» »

lahko CD unici enoto?

lahko CD unici enoto?

CR ::

Zanima me, ce lahko kak CD(RW) ucinkuje na enoto, da ne bere nobenga CD-ja vec.

V kratkem casu se je namrec zgodil, da sta mi nehala delat CD-ROM in externa (za v dnevno sobo) DVD naprava. Naenkrat mi nobena vec ne bere nobenga CD-ja!

A bi blo lahko to zarad kakga RW-ja? Ker mam en pocen RW (400 sit), ki sm ga uporablu v obeh enotah.
Baje (tak v Nerotu pise) lahko z overburnanjem unicis enoto (OK, tega nism delu), sam ce se tko da unicit enoto, bi blo teoreticno mozno tud, da bi jo z branjem, ne?

No sej v bistvu ne vem, zato pa vas sprasujem.

In ce je to mozno, kaj naj zdej nardim?

sidney ::

Men se ne zdi logicno:\ , da bi ti plata skurila enoto???? Razen, ce so virusarji zacel take viruse pisat, da ti jo zaj**E. ???>:D . Probej se pr kolegih, pa bos vidu:D
lp
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

moby-dick ::

Fizično je možno, da ti CD medij uniči cd enoto.Sam sem že doživel, da mi je stranka prinesla cd-rom v katerem je bil razsut cd medij :))...nekateri mediji imajo slabo plast na katerem so podatki in se ob uporabi hitrega cd-roma plast tako segreje, da se dobesedno prlima na obračalni mehanizem cd-rom in ko pritisneš na izmet medija cd medij pobrusi in poči na nosilcu :)

V tvojem primeru je verjetno kej druzga krivo :|
Hear me out...

perci ::

CR: to z overburnanjem po mojem pri branju ne učinkuje, ker bralni enoti pač ne moreš ukazati, naj bere čez specifikacije. Pri pekaču mu lahko ti ukažeš naj piše čez mejo, kar pa lahko pekač fizično poškoduje. Pri branju po mojem do tega težko pride. Seveda pa se lahko motim, zato vzemi tole malo z rezervo.

Moby-dick:
Kolegu je CD med branjem MP3-jev razneslo, tako da mu je spredaj na ohišju dobesedno odneslo ven tudi 5,25" pokrovček na prazni reži pod cd-romom. Baje je bila prava eksplozija, dotični pogon pa je bil zrel za v pokoj. CD pa je razneslo na koške dolžine cca 2cm.

Nauk te zgodbe: ne kupujte noname cedejev, ki stanejo manj kot 100 tolarjev, ker te pride na koncu, ko preračunaš, koliko si dal za nov pogon, precej več, kot če bi kupoval dražje cedeje priznanih znamk.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Sycroft ::

no ja pa se moja izkusnja. ko mi je crknu stari cdrom sem su v trgovino po novega neca, ki je stal 10 tisoc sit. ko sem prisel domov sem dal noter en no name cd z nekim filmom in nato po nekih 5 minutah gledanja mi ga je razgnalo v enoti. sem ze pomislu da mi je kej druzga slo. no ja.. jaz sem nato odpru cdrom spucal ven vse koscke in lahko recem da zadeva normalno dela naprej, ampak vrjetno sem eden izmed redkih k lahko rece da se mu je to zgodil pa cdrom se dela naprej:)

CaqKa ::

kdo pa je reko da potrebujete tak hitre cdrome.. spet je kriva industrija. mislim zakaj more cd ko ga daš vun iz enote bit tolko toplejši kot pa te ko ga sveže spečeš..?!
v kolikor ti cdja ni razneslo je tezja varianta da ti cd uniči pogon... oz. pomojem sploh to ni mogoče


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

inštalacija XPjev

Oddelek: Pomoč in nasveti
101895 (1685) farko
»

CD razletel na 100 kosov v pogonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
232218 (1380) 'FireSTORM'
»

Razneslo cd v cd-romu

Oddelek: Pomoč in nasveti
201665 (1135) postar_si
»

Cudne tezave z CD-ROM-om pod WIN XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
151584 (1378) Buggy
»

Problemi s cd rom-om v Win Xp pro!

Oddelek: Pomoč in nasveti
181102 (928) zeroc00l1

Več podobnih tem