, če grem route tabelo na roke spreminjat.

O groza, najbol očitna stvar, ki bi jo moral najprej preverit, pa je seveda nisem. No, če bo komu pomagalo, routing and remote access service je po defaultu v W7 onemogočen. Spremenit treba na automatic in ga zagnat, pa dela vse kot mora.

No ja, pingam ga zdaj lahko (external IP) ampak dostopat do servisa pa še vednone morem, mi menda ubije povezavo. Ah ja, raziskovat naprej :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzpostavitev strežnika (ubuntu)

Oddelek: Omrežja in internet
436950 (6151) s6c-gEL
»

Dostop do oddaljenega omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
123474 (3120) mladec
»