» »

instant internet na 2 pc-ja?

instant internet na 2 pc-ja?

lastovka_26 ::

Zanima me, če se na kakšen način da priključiti 2 pc-ja na usb modem brezžičnega interneta? Npr. preko routerja? Če se da, kakšnega moram kupiti in kako vem, če bo pc lovil signal? Mora imeti WLAN?
Hvala za odgovore!

Ice-Heki ::

Načinov je več.

Najenostavnejši je, če se kupi router, ki ima USB vhod, nanj se priključi potem USB modem (iz mobitelove ponudbe) in se preko vmesnika vnese PIN kodo in ostale podatke.
Če USB modema še niste kupili, potem lahko kupite tudi podatkovno kartico in router - oboje prodaja Mobitel (gre za WLAN Linksys Wireless-G Router 3G/UMTS in Sierra Wireless AirCard 850).

V takem primeru se vsa konfiguracija izvede preko routerja.

Če routerja ne želite, potem lahko naredite tudi navadno mrežo med dvema računalnikoma, pri čemer bo internet deloval na obeh, v kolikor bo "glavni" vključen.
V tem primeru, pa je treba najprej vzpostaviti omrežno povezavo med obema računalnikoma in vključiti deljenje internetne povezave.

ganimed ::

Da se in sicer preo ICS (internet connect sharing). Računalnika povežeš s crossover kablom in na gostujočem računalniku namestiš deljenje internetne povezave. Pri nastavitvah mrežne kartice na gostujočem računalniku moraš obvezno označiti klienta za MS networks, sicer se ne poveže.
Torej ne rabiš routerja, ampak samo crossover kabel.

Karen ::

Seveda pa bo moral biti računalnik, na katerega je priklopljen modem prižgan, če boš hotel uporabljati internet na drugem računalniku (no, ali pa bo prižgan router)

lastovka_26 ::

USB modem že imam, trenutno deluje na enem pc-ju. Verjetno mi bo bolj prišel v poštev router kot ICS, ker bi z laptopom delala na različnih mestih v stanovanju. Se pravi, da lahko kupim kakršen koli brezžični router, pomembno je le, da ima USB vhod? Ali mora imeti še kaj drugega? Kaj pa morata imeti pc-ja, da zaznata signal z routerja? A je to WLAN ali kaj drugega?
Hvala za odg.!

Ice-Heki ::

Kupiš router, ki ima že po defaultu podporo za USB modem - to vprašaj v trgovini (npr. BigBang, ipd.) pa ti ga bodo našli.

Glede na to, da imajo danes že skoraj vsi routerji WiFi podporo (brezžična povezava) se boš s prenosnikom lahko na router priključila brezžično - v kolikor ima prenosnik WiFi podporo že vgrajeno. Če jo nima, potem te čaka nakup dodatne WiFi kartice ali pa boš prenosnik na router priključila s kablom.

Povzetek - kupiš router z USB vhodom, na katerega se lahko priključiš s kablom (računalnika potrebujeta mrežno kartico) ali pa brezžično (v tem primeru računalnika potrebujeta WiFi kartico).

krneki007 ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548568 (759) Lonsarg
»

Router 3G za Edge signal mobitel

Oddelek: Strojna oprema
244243 (3987) todman74
»

wi-fi oddajnik

Oddelek: Omrežja in internet
143643 (2869) lenart0
»

Postavitev mreže z dvema routerjema

Oddelek: Omrežja in internet
313617 (3091) NeMeTko
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191798 (1464) Mitch

Več podobnih tem