» »

zmanjkalo usb prikluckov

zmanjkalo usb prikluckov

joze ::

vse USB prikljucke imam polne.V navodilih za plato(elite k7s5a) mi pise da podpira 4 in da rabim neke konektorje, kje naj jih dobim?
hvala

ChiefThunder ::

v vsaki računalniški trgovini...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

ender ::

vse kar rabiš je USB hub. dobiš ga praktično povsot.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

joze ::

zanima me kako to izgleda.Ali se priklopi na obstojeci USB, ali na maticno plosco(prostor je)?

bastadu ::

Ponavadi se priklopi na matično (če seveda obstajajo priključki na njej) in se potem vstavi zadaj v prosto režo, lahko pa tudi na sprednjo stran ohišja, če je narejeno tako...

ender ::

bastadu: ne govori o stvareh, o katerih nimaš pojma (oz. o USB razširitvenih karticah). USB hub se priklopi lepo v USB priključek, nato pa naprave priklapljaš na sam hub (pa tudi na hub lahko priklopiš še kakšnega). USB vodilo je narejeno tako, da se da v eno vozlišče priklopiti do 127 naprav, kar dosežeš tako, da uporabiš hube - ki niso nič drugega kot razdelilci.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

bastadu ::

Pa daj ne mi s takimi...;( Nekatere plate (vključno z mojo) imajo poleg USB priključkov na zadnji strani tudi priključke na plati. Na te priključke je potrebni potem priklopiti kebel, ki ima na koncu USB priključek in to je to (ponavadi se ta potem vtakne v prosta vratca zadaj). Druga pa je, če če tega nimaš na plati, potem pa pač kupiš razdelilnik, nanjga pa potem priklopiš ostale naprave...

danielka84 ::

ender ti nimaš čist vse poštimano u glavi ;) , sej delno maš prav :\

Joze pravi da ma zadaj zasedena 2 porta, plata mu pa popira 4! Jože zraven bi moral dobiti še en kabl na kateri sta na kovcu 2 USB priklopa, če tega nimaš, lahko kupiš v skoraj vsaki trgovini! pol pa samo v manual od plate poglej in priklopi tisti kablcek na plato, ono pa lepo vsraufas zadaj, tam ko so kartice!

Druga možnost je pa kot je "ender" reku, da kupiš HUB (razdelilec), kar je pri tebi nesmiselno, ker te zgornja varijanta pride 5x cenej!
Če pa nimaš dovolj 4 USB priklučkov, boš pa moral kupit HUB, samo vedi da se pri HUBu hitrost (USB1.1 - 1,5MB/s) porazdeli na naprave ki so nanj priključene; če maš 3 naprave in bo verjetno vsaka mela 0.5MB pasovne širine prenosa podatkov (odvisno kolk katera rabi). Nekatere naprave zahtevajo sam svoj USB (celih 1.5MB/s).

lp
ni-da-ni

joze ::

hvala fantje zdaj je vse jasno.Le se to me zanima kako se stvari rece (kablu), ker nisem zasledil na nobenmu ceniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: joze ()

LordKnedl ::

Kakor jaz vidim imaš rešitvi dve:

1. Kupiš multimedijsko ohišje, ki ima na sprednji strani konektorje za usb in potem s pomočjo knjigice od plate priklopiš vsak kontakt posebaj (pazi da se ne zmotiš)
2. (lažja) odfuraj se do Tech-Trade-a in zahtevaj PCI USB kontroler.

Na plošči resda imaš sekundarni USB kontroler vendar ni nujno da ti bodo kabli na ploščici, ki ti jo priporočajo, pasali na plato. Obstaja več različnih specifikacij.

LP

MikroB ::

Temu, kar ti rabis se rece USB adapter (tud jaz sem mislil, da je konektor;)). To vem za ziher, ker sem ga sam kupil prejsnji teden pri TechnoTradu. Na eni strani ima konektorje za pine na plati (2x5), na drugi pa normalne USB stekerje, ki jih zmontiras v ohisje. Rec stane~800 sit, je pa dobro, da se prej prepricas koliko pinov imas na plati in pa kako so ti razporejeni (in pa seveda, ce jih sploh imas). Ce jih ne bos nasel, poglej v Prirocnik od plate. Oznaceno je kot Universal Serial Bus (USB). Drugace imajo pa pri Megahitu univerzalne adapterje, ki jih lahko zmontiras v vsako plato. Je pa to malo bolj komplicirano, ker ima vsak pin svoj kabel. Upam, da bo ratalo!!! ;)
A friend with weed is a friend indeed!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB 3.0 BRACKET ki ima drugačen izhod kot USB 2.0

Oddelek: Pomoč in nasveti
222256 (1853) WinXP
»

USB 2.0 razdelilni kabel na matični plošči

Oddelek: Strojna oprema
131740 (1602) toblak
»

USB problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
182165 (1918) Swiwer
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8619882 (14082) MISKO_GR
»

Chieftec USB priklop na sprednji stranici

Oddelek: Strojna oprema
351385 (1103) S-Master

Več podobnih tem