Forum » Zvok in slika » Je HDMI potreben?
Je HDMI potreben?
KontraCepec ::
Kupujem nov LCD monitor z vgarejnim tunerjem, ki mi bo v glavnem služil kot TV.
In ker naj bi zadeva služila vsaj ene 5 let, me zanima ali je treba pazit na to, da bo imel HDMI vhod? Ne vem namreč kako bo v prihodnosti... če bom hotel direkt na ta "TV" priklopit novi fotoaparat, konzolo, sestrin laptop,...
Torej ali je HDMI nuja pri novem monitorju LCD, ki bo služil kot TV, ali ne?
In ker naj bi zadeva služila vsaj ene 5 let, me zanima ali je treba pazit na to, da bo imel HDMI vhod? Ne vem namreč kako bo v prihodnosti... če bom hotel direkt na ta "TV" priklopit novi fotoaparat, konzolo, sestrin laptop,...
Torej ali je HDMI nuja pri novem monitorju LCD, ki bo služil kot TV, ali ne?
Krijejtiv
Okapi ::
Koristno je, nujno pa ne. Uporabljal boš lahko tudi DVI vhod od monitorja, samo zvok boš moral posebej priključit.
O.
O.
_sem_ ::
Depends... za direkten priklop novega fotoaparata ali kamere s HDMI izhodom je koristno.
Če boš posnetke najprej prenesel na PC, ni potrebno.
Če boš posnetke najprej prenesel na PC, ni potrebno.
bbenci2 ::
Če kupuješ monitor je lepo, če ima HDMI priključek. Namreč le preko HDMI priključka lahko prenašaš vsebine v HD kvaliteti, če boš gor priključil kakšen DVD predvajalnik, SAT sprejemnik in pa tudi nove grafične kartice imajo že HDMI izhode.
Senitel ::
Če monitor nima zvočnikov je HDMI povsem brez kakršnega koli smisla. Tudi skrbi, da bodo nekoč grafične z HDMI priključki in brez DVI priključkov je povsem odveč. Če hočeš bit "future proof" poglej za display port.
Okapi ::
Namreč le preko HDMI priključka lahko prenašaš vsebine v HD kvaliteti,
To ni res. DVI je za te stvari enako primeren. In če imaš na eni strani HDMI, na drugi pa samo DVI, si nabaviš kabel HDMI>DVI.
O.
telexdell ::
Ti rabiš v bistvu TV z možnostjo priklopa računalnika. Če si nabavljaš TV z namenom, kot si opisal potem poskrbi, da bo imel čim več različnih priključkov. 50-100€ razlike danes, ti lahko prihrani veliko sivih las in stroškov v bodoče. V zgornjih postih lahko vidiš, da lahko nekaj rešiš s takšnim kablom, drugo s takšnim vmesnikom- kot da je to vse zastonj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 11394 (3959) | acookook |
» | slaba slika monitorja (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7459 (6725) | musicfreak |
» | grafične kartice in HDMI izhodOddelek: Zvok in slika | 7446 (3457) | damirba |
» | Slika iz prenosnika na lcd tvOddelek: Zvok in slika | 1122 (1029) | revvs |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23672 (14976) | al3n |