» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
64 / 102
»»

Dr_M ::

Dolocene komponente imajo izredno ugodne, nekatere so pa celo drazje kot pri nas.
Npr za Phenoma 955 sem jaz placal nekaj centov manj kot 175€, zdej je skoraj 180.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mitja358 ::

AMD je že uspel narediti, kar je načrtoval za konec leta. Osvežil je 945-ko in ji tako znižal TDP iz 125W na 95W.

White&Nerdy ::

Naročil MSI 790FX-GD70 v MyLemon.:D
Naročil v četrtek zvečer, plačal 1h kasneje... Bi blo to doma nekje do sredine drugega tedna??

TehDucky ::

Naroču pri mylemon v ponedeljek, plaču pa šele v četrtek okoli 3h popoldne. Do zdele še ni prišlo e-maila o potrdilu, da so prejeli denar. Upam, da bo v ponedljek.

White&Nerdy ::

Duck, zgleda da neše banke v soboto ne predajajo IBAN naročil, v nedeljo pa itak da ne. Bo verjetno v pondelk tam ja.. :/

jest10 ::

Plata ne bi zdržala CPUja, ker namreč zmore nositi le CPUje s TDPjem do 95W. Jo mam tudi sam doma in komaj sfolga X2 6400+ underclockanega iz 3.2ghz na 2.2ghz...

Zdej sem se malo pohecal s to plato(M2N68-AM plus). Prilezem max do 216MHz "FSB", prime 2h stabilen, več se mi ni dalo čakati, pri 217MHz pa se sistem sploh ne zažene več. HT frekvenca je bila okoli 1082MHz, voltaže vse privzete. Torej pridem s tem X3 do 2490MHz.
Z višanjem voltaž in nižanjem HT bi prišel še kaj višje, samo se mi ne da zafrkavati, ker sistem itak ni namenjen navijanju. Je že nazaj na privzetih frekvencah.

Meizu ::

Zanimivo... Si kej bios posodabljal? Jst nisem še nič, ker zaenkrat dela, potrebe po večji procesni moči pa še ni... Bo pa enkrat prišla....

Nisem nič posodabljal. Samo kakor se mi zdi, je gor itak zadnji BIOS(0701)

gruntfürmich ::

gledam AM3 plate pa vidim da ima samo MSI 790FX-GD70 dodatna 2 sata priključka. pa me zanima če bi kdo vedel kaj se mi bolj splača; razširitev na pci za 2 ali 4 sata priključke ali nakup te plate? drgač razmišljam o m4a78t-E
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gledam AM3 plate pa vidim da ima samo MSI 790FX-GD70 dodatna 2 sata priključka. pa me zanima če bi kdo vedel kaj se mi bolj splača; razširitev na pci za 2 ali 4 sata priključke ali nakup te plate? drgač razmišljam o m4a78t-E

Definitivno MSI.

x45 ::

ja msi, asuska je solidna sam nima šans proti 790 fx verzijam ki so top ( tud pri asusu) .

TechStreme ::

FSB za šalo preko 300 govori zase... Če bi sedaj kupoval nebi vzel BE verzije, ker lahko na tej plošči na enako frekvenco naviješ tudi Phenome 2 ki niso BE. Skratka kakšen 945, če že mora biti polnokrven z 6mb L3 pomnilnika.

Drugače pa kot vidiš v podpisu uporabljam predhodnico z DDR2 pomnilnikom in SB600 in kapa dol. Sam razpored rež nebi mogel biti bolši. Edino Slot 1 in 2 za ram v nekaterih primerih nista najboljša.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

FSB za šalo preko 300 govori zase... Če bi sedaj kupoval nebi vzel BE verzije, ker lahko na tej plošči na enako frekvenco naviješ tudi Phenome 2 ki niso BE. Skratka kakšen 945, če že mora biti polnokrven z 6mb L3 pomnilnika.

kaj maš tale msi 790 FX ki je top plata zgleda :) in 955be?

TechStreme ::

Ne... samo gledal sem reviewe in kolikor jim gre verjet je z malo znanja na tej plati nevijanje navadnega procesorja skoraj enaka šala kot BE verzije.
Če bi sedaj kupoval bi ... ja no še vedno ostal pri DDR2 ... če pa že DDR3 pa defeniotivno ta plata.
 Pove vse a ne?

Pove vse a ne?

Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

vinkl25 ::

Ja slot 1 in 2 za rame sta preblizu procesorja.
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070

Stra ::

Bo mogoče kdo kupil tole? Za kakšen home server or something.

45nm Sempron 140
http://www.mimovrste.com/artikel/242003...

Hmmm... Ima kdo kakšen predlog za kakšno relativno poceni in energy efficient plato, ki bi pasala k temu? Skoraj, skoraj bi jaz vzel enega... :}

vinkl25 ::

Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070

chicolino ::

Phenom 2 X2 550 BE batch: 0921FPMW z matično Gigabyte GA-MA770T-UD3P bios: F2c
unlock successfull :)

cez noc pa bom upalu kasen stresstest da vidim kolko je to stabilno

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: chicolino ()

Phenom 2 X2 550 BE batch: 0921FPMW z matično Gigabyte GA-MA770T-UD3P bios: F2c
unlock successfull :)

cez noc pa bom upalu kasen stresstest da vidim kolko je to stabilno

kje kupil cpu ?

kupil sem ga pri nakupi.net

prej sem za foro zagnal amdjev overdrive stability test.. oznacil sem vse teste in po nekaj minutah mi je sporočilo napako pri testu kalkulacije.. ko sem označil vse teste razen tega je delalo vse v redu 2 ure..
sedaj bom sprobal 3d mark in cez noc bom spustu kasen test pa da vidimo kaj bo.
drugače pa dela vse normalno.. nic hang-upov rebootov in podobnega.

ju3 bom zvedel vec

Probaj pri malo nižji frekvenci, če ti zvozi ta test brez napake.

Prime95 probaj.

sedaj lawfam prime95 (trenutno 15min bp)
glede na notranji senzorji za temp od cpuja so dizejblani se morem zanašat na senzor od matične ki kaže ogromnih 80°C in NB 65°C
za cpu ne verjamem da je toliko (sem samo potipal cooler... NB pa je še kar vroč.. in ram tudi (mislim da celo prevroč). ram je pa nastavljen na 1600mhz (matična podpira do 1666mhz, ram pa 1800mhz)

mislite da je zaradi tega ker sem odklenil x4 da se vseskupaj več segreva?
deluje pa odlično zaenkrat..

ok.. prime95 pokazal error pri core3.. bom kar na dualcore presaltal in zvišal frekvenco:)
neverjetno.. ko sem dal stop test je temp od NB zacel hitro padati (15°c v 1min) in se pada.. cpu pa ostaja pri 80°

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: chicolino ()

Škoda, žal nimaš sreče.
Kaj pa če malo dvigneš voltažo ali znažaš frekvenco? Napaka ostane? Recimo 4-jedernik na 2,5GHz ali nekaj manj bo v nekaterih primerih dosti hitrejši od 2-jedernika na 3,1GHz. Nič te ne stane malo probavati. Potem pač preklapljaš po potrebi-za igre navit 2-jedernik, za določene zadeve odvit 4-jedernik. Jasno če ti bo delovalo brez napak

Nov udarec za x45:P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

DaVidQ ::

In še en:

Navijanje Phenom II _955BE_

Na vodnem komaj 4GHz, komentar x45? :D

M-XXXX ::

In še en:

Nič komaj, ampak KAR. 4ghz je pa ja veliko za AMD-ja...

Jaz na x2 sem dosegel 3.75ghz na stock coolerju.. tako da 4ghz ni veliko na vodnem.
Drugace sedaj lawfam na stock 3.1 z CnQ on. Kar me pa moti je glasen ventilator.. prej ko je bilo vse na off (cnq, auto fan regulator) je delal ventilator z 5k rpm (100%) ko pa vse to vklopim mi vent dela s 3.5k rpm kar je sevedno prevec glede na to da avtomatsko niza frekvenco in voltazo cpuja.

galu ::

In še en:

:D Jbg, pač nism Tiborrr, al pa mam za ku*ac primerk.:P

torej, phenom 2 dosega take frekvence, kot jih q9550 in q9650 z E0 jedrom. glede na ceno niti ni tako slabo (ni pa odlicno).

torej, phenom 2 dosega take frekvence, kot jih q9550 in q9650 z E0 jedrom. glede na ceno niti ni tako slabo (ni pa odlicno).

Niso vse gigaherci. Tudi arhitektura je pomembna. Ker če ne jih P4 vse prehiti.:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

a bejz bejz. a si to sam ugotovil ali ti je kdo povedal?

a bejz bejz. a si to sam ugotovil ali ti je kdo povedal?

Ja, soseda sem poklial pa mi je povedal.

Sicer pa a bomo videli kaj OC razultatov iz tvojega kompa (maš ist CPU, isto matično, isti napajalc, boljše RAMe..)?;)

moj comp ni se sestavljen. sem na dopustu, tko da caka na boljse case.
sem ga pa pripravil, da je postu pri nekaj cez 3.8ghz pri defult napetosti s stock hladilnikom. ram je bil pa na 1660 6.6.6.18 1.9v.
je pa to verjetno dalec od stabilnega.

Tole pa še zdaleč ni res! Phenom 2 dosega take frekvence, kot jih je Q6600 G0, da bi pa lovil kašnega E0 Q9550 ali pa celo Q9650 pa niti pod razno ne!

DJ MartiNi ::

Phenoma II je treba samo orng hladit. To je vsa umetnost doseganja visokih frekvenc. Potem tudi Intel nima kaj dosti za škrabat zraven.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X 2GB
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

Phenoma II je treba samo orng hladit. To je vsa umetnost doseganja visokih frekvenc. Potem tudi Intel nima kaj dosti za škrabat zraven.

Se strinjam, sub0 leti kot zmešan. Vendar to 99.999 uporabnikom nič ne koristi pri 24/7 uporabi (tistega 0.0001% so chilrji ter SS-ji, ter tisti uporabniki ki imajo vodno ter živijo na Antarktiki:)

Ja kaki bolj hladni kraji bi kar bli. Pa antifriz noter. :)

Sicer pa že na splošno ni veliko ljudi, ki navijajo. Večina ima CPUje še vedno na stock.

Ja kaki bolj hladni kraji bi kar bli. Pa antifriz noter. :)

V takih primerih se uporablja kar alkohol, antifriz se preveč zgosti.

V bistvu je pri teh majhnih črpalkah viskoznost kar problematična ja. Sploh ko so temperature precej nizke.

Realnost:
Amd ima rekord za Quada tj 7,2 ghz in 3D mark 06... intel je pač zadaj :P:

IN ŠE TOLE: en primer zasledil pa sem jih več:

shelton :: danes, 10:24:07
Prodam zgoraj omenjeni procesor i7 920, prodajam ga zato, ker grem na AMD sistem. Procesor je C0/C1 stepping, je zelo dober navijalec z 1.320V sem ga navil na 4.0 Ghz. Procesor je star 5 mesecev. Zraven priložim račun in garancijo

Cena: 200€
Kontakt. rolcange@gmail.com

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

DaVidQ ::

Realnost:

Ja, to je bilo na sub0, zdaj mi pa povej koliko je uporabnikov, ki imajo doma sub0 ?

PrimozR ::

Jah jebiga, rekord je rekord. Ni reprezentativen, ampak je rekord. Koliko ljudi 100 m odteče pod 10 s?

z 1.320V sem ga navil na 4.0 Ghz.

Ja jst sem tudi mojga PII navil na 4.3, ampak kolk je stabilen pa je druga zgodba...:P

Realnost:

Ja, to je bilo na sub0, zdaj mi pa povej koliko je uporabnikov, ki imajo doma sub0 ?

Kaj ima veze da je na 7.2ghz? Intel Pentium je na 8ghz... IN? Važno je to da je i7 pri 5-5.5ghz hitrejši kot je AMD na 7+:D

In to sele s procesorjem za $1000.

Kaj ima veze da je na 7.2ghz? Intel Pentium je na 8ghz... IN? Važno je to da je i7 pri 5-5.5ghz hitrejši kot je AMD na 7+:D

Maš kak dokaz za to?;)

Maš kak dokaz za to?;)

Pentium 4 na 8180mhz: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?i...

Glede i7 koliko je boljši od AMD-jev pa pojdi na HW bot in povej koliko rekordov ima AMD v 3dmarkih? (oziroma v kateri koli kategoriji). Ti že zdaj povem- V NITI eni, čisto povsod je prvi i7, razen v 3Dmarku01 je E8600, ter za CPU-z je Pentium 4. Kot je x45 rekel gre AMD kar 7.2ghz (kar ubistvu ni res- tista validacija ni bila pravilna) vendar gre res okoli 7ghz. I7 pa gre nekako 5 do 5.5ghz kar pomeni da je 1.5ghz nižja frekvenca pa je vseeno za 20% in več hitrejši....

Realnost:

IN ŠE TOLE: en primer zasledil pa sem jih več:

shelton :: danes, 10:24:07
Prodam zgoraj omenjeni procesor i7 920, prodajam ga zato, ker grem na AMD sistem. Procesor je C0/C1 stepping, je zelo dober navijalec z 1.320V sem ga navil na 4.0 Ghz. Procesor je star 5 mesecev. Zraven priložim račun in garancijo

Cena: 200€
Kontakt. rolcange@gmail.com

Prosim te še za polno drugih primerov. Saj ti jih ne bo težko najti ane?
Sicer pa, kaj pa če gre na sistem z 2GHz Sempronom, ker preprosto ne potrebuje moči, ki jo ima I7 in trenutno nujno potrebuje denar?
««
64 / 102
»»