» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
63 / 102
»»

dzinks63 ::

Sploh nisem mislil, da bi ga turiral na 7GHz+ in podiral rekorde. Če bi dosegel 6GHz bi bilo izjemno, že 5,5GHz bi bilo super. Z njegovim hlajenjem bi lahko tako navit proc normalno uporabljal za vsa opravila, ne pa samo testiral. Čeprav nevem kako je kaj glasna tista reč z dvema kompresorjema, da ti ne najeda, ker potem vse skupaj za mormalno delo nima pomena. Drugo je poraba energije, če je preveč požrešno, spet odpade.

Brane2 ::

Ja, lahko bi. Če ga kišta, ki žge 1kW+, sploh pri teh temperaturah okolice in teh cenah elektrike ne bi motila.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Mitja358 ::

http://www.fudzilla.com/content/view/14... TWKR že za 8100$ na ebayu.

White&Nerdy ::

Ja, lahko bi. Če ga kišta, ki žge 1kW+, sploh pri teh temperaturah okolice in teh cenah elektrike ne bi motila.

Ja, v tem je problem... Za normalno delo se ti to itak ne splača, ker je enostavno predrago. Je nesmiselno dat tolko denarja za tak CPU potem pa ga na tako "nizkih" frekvencah laufat.

Zgodovina sprememb…

Dobrih 10 jurjev ljudje!!:D

: klik

Stra ::

TWKR na eBayu.

Ali AMDjevci sami sebi delajo reklamo, tako da en zaposleni zadevo "ponudi" online, o tem govori cel internet, drugi njegov kolega pa ponuja tisoče evrov i nikome ništa.

Ali pa se je našel kakšen otrok, ki za egotrip počenja isto s kakšnim svojim otročjim prijateljem i opet nikome ništa.

Eh...

;)

Dr_M ::

Zakaj je potrebno v vsaki temi imet hoaxarje?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Meizu ::

PrimozR ::

TWKR na eBayu.

Ali AMDjevci sami sebi delajo reklamo, tako da en zaposleni zadevo "ponudi" online, o tem govori cel internet, drugi njegov kolega pa ponuja tisoče evrov i nikome ništa.

Ali pa se je našel kakšen otrok, ki za egotrip počenja isto s kakšnim svojim otročjim prijateljem i opet nikome ništa.

Eh...

Pol bo pa dejansko kdo kupu, proca pa nikjer. Bo pa kaj?

Stra ::

Pol bo pa dejansko kdo kupu, proca pa nikjer. Bo pa kaj?

"Prodajalec" ima 0 (nič) feedbackov, to ste menda ja opazili? Tudi, če se najde mona in ga kupi za 20k $ in se potem "prodajalec" ne oglasi več, nikomu ništa... :)

Je še 12 000.

Dame in Gospodje, z veseljem vam predstavljam...

...paket iz mylemon.at

...paket iz mylemon.at

Slika se ne vidi dobro. Kaj pa si naročil če lahko vprašam? Si šel po paket k njim?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

Tole sem narocil v nedeljo, danes je pa postar prinesel na dom. :) :) :))

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

http://www.fudzilla.com/content/view/14... Undervoltanje Phenomov II.

Tole sem narocil v nedeljo, danes je pa postar prinesel na dom. :) :) :))

Super. Povej kako deluje ko danes skup vržeš. Kaj pa cene lahko napišeš za vsako komponento? :D Poštnina pa je bila 25€?

OCZ TECH MEM Flex EX Cooler 4GB 2000MHz DDR3 Kit € 92,33 € 92,33
MSI 790FX-GD70 Socket AM3 ATX AMD 790FX+SB750 Dual Channel DDR3 1600(OC)/1333/1066 € 148,88 € 148,88
AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad Core 3200MHz AM3 125Watt Box € 174,96 € 174,96
CORSAIR Modular Power Supply 850W € 108,20 € 108,20
mylemon.at Transportkosten ( POST ) € 19,86 € 19,86

Na zalost ne bo se danes operativno. Verjetno sele konec drugega tedna. :)
Treba se starega intela podret, pa vodno napeljavo malo popravit in modificirat.

OCZ TECH MEM Flex EX Cooler 4GB 2000MHz DDR3 Kit € 92,33 € 92,33
MSI 790FX-GD70 Socket AM3 ATX AMD 790FX+SB750 Dual Channel DDR3 1600(OC)/1333/1066 € 148,88 € 148,88
AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad Core 3200MHz AM3 125Watt Box € 174,96 € 174,96
CORSAIR Modular Power Supply 850W € 108,20 € 108,20
mylemon.at Transportkosten ( POST ) € 19,86 € 19,86

Na zalost ne bo se danes operativno. Verjetno sele konec drugega tedna. :)
Treba se starega intela podret, pa vodno napeljavo malo popravit in modificirat.

No, jaz nebi mogel gledati na tole ne da bi imel vgrajeno :D. Vzami si čas. kaj pa navijal boš kaj?
Plačal si pa preko nakaznice in bp?

Seveda bom navijal. :)
V ponedeljek sem sel na banko, tip je nakazal denar, 3x sem podpisal in to je to. :)

ModriN96 ::

Tole zna bit kr iredu zadevca ja. Odzivnost bo sigurn dobra, navijat se ga bo pomoje tut dal dobr glede na plato.

Napajalc je pa tut konkretn.

x45 ::

lepo, čakamo na rezultate... pa dober cooler rabiš oz vodno pa bo letelo....

poročaj :)

Isti CPU, Ista plata, isti PSU maš ko jst.:))

EDIT: Mislim da boma imela OC wars.>:D

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

hihu
dobr zgleda:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jest10 ::

Nova pridobitev. X3 8650 in M2N68-AM Plus.
Staro Asrockovo DS2 je žal malo preveč pošlatala strela:'(

x45 ::

kaj navit pa ni nič ?

Le zakaj bi ga? Zadeva je za hišni sistem, ki se ne bo navijal, ker ni nobene potrebe po tem. Mogoče kdaj za hec, da vidim do kam gre, samo to bo še počakalo

Plata ne bi zdržala CPUja, ker namreč zmore nositi le CPUje s TDPjem do 95W. Jo mam tudi sam doma in komaj sfolga X2 6400+ underclockanega iz 3.2ghz na 2.2ghz...

No zaenkrat nimam nobenih težav. Sistem je stabilen na prime95, tako da ne bo problema glede plate. Napetosti pa itak ne mislim višati, tako da ne bo dodatne obremenitve

No, sej meni ni nič zmrzovalo, ali kakorkoli zrušilo stabilnost sistema. TUdi na desktopu je delalo super. Le ko sem zagnal 3D aplikacije (flash, igre ipd.) Je kakšne pol minute delalo gladko, nato pa je sledilo 2-3min gledanje diapozitivov. Pa spet pol minute gladko in nato 2-3 min groznega štekanja. In tak krog se je ponavljal. Ko sm proc underclockal na 2.2ghz in vključil Power Saving mode, je pa problem kar naenkrat izginil.

A samo z vkloplenim power saving brez nižanja frekvence pa ni stabilno? K mogoče je pa že teh 0,05V manj dovolj, da bi ti plata zmogla.
Če kao garantirajo delovanje X4 9750, bo pa tudi X3 moral normalno delati, saj je nižja obremenitev zaradi enega neobremenjenega jedra.
edit:
Možno tudi, da je tvoj procesor bolj švoh izdelave in je pri privzeti napetosti in frekvenci že blizu meje stabilnega. Zaradi švohnejše plate ob obremenitvi malo pade napetost in dobiš nestabilen sistem. Si mogoče potestiral procesor na kakšni drugi plati, kako se obnaša ob malo nižji voltaži?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

TechStreme ::

Mogoče bi blo tudi smiselno malo preverit napajalnik, vndar dvomim da je za to "bremzanje" sploh krivo napajanje, ker kolikor je meni jasno procesor pri premalo el. toka ne dela počasneje ampak čisto zabrejka.
Pa mogoče kak bios update nebi škodoval.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

Am na internetu sm našel vsaj 2 primerka z istim problemom kot sm ga mel jaz. Prvotno je tale X2 6400+ laufal na M2N-SLI Deluxe, kjer je delal odlično, celo navit in na stock voltaži.

Napajalnik je gotovo dovolj, ker je v sistemu le plata, proc, integriran GPU, en disk ter optični pogon. Aja pa ena palčka 2gb rama. To je to. 400W napajalec je notri (sicer leva firma) ampak, če mi je včasih laufal S939 4200+ in X1800XT, potem ni panike.

Glede TDPja plate... jest 10 - ja, vsaj ta višji modeli, recimo za primer 9950BE je bil prvotno 140W TDP revizija če se ne motim, kasneje je pa prišla še 125W TDP revizija. Mislim, da je nekako tako, se mi pa ne da ravno gledat, ker nimam časa.

Enako s X26400+ Sam imam 125W TDP revizijo, kasneje pa je prišla še 95W TDP revizija. Ta CPU plata še podpira, kar je pa več kot 95W TDPja (tudi moj proc) pa ni na support list. Tudi bios mi javi, da teče proc na višjih frekvencah in voltažah, kot pa ta plata podpira. Ko sm znižal te frekvence in vklopil power saving mode, sporočilce še vedno ostaja (ob zagonu morm vedno F1 kliknit, da se premakne iz POST screena) vendar vsaj teh problemov nimam več.

Lahko da je kaj tretjega krivo, ampak če mi je že to rešilo problem... Vsaj CPU se mi manj greje (X2 6400 niso glih znani kot hladni CPUji), tko ali tako pa tisti računalnik služi le za brskanje po internetu, ter poslušanje muzike in gledanje filmov.

batista bomb ::

Dame in Gospodje, z veseljem vam predstavljam... ...paket iz mylemon.at

Kdaj si komponente naročil in kako dolgo si čakal na paket

Narocil 12.7, 13.7 sem placal, 17.7 sem dobil paket.

:ODolgo si čakal. Jst sem moj Xbox iz Avstrije dobil naslednji dan.

Ja, 14.7 so mi sele placilo potrdili, 15.7 pa poslali.

:ODolgo si čakal. Jst sem moj Xbox iz Avstrije dobil naslednji dan.

... pa veliko vec placal postnine...

Ja, 14.7 so mi sele placilo potrdili, 15.7 pa poslali.

Tak pa že.:)

Dolgo si čakal. Jst sem moj Xbox iz Avstrije dobil naslednji dan.
... pa veliko vec placal postnine...

Nop, isto 20€..

Nism se mogu upret, tko da sm cisto provizoricno sestavil plato, procesor, ram in graficno. Sam toliko, da vidim ce dela sploh.
In ja, dela :))
Zdele grem bios flashat :)

It's Christmas.:D

Jee

Jee

P.S. Plata po vsej verjetnosti pride jutr.8-)

Sem opazil, da pri GD70 za VDDR postane rdece nad 1.95V. Moji rami so pa specificirani za 2.0 >:D :D

Sem opazil, da pri GD70 za VDDR postane rdece nad 1.95V. Moji rami so pa specificirani za 2.0 >:D :D

Pwned.:D Boš mal kuro čipset.>:D
Meni gre po reviewih sodeč do 2000MHz brez kakšnekoli modifikacije Volataže.:D

BlackAdder ::

...paket iz mylemon.at

DrM, ker tudi sam nameravam naročiti pri Mylemon, me zanima, v kakšnem stanju je prišel paket in kdo ga je dostavil?
BlackAdder stroke again!

Skatlo vidis, not je blo polno papirja, skatle od komponent so bile nedotaknjene. Vse je bilo se originalno zapakirano.
Ce bi se enkrat narocal, bi definitivno spet narocil pri njih.
Ce ti pa cisto odkrito povem, niti nevem, kdo je paket dostavil k meni. ;) :\

BlackAdder ::

OK, hvala, zadovoljen z odgovorom.
BlackAdder stroke again!

Vsekakor ne pri Demise - Jebise, trgovini. Čakam kao na zalogi plato že od ponedeljka. Ne vem no... Dinokomp je še odličen proti Jebise. Majo vsaj na zalogi stvari.;((

ampak sem gledal da mylemon ni najugodnejši...
««
63 / 102
»»